viernes, 14 de junio de 2013

Tapas; Squash pakker

Fredag og tid for tapas her på bloggen igjen, Squash er en grønnsak jeg bruker mye og denne tapasen smaker nydelig , kombinasjonen squash og hvit geitost er perfekt. Jeg liker å spise denne sammen med ett glass iskaldt rosevin .
Denne tapasen krever litt fingerferdigheter når pakkene skal knytes sammen , men med litt trening går det bra. Om du vil prøve trenger du følgende ;

           1 stor Squash              /          1 calabacin grande
         150g hvit geitost            /     150g de queso de cabra
               olivenolje                  /            aceite de oliva
        6-7 cherrytomater          /           6-7 tomates cherry
            frisk gressløk             /             cebollino fresco
      5-6 basilikum blader       /          5-6 hojas de albahaca
                   salt                       /                    sal
                  pepper                   /            pimienta negra

Begynn med å vaske squashen godt, deretter tar du en ostehøvel og skjærer tynne skiver på langs av squashen. Skjær så mange du klarer.
Kok opp en kjele med vann, når det fosskoker har du oppi squash remsene ,la det koke opp før du tar kjelen av plata og heller av vannet. Legg squashremsene på tørkepapir og la dem lufttørke litt.
 I mellomtiden klipper du litt gressløk og basilikumbladene dine i så små biter du bare kan. Smuldre så opp geitosten din og bland den med gressløken og basilikummen samt litt salt og pepper. Noen ganger har jeg oppi litt provensalsk krydderblanding også, men det er valgfritt.Så strør du osteblandingen din over squashremsene dine, ikke ha på altfor mye for husk at remsene skal rulles sammen og er det for mye fyll bare tyter det utover.
Ha så over litt mere pepper før du begynner å rulle remsene sammen. Klargjør de lengste gressløkstråene du kan finne og bruk dem til å knyte squashpakkene sammen. Dette kan som sagt være litt vanskelig men ikke gi opp.
Sett squashpakkene dine i en ildfast form. Skjær cherrytomatene dine i to og ha dem i den samme formen, ha over litt olivenolje og sett formen inn i ovnen på 200 grader i ca 5 minutter ,eller til geitosten begynner å smelte.
Så er det bare å servere, disse smaker nydelig varme, men de kan også serveres kalde slik at du kan forberede dem i god tid om du skal lage mange tapas. Du kan også ha de klare i kjøleskapet og sette dem i ovnen rett før de skal serveres, det går også fint.
Håper du ble fristet til å prøve deg på min fredagstapas. Om du prøver blir jeg veldig glad om du forteller meg hvordan det går.Ha en fin fredag videre og jeg minner om at du finner meg på Instagram som Bakemester Snipp.Kanske vi ses neste fredag for mere tapas kos.
                                         Ha en fin dag videre!
No hay comentarios:

Publicar un comentario