domingo, 12 de febrero de 2012

Valentines kjeks

Kjeksboksen her i huset var plutselig tom forrige helg og med tanke på kommende Valentines, ble det funnet fram x antall hjerteformer og hjertestrøssel, og denne Valentines kjeksen fikk form med god hjelp av 4 snart 5 åringen.
 De blir nok ikke mine favorittkjeks når det kommer til smaken , synes de smakte litt for tamt av kakao, men husets yngre testpanel ,4 snart 5 åringen og han på 16 måneder, gumlet fornøyde i vei. Om du prøver oppskriften , tilsett litt ekstra kakao om du som meg er glad i sjokoladesmak. Legger likevel ut oppskrifen, da det er rom for prøving og feiling her på bloggen, dessuten ble de veldig fine å se på. Om du vil prøve trenger du;

           200g smør         /      200g de mantequilla
            1dl melis            /     1 dl de azucar glace
           2ss kakao          /     2 chucaras de cacao
              3dl mel            /            3 dl de harina
         2dl maisenna        /     2 dl de harina de maiz
               1egg              /                1 huevo

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Ha smør og melis i bollen og rør det hvitt.Tilsett deretter kakao, øk gjerne mengden jeg kan tenke meg det dobbelte ,altså 4 spiseskjeer vil gjør susen. Ha i mel og maisenna litt etter litt, Arbeid deigen raskt sammen, ha i egget til slutt. Om den blir litt tørr ha i en teskje eller to med vann. Klapp deigen litt ut og pakk den inn i plastfolie, før du legger den i kjøleskapet ett par timer.
 Deretter kjevler du deigen ut , ganske så tynt 4-5 mm, på ett melet bakebord. Så begynner morroa for store å små, her er det bare fantasien eller de utsikkerene du har som setter grenser.Hos oss ble det som sagt hjerter i lange baner denne gangen. Før kakene stekes midt i ovnen , på 175 grader, i 5- 8 minutter, pensler du dem med sammenpisket egg eller bare eggehvite.
Om du vil pynte med litt kokos eller forskjellig strøssel, fester du det på kjeksen etter at du har penslet, egget fungerer da som "lim" og strøsselet holder seg på plass under stekingen. For å få ett slags gjennomsiktig vindu i hjertet ditt trenger du noen fargede sukkertøy og to hjerteutstikkere i forskjellg størrelse. Stikk ut ett mindre hjerte inni ett litt større hjerte, fjern de minste hjertet og legg sukkertøy i tomrommet til det lille hjertet. Ble litt klønete forklart det her, men sukkertøyet smelter under stekingen og dermed oppnår du "vinduseffekten" som du kan se på bildet her.
Denne deigen blir veldig fast å fin , og er lett og kjevle ut og stikke ut figurer i , med andre ord perfekt om du som med har noen små bakespirer i huset.
Håper alle mammaer som kikker innom her har hatt en riktig fin morsdag hjemme i gamlelandet , jeg må smøre meg med litt tålmodighet da morsdagen ikke feires før i mai her i spania.
                                      Ha en fin morsdag videre!

Ps. Minner om konkurransen som pågår her på bloggen . Bli med her du også, dette er premien;

No hay comentarios:

Publicar un comentario