miércoles, 5 de junio de 2013

Fiskesuppe

Middag må man ha hver dag og jeg må ofte lage middagen dagen før for å få tidsklemma til å gå opp. Da er suppe en lettvint og enkel løsning,den blir jo som regel bare bedre av å stå over natten. Denne fiskesuppa er en favoritt her i huset ,og smaker fortreffelig året rundt.
Virkelig verdt ett forsøk og kjempegod om jeg selv får si det. Om du vil prøve trenger du følgende til ca 6 porsjoner;

         300g torskefilet    / 300g de filete de merluza
          300g laksefilet    /  300g de filete de salmon
             5 crabsticks     /     5 palitos de cangrejo
                1/2 løk         /                1/2 cebolla
            1 liten purre      /                 1 puerro
         1/2 rød paprika  /             1/2 rød paprika
             2 gulrøtter       /               2 zanahorias
      1 lite blomkålhode  /          1 coliflor pequeno
           1 fedd hvitløk     /             1 diente de ajo
              2dl hvitvin       /          2 dl de vino blanco
               2 dl fløte        /                2 dl de nata
        6dl fiskebuljong   /     6dl de caldo de pescado
        en kvast persille   /              perejil fresco
         en kvast timian    /                    fresco
             litt gressløk      /             cebollino fresco
              1/2 sitron        /                  1/2 limon
               chiliflak       /                     chili seco


 Begynn med å skjære fiskefileene dine i biter, samt crabsticksene. Deretter hakker du løken, rød paprika, hvitløksfeddet og purre i biter.
 Rens og vask gulrøttene ,så skjærer du dem i biter også. Vask og rens blomkålhodet og bryt av i passende buketter.Varm så litt olivenolje i en tykkbunnet kjele og fres løken til den blir blank og gjennomsiktig. Ha i purreløk, paprika og hvitløk og la det hele surre i en 5 minutters tid.
Ha deretter i 6 dl med fiskebuljong, jeg bruker som regel 2 buljongterninger som jeg rører ut i kokende vann, det fungerer utmerket. Ha i litt persille,chiliflak og en kvast timian , pluss litt gressløk som du klipper i passende biter og la det hele få ett oppkok. Ha så i hvitvin og fløte og la det hele koke i ca 10 minutter ,eller til blomkålbitene er passe kokte.Ha så i saften av den halve sitronen og smak til med salt og pepper. Skru så av kokeplaten og ha i laks, torsk og crabstiks skjært i biter.
 Vend inn fisken, sett lokk på kjelen og la det trekke i 10 minutter , til fisken er gjennomkokt. Det er ikke nødvendig at suppen koker etter at du har hatt i fisken, da vil den bare dele seg og ikke bli fast. Så er det bare å servere mens det er varmt,klipp litt gressløk over før servering og pynt med litt persille. Denne gangen hadde vi grovt brytebrød som tilbehør, oppskriften på det finner du her på bloggen.
Nytes gjerne med ett glass hvitvin til ,om du liker det. Har også servert denne som forrett noen ganger, og da rekker denne oppskriften fint til 8 personer. Nydelig og mettende fiskesuppe,like  fin til hverdags som til fest.
Minner igjen om at du finner meg på Instagram som Bakemester Snipp, koselig om du vil følge meg der. Håper du kikker innom bloggen her igjen snart.
                                      Ha en fin dag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario