domingo, 24 de marzo de 2013

Dulce de leche påskecupcakes

Muffins er perfekt å bake til påsken,fine å ha med i tursekken,eller fine å pynte og gjøre om til lekre cupcakes om du skulle få gjester. Dessuten liker alle muffins. Denne Dulce de leche varianten faller dessuten garantert i smak hos den yngre garde,dessuten er de supergode.
Har sett at diverse matbutikker hjemme i Norge har begynt å ta inn Dulce de leche, men om du ikke skulle få tak i det,er jeg temmelig sikker på at det går like bra med HaPå, for det er den norske varianten av Dulce de leche. Om du vil prøve trenger du følgende;

            100g smør          /            100g de mantequilla
                2 egg               /                       2 huevos
          1,5dl sukker          /                 1,5dl de azucar
      1ts vaniljesukker      /    1 cucharadita de azucar vanillado
             2dl melk             /                    2dl de leche
              4dl mel              /                   4dl de harina
   1ts revet sitronskall    /   1 cucharadita de piel de limon rayado
          1klype salt            /                   1 pizca de sal
      2ts bakepulver        /       2 cucharaditas de levadura royal
   5ss dulce de leche    /          5 cuharas de dulce de leche

 Sett ovnen din på 200 grader. Begynn med å piske smøret og sukkeret ditt hvitt. Det er viktig at smøret ditt holder romtemperatur slik at det fordeles fint med sukkeret og du ikke får smørklumper i røren din. Ha deretter i ett og ett egg, og pisk godt imellom hvert egg.
Finriv skallet av en godt vasket sitron, det skulle bli ca 1 ts med sitronskall, om det blir litt mer spiller ikke det noen rolle, ha det så i røren. Ha deretter i melken din. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og sikt dem så inn i røren. Nå gjenstår det bare å ha i 5 spiseskjeer med dulce de leche,røren får nå en fin lysebrun farge.
Ha så røren i muffinsformene dine , jeg brukte gule i annledning påsken,fyll formene 3/4 fulle og sett dem i muffinsbrett. Stekes så på 200 grader, midt i ovnen , i 20-25 minutter. 
Husk at steketiden kommer ann på den enkelte ovn, så følg med underveis og bruk en tannpirker for å sjekke om muffinsene dine er ferdig stekte. Sitter det røre igjen på tannpirkeren din, trenger muffinsene noen minutter lengre i ovnen. Muffinsene avkjøles så på rist.
Eller du kan spise dem varme om du foretrekker det. Om du vil gjøre som meg og forvandle noen av muffinsene om til cupcakes trenger du følgende til sjokoladefrostingen;

           100g melis              /          100g azucar glace
    100g philadelfiaost       /        100g queso philadelfia
    50g 70% sjokolade      /       50g  70% chocolate negro

Denne sjokoladefrostingen holder til 6-8 cupcakes,hvor mange kommer litt ann på størrelsen på muffinsene dine,mine var normale butikkkjøpte muffinsformer så det holdt til 8 cupcakes. 

Smelt sjokoladen din over vannbad eller i mikrobølgeovn,la den avkjøles litt. Pisk philadelfiaost og melis godt sammen og ha så i den smeltede sjokoladen,pisk godt og voila den beste sjokoladefrostingen du kan tenke deg er ferdig på ett blunk. 
Skulle frostingen bli litt for rennede justerer du bare med litt mere melis. Bruk sprøytepose og en tipp du liker til å sprøyte den ut på muffinsene dine.
Jeg trykte også ut påskeharer,påskekyllinger og påskeegg i gul sukkerpasta som ble dekorasjonen denne gangen på cupcakesen.
Smakte fortreffelig ,elsker smaken av dulce de leche, den minner meg om barndommen min. Dessuten blir man jo glad av å se på disse cupcaksene, tror det er den gule fargen som får ta skylda for det.
 Husk at de kan like fint spises som vanlige muffins,litt mere praktisk om de skal puttes i tursekken. Håper dere ble fristet til å prøve. 
                                Ha en fin påskedag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario