viernes, 8 de mayo de 2015

Fredagstapasen; Agurkrullader

Fredag og tapastid her på bloggen,denne gangen en tapas som passer ypperlig nå som det begynner å bli litt varmere i været og kanskje også noe å servere til 17mai om det skulle passe. Disse friske agurkrulladene er fylt med en nydelig tunfiskrøre med smak av sennep, nydelig kombinasjon og en enkel tapas å lage.
Den smaker deilig friskt og passer fint til ett glass rosevin nå som vi går mot varmere tider. Om du vil prøve trenger du følgende til ca 8 tapas;

          1/2 slangeagurk         /         1/2 pepino holandes
       125g gresk yoghurt       /        125g de yogur griego
            1ts sojasaus             /       1cdta de salsa de soja
               2ss mais                /              2cda de mais
    2ts sennep og dill saus*   /    1cdta de slasa de mostaza
             1liten gulrot             /        1 zanahoria pequena
         100g tunfisk i vann       /       100g de atun en aqua
                 pepper                  /            pimienta negra

Begynn med å ha den greske yoghurten, sojasausen ,pepper og senneps og dillsausen i en skål.* Dill og sennepssausen jeg brukte har jeg kjøpt på IKEA , men om du ikke skulle ha en slik saus tilgjengelig kan den erstattes med 2 ts vanlig sennep og litt fersk klippet dill. Rør alt godt sammen.
Deretter skreller du og river gulroten din, ha den så i yoghurtblandingen din sammen med maisen. La så vannet renne av tunfisken og bland den inn i røren også. Ha så godt med pepper i, smak deg gjerne frem, jeg liker at min smaker litt sterkt.
Deretter tar du slangeagurken din og deler den i to på langs. Nå trenger du en ostehøvel, skjær så skiver med ostehøvelen din på langs av slangeagurken. Du trenger 8 hele agurklengder. Det kan være litt vanskelig men med litt øvelse går det bra.
Strekk så agurklengdene dine ut og legg ca. 1,5 ss med yoghurtblandingen på hver agurklengde. Legg blandingen i midten på agurklengdene.
Deretter ruller du sammen agurklengdene dine og legger dem med "skjøten " ned på fatet. Agurklengdene er såpass fuktige at de holder seg godt sammen. Så er det bare å gjøre seg klar til å nyte de friske agurkrulladene.
Du kan forberede disse en stund før de skal serveres men vær klar over at det kommer mye vann ut av agurkene , så om du forbereder dem på forhånd kan det være lurt å legge litt tørkepapir under dem slik at vannet blir sugd opp. Oppbevar dem i kjøleskap frem til de skal serveres.
Håper du fikk lyst til å prøve, om ikke disse falt i smak så husk at du finner over 50 andre tapas her på bloggen . Jeg tar nå helgen og gleder meg til besøk av verdens beste venner i fra norge, ha en toppers helg alle sammen.
                                 Ha en strålende fredag !

No hay comentarios:

Publicar un comentario