lunes, 2 de abril de 2012

Appelsin og kanel formkake

Appelsiner hører påsken til og ikke mist påskeutflykter , men hva med å ta med appelsinene i en litt annen form på tur, som for eksempel i form av en god gameldags formkake med appelsinsmak ut i solen eller snøen. 
Smaker friskt og godt, og er perfekt til å dyppe i varm kakao. Om du vil prøve trenger du;

     2-3 store appelsiner   /                  2-3 naranjas
             2 ts kanel             /         2 chucaraditas de canela
              5 dl mel               /                 5 dl de harina
               2 egg                 /                      2 huevos
        1 ts bakepulver        /        1 chucaradita de levadura
       1ts vaniljesukker      /   1 chucaradita de azucar avanillado
           1 klype salt           /                  1 pincho de sal
             2 dl fløte              /                     2 dl de nata
           130g smør           /              130g de mantequilla
            3 dl sukker          /                    3 dl de azucar

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Ha sukker og smør i bakebollen og pisk det hvitt og luftig , deretter tilsetter du ett egg av gangen og lar det piskes godt mellom hvert egg. I mellomtiden river du skallet av en av appelsinene dine med ett zesterjern, jeg brukte 1 ss revet appelsinskall. 
Press deretter saften ut av appelsinene dine, du trenger totalt 2 dl ferskpresset appelsinjuice, så mål og se hvor mange appelsiner du trenger å presse saften ut av og skulle det bli en appelsin til overs så kan du jo alltids spise den mens du venter på at kaken skal bli ferdig.Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, mel, salt, vaniljesukker og bakepulver.
Ha så vekselvis i melblanding, halvparten av appelsinjuicen dvs. 1 dl og fløten i smørblandingen og pisk det hele til du får en klumpefri røre. Til slutt har du i kanel og revet appelsinskall. Ha røren i en smurt brødform og stek den midt i ovnen i ca. 50 - 60 minutter på 175 grader.
 Bruk en kakepinne for å kjenne etter om kaken er ferdig. Mens kaken steker , spiser du opp appelsinen om du har en til overs og lager du appelsinsirup til å helle over kaken når den er ferdig stekt. Kokt resten av appelsinjuicen (1dl) opp og ha i 0,5dl sukker, la det koke ned til du får en sirup, det tar ca.20 minutter.
 Når kaken er ferdig stekt lar du den avkjøle seg på rist en stund , stikk så hull i den med kakepinnen og hell appelsinsirupen over, la kaken stå til sirupen har trekt inn.
 På denne måten får du en utrolig saftig formkake.Så er det bare å koke kakao og finne en solstråle og nyyyte påskens appelsinkake.
                                        Ha en fin påskedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario