lunes, 18 de marzo de 2013

Løvtynne kanel og appelsin påske kjeks

Da nærmer det seg påske og ferie for mange,så da setter jeg igang med litt påskeoppskrifter og ideer her inne på bloggen. Husker dere de løvtynne sjokoladekjeksene fra Lolas kakebord ,vel jeg har laget en ny variant av disse nå til påsken. Appelsin og kanelsmak,kjempegode og en umiddelbar hit hos de minste her i familien. Vel verdt ett forsøk om du har lyst på noe godt i påsken eller til en annen annledning.   
  Kommer dog med en liten advarsel disse her, de er sterkt vanedannende og forsvinner nesten av seg selv ned i magen. Var bare så vidt innom kakeboksen her i huset før de var borte. Om du vil prøve trenger du følgende;   

          ca 230g mel          /                ca 230g de harina
           150g smør            /              150g de mantequilla
           1 klype salt           /                    1 pizca de sal
                1 egg                /                      1 huevo
       1ts vaniljesukker      /     1 cucharadita de azucar avanillado
         2ts bakepulver       /      2 cucharaditas de levadura royale
           200g sukker         /                  200g de azucar
           1,5ss kanel           /           1,5 cuchara de canela
            1 appelsin            /                    1 naranja
     litt gul konditorfarge   /                colorante amarillo

Begynn med å røre sukker og smør hvitt, ha deretter i egget og la det hele vispes en god stund. 
I mellomtiden vasker du appelsinen din godt ,før du finriver skallet og presser ut appelsinsaften. Ha så det finrevede appelsinskallet i røren sammen med juicen fra appelsinen. Ha i salt ,bakepulver,vaniljesukker og kanel og miks det hele godt sammen. Ha deretter i melet ditt litt etter litt. Jeg har skrevet ca mål på melmengden for hvor mye du trenger avhenger litt av hvor stor appelsinen din er og hvor mye juice du får ut av den. Så se ann litt på mel mengden din, deigen skal være veldig seig så ikke ha i for mye mel. Om du som meg vil ha en påskevri på kjeksene har du nå i ett par dråper gul konditorfarge. 
   Ha så den seige deigen din over på plastfolie og pakk den godt inn samtidig som du former den til en lang rektangulær "pølse". Nå må deigen din få hvile i minst 40 minutter i fryseren , om den ligger noe lenger går det helt fint også. Sett imellomtiden ovnen din på 200 grader og ha bakepapir på ett par stekebrett. Etter 40 minutter tar du deigpølsen din ut av fryseren og skjærer løvtynne skiver av den som du legger på bakeplaten med ett par centimeters mellomrom.
Kjeksene stekes så på 200grader i 7 -9 minutter ,eller til de begynner å brunes i kantene.Pass på under stekingen for disse er veldig tynne og blir derfor fort brente. Disse sklir litt ut under stekingen så ha litt plass mellom dem på bakeplaten. De er også myke når de kommer ut av ovnen , så la de stå ett par minutter før du flytter dem over på rist for avkjøling.
Som sagt så er de helt nydelige, tynne ,sprø og perfekte til å dyppe i tekoppen. Holder seg fint ett par uker i en tett kakeboks,selvom jeg tviler på at du har dem så lenge.
Gule og fine blir de også om du har i konditorfarge som meg, riktig ett lyspunkt på kaffebordet nå i påsken. Oops glemte nesten å si at det blir ca 60 kjeks ut av denne deigen, det høres ut som veldig mange ,men stol på meg det er det IKKE.
Om du allikevel skulle synes at det blir for mange har du sikkert en mamma, en nabo,en veninne eller søster som setter pris på litt påskegodt. La meg gjerne få vite hvordan det gikk om du prøver deg på disse.
                                      Ha en fin dag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario