lunes, 30 de marzo de 2015

Blomstrende ananaspai

Da begynner vi på påskeuken, og jeg er hjemme i gode gamle norge igjen. Det har vært mye pai her på bloggen i det siste, men her kommer det nok en paioppskrift ,denne med påskepreg over seg. Denne her seiler opp som ny favorittpai på den søte siden, og blir dessuten lysegul og fin ,akkurat passe til påske.
 Denne kan fint serveres sammen med en dæsj pisket krem, eller min favoritt; vanijleis men den smaker like vidunderlig uten tilbehør også. Om du ble fristet til å prøve deg på pai i påsken trenger du følgende til paideigen:

         300g mel          /       300g de harina
        1ss sukker        /       1cda de azucar
           1ts salt           /        1cdta de sal
         220g smør       /     220g de mantequilla
     1dl iskaldt vann    /     1dl de aqua helada 

Til selve fyllet trenger du ;

             1egg              /                1 huevo
        0,5dl sukker        /            0,5dl de azucar
     2ts vaniljesukker    /   2cdtas de azucar avanillado
       300g ananas       /               300g de pina
    2dl creme fraiche    /          2dl de creme fraiche

  Begynn med å ha salt,sukker og mel i en bolle. Skjær smøret ditt, som må være kaldt,i små terninger og ha det i melblandingen.
 Deretter kommer den klissete delen av jobben, kna det hele sammen med hendene. Det tar litt tid og som sagt så er det veldig klissete, men paiskallet blir så mye sprøere om du gjør dette for hånd ,så det er absolutt verdt det. Når deigen begynner å henge sånn nogenlunde sammen er det klart for å ha i det iskalde vannet.
 Bruk en tresleiv og rør det inn litt etter litt, det blir igjen veldig klissete men deigen skal være slik. Rør godt, helt til alt vannet er borte. Bruk iskaldt vann sett det gjerne i fryseren mens du knar sammen deigen.
Del deretter den klissete deigen i to like store deler og klapp dem ut til en liten kake, pakk så deigkakene inn i plast og la dem ligge i kjøleskapet i minst en time. Dette for at melet skal suge til seg vannet ordentlig og paideigen blir lettere å kjevle ut.
Mens du venter på paideigen kan du forberede ananasfyllet. Bland egget med sukkeret og vaniljesukkeret ditt, pisk det lett sammen ,ikke pisk for lenge det skal bare blandes forsiktig. 
Finhakk så ananasen din og la den renne av seg litt i en sil. Du trenger ikke saften fra ananasen i denne oppskriften , men frys den ned i en isbitform så har du den perfekte isbit til smoothies. Bland så ananasen sammen med creme fraiche og til slutt rører du inn eggeblandingen.
Kjevl ut deigen din på ett melet bakebord, kjevl ut en og en deigplate av gangen og jobb raskt da deigen blir veldig klissete når den blir varm. Trykk ut blomster med den største blomsterformen du har . Dette er en stor porsjon deig så du vil få circa 40 slike blomster ut av begge deigplatene, men jeg lover deg at disse munfullene går det unna med ,så selvom du kanskje synes de høres ut som mange blir de fort borte.
Du kan også selvsagt kjevle deigen ut til en vanlig stor pai og ha alt fyllet i ,det smaker også nydelig, men jeg foretrekker nok munfullene om jeg får velge. Legg så hver blomst i en muffinsform.
 Stek så deigblomstene i ovnen på 180 grader i ca 8 minutter , til de så vidt får litt farge. Ta dem ut og fyll dem med ananasblandingen din, bruk en teskje og fyll dem godt opp. Sett så blomstene tilbake i ovnen i ca 20 minutter , til ananasblandingen din begynner å stivne, da er de ferdige. 
Ta dem ut og la de avkjøles litt på rist, disse er uimotstålig gode mens de enda er litt varme så de kan gjerne serveres straks de kommer ut av ovnen.
 De smaker godt kalde også og de holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager. De egner seg ikke til frysing, da paideigen lett blir veldig vassen og klissete ved opptining.Som sagt før,vaniljeis er det perfekte tilbehør. 
                                   Ha en fin påskedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario