domingo, 26 de febrero de 2012

Scones med blåbær

Månedens utfordring hos bloggen Søta Saker i Februar er frokost. Så dagen i dag startet med en laaang og godt frokost med nybakte deilige blåbærscones. Det smakte himmelsk.
 Disse er en litt grovere variant enn det som er normalt for scones, men det er absolutt ingen ulempe.Om du vil prøve til din neste søndagsfrokost, eller en annen dags frokost for den saks skyld trenger du følgende;

               5dl mel             /               5dl de harina
        3ts bakepulver       /       3 chucaraditas de levadura
            0,5dl linfrø          /         0,5 dl de smillas de lino
       0,5dl sesamfrø       /          0,5 semillas de sesamo
            2ts sukker          /        2 chucaraditas de azucar
             0,5ts salt           /           0,5 chucaradita de sal
            100g smør         /            100g de mantequilla
              1dl melk           /                   1 dl de leche
               1 egg              /                      1 huevo
      60-100g blåbær     /            60-100g de arandanos

Sett ovnen din på 225 grader. Begynn med å ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør de  godt sammen. Deretter bruker du hendene dine til å smuldre inn smøret. Det er viktig at smøret  ditt er kjøleskapskaldt når du gjør dette.
 Deretter rører du fort inn melken og egget. Du får en litt klissete deig, men det er slik den skal være , ikke rør for mye da faller sconsen lettere sammen under steking. Ha så deigen din over på ett godt melet bakebord og klapp den ut til en rund kake, den bør være ca. 2 cm tykk.
Strø så over blåbærene dine og trykk dem forsiktig inn i deigen. Deretter bruker du ett glass og trykker ut sconsen. 
 Legg dem på ett bakebrett og stek dem midt i ovnen på 225 grader i 12-16 minutter. Jeg fikk 16 scones, men hvor mange du får avhenger av hvor stort glasset du bruker til å stikke dem ut med er. Sconsen skal bli lett gylde når de er ferdige. 
Avkjøl dem litt på rist før du spiser dem. De ble veldig godt tatt imot her i huset og vi spiste altfor mange hele gjengen. Jeg nøt mine med litt blåbærsyltetøy og brunost på, en frokost for kongelige.
At de er laget på under en halvtime inkludert steketid er heller ingen ulempe , det er overkommelig for alle på en søndag.
                                    Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario