sábado, 17 de marzo de 2012

Chocolate and cheesecake muffins

Bare navnet sier alt , hva kan vel bli bedre enn sjokoladekake og ostekake sammen, ikke mye mener nå jeg. Og navnet skjemmer definitivt ikke disse muffinsene ,munnfuller med ren skjær matglede.
 Disse fikk ben å gå på under karnevalsfesten her i huset . Om du vil prøve trenger du følgende til sjokoladerøra;


                  3,5 dl mel            /              3,5dl de harina
             1ts bakepulver        /    1 chucaradita de levadura
                0,5ts natron         /           0,5 ts bicarbonato
                 125g smør          /         125g de mantequilla
               en klype salt         /              una pizca de sal
               2,5dl sukker         /               2,5dl de azucar
                     2 egg             /                      2 huevos
         1ts vanilje ekstrakt   /   1 chucaradita de extracto de vanilla
                 1,5dl melk        /                   1,5dl de leche
          1,3dl kakaopulver   /                   1,3dl de cacao
150g 70% mørk sjokolade /     150g de chocolate negro 70%


Til cheesecakerøra trenger du dette;


      300g philadelphia ost    /           300g de queso philadelphia
                     1egg                /                          1 huevo
          1ts vaniljeekstrakt      /     1 chucaradita de extracto de vanilla
                 1dl sukker           /                       1 dl de azucar


Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Deretter lager du sjokoladerøra først. Begynn med å piske smør og sukker hvitt , deretter har du i eggene ett av gangen og pisker godt mellom hvert egg. I en bolle blander du sammen alle de tørre ingrediensene, mel, bakepulver, natron,salt og kakaopulver.
 Ha i melken og vaniljeekstrakten i smørblandingen din. Bruk så en tresleiv til å røre inn de tørre ingrediensene i smørblandingen, rør til du får en jevn og luftig røre.Til slutt deler du sjokoladen din opp i små biter, eller du kan bruke sjokoladeknapper som jeg gjorde, og rører dem inn. 
Sett så røra i kjøleskapet mens du lager cheesecakerøra. Ha philadelpiaosten din i mikseren og kjør på middels styrke til den blir myk, ha så i egget, sukkeret og vaniljeekstrakten og miks til det blir jevnt
. Deretter har du sjokoladerøre i 3/4 av muffinsformene dine før du fyller opp med cheesecakerøre, før du steker det hele på 175 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter. Bruk en tannpirker til å sjekke når de er ferdige. 
Jeg fikk 20 muffins ut av denne oppskriften som jeg fant hos A piece of Lisa, den ble litt  omgjort underveis , og resultatet det var upåklagelig. Om det går å fryse disse vet jeg ikke , ble ikke en eneste en igjen etter festen her i huset så det får jeg prøve en annen gang. 
Smaker best om du varmer dem ett sekund eller to i ovnen før servering. En annen ide vil være å servere med noen friske bær og litt vaniljeis som dessert. Eller bare spise dem som de er, de er fantastiske da også. Prøv da vel du vil ikke angre.
                                     Ha en fin dag videre!



1 comentario:

  1. Mums =)


    Jag har en tävling på min blogg som jag tror att skulle passa dig =)
    Kom gärna förbi!

    Kram
    /Nellie

    http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html

    ResponderEliminar