martes, 23 de julio de 2013

Morell muffins

Moreller bugner det av nå om dagen , jeg simpelthen elsker moreller og kan spise kilovis. Sommer er morelltid og ferietid, og ettersom Månedens søtsak hos Søta saker er semster tenkte jeg disse kunne passe. Fine å ta med på nettopp ferie. 
Tanken som slo meg her om dagen var at jeg aldri har bakt med moreller, hvordan det har skjedd er meg en gåte, men det ble sporenstreks gjort noe med og resultatet ble disse lekre og supergode morellmuffinsene.Perfekte til å ha med på stranda. Disse smaker sommer.
 Annbefales på det sterkeste. Om du vil prøve trenger du følgende;

                2 egg               /                      2 huevos
          1,5dl sukker          /               1,5de de azucar
           100g smør            /           100g de mantequilla
             1dl vann              /                   1dl de aqua
              1dl fløte              /                   1 dl de nata
              4dl mel             /                   4dl de harina
       1ts vaniljesukker     /                1ts vaniljesukker
       1,5ts bakepulver    /    1,5 chucaradita de levadura royale
       ca.200g moreller    /                ca.200g de cerezas

Begynn med å sette ovnen din på 200g. Smelt smøret og la det avkjøles litt, i mellomtiden skjærer du ut steinene av morellene dine. Pisk egg og sukker til det blir lyst og luftig. Bland smøret med fløten og vannet og ha det deretter i røren. 
Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker før du rører det hele forsiktig i sammen.Til slutt har du i morellene ,vend dem forsiktig inn, det er viktig å ikke røre for mye etter at du har dem i røren for om du gjør det ender du opp med rosa røre.
 Fyll muffinsformene dine 2/3 fulle og stek dem i muffinsbrett , midt i ovnen i circa 10 minutter. Muffinsene skal bli litt gyllene og de er ganske lyse når de er ferdige ,så om du er i tvil  bruk en tannpirker til å sjekke, får du røre på tannpirkeren må de stå noen minutter ekstra.
Smakte som sagt fortreffelig og de syrlige morellene mot den søte muffinssmaken er en nesten uslåelig kombinasjon. Så ut å plukke moreller for å prøvebake.
                                   Ha en fin bakedag videre!

1 comentario: