viernes, 13 de marzo de 2015

Fredagstapasen; Mini bacon,spinat og sjampinjongpai

Fredag igjen godt folk og tapas på bloggen som vanlig, mere pai men denne gangen en matpai. I dag en av mine favoritt paier, men i mini format slik at den fint kan serveres som tapas. Det fine med denne paien er at den smaker like godt kald som varm som lunken, så du kan selv velge når du vil forberede den.
Som sagt veldig smakfull og disse minipaiene er slett ikke så vanskelig å lage som man skulle tro. Om du ikke skulle ha mini paiformer, holder oppskriften til en stor paiform, så da kan man jo lage en stor om man vil og eventuelt skjære den opp i biter til tapasbordet. Til 10 minipaier(eller en stor) brukte jeg mitt vanlige enkle paiskall , som du finner oppskriften på her på bloggen. Deretter er det bare å trykke paideigen rett ut i de smurte mini paiformene. 
Jeg fikk som sagt 10 stk ut av deigen, men dette vil selvfølgelig variere etter størrelsen på paiskålene dine. Deretter må mini paiene fylles med bakepapir og noe tungt , jeg bruker tørkede kikerter, slik at de ikke "blåser" seg opp under stekingen. Deretter stekes minipaiene midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.
Minipaiskallene er ferdige når det ikke er "våte" flekker i bunnen på paiene,de "våte" flekkene betyr som regel at deigen er rå. Om du ser slike flekker når du fjerner kikertene og bakepapiret kan du fint steke dem uten dette i ett par minutter slik at flekkene forsvinner. Mens minipaiene stekes og avkjøles forbereder du paifyllet. Du trenger følgende;

      300 fersk spinat            /     300g de espinacas
    250g sjampinjong           /   250g de champinones
         200g bacon                /      200g de bacon
             4 egg                     /            4 huevo
      1ss creme fraiche        /    1cda de creme fraiche
 1ss grov fransk sennep    /     1cda de mostaza dijon
           0,5dl melk                /        0,5dl de leche
     100g hvit geitost           /   100g de queso de cabra
               salt                       /              sal
              pepper                   /          pimienta

Begynn med å ha litt olivenolje i en stor stekepanne og varm den opp på middels varme. Ha i den friske spinaten din litt etter litt og stek den helt til den faller sammen.
Rør om til stadighet mens spinaten blir stekt , slik unngår du at den brenner seg, og når første vending har falt sammen har du i litt mer. Sett så spinaten din til siden.
Vask og del sjampinjongene dine opp i skiver. Deretter klipper du opp baconet ditt i små biter og steker det i stekepannen sammen med sjampinjongene dine. Når det hele er ferdig stekt blander du inn spinaten din også.
I en bolle pisker du sammen eggene, salt, pepper, creme fraichen,sennepen og melken din. Deretter fordeler du fyllet i de 10 minipaiskallene dine, som har fått avkjølt seg litt. Til slutt fyller du minipaiformene opp med den ferdig piskede eggeblandingen din. På toppen av det hele fordeler du den hvite geitosten din i biter.
Deretter hever du temperaturen på ovnen din til 200 grader, og steker så minipaiene midt i ovnen i ca 20 minutter , eller til eggeblandingen din har stivnet. La de deretter avkjøles en ti minutters tid i formene før de er klare til å nytes.
Som sagt før ,de smaker godt kalde også ,om du forbereder dem dagen i forveien men allikevel vil servere dem varme ,setter du ovnen din på 200 grader og varmer dem i 5 minutters tid. Her er det opptil deg og hva du synes er best.
Håper det frister med tapas sånn på fredagskvelden , og om dere har noen ønsker om tapas dere gjerne vil se på bloggen så blir jeg veldig glad for å høre det her i kommentarfeltet eller dere kan gi lyd fra dere på instagram.
                                 Ha en fin fredag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario