miércoles, 25 de enero de 2012

Frokostmuffins

Jeg prøver for tiden å bli kvitt noen ekstra kilo som på ett mystisk vis snek seg på under den siste graviditeten, men det er jo ikke helt lett når man har baking som hobby nummer en. Derfor blir det nå eksprimentert med litt sunnere varianter av bakverk her i huset om dagen. Disse muffinsene skal etter min kalori-kalkulators beregning kun inneholde 100 kalorier pr.stk,og det er ikke ille.
 Har kalt dem frokostmuffins da 4 åringen gumler dem til frokost. Om du vil prøve trenger du følgende;

2 beger skogsbær youghurt 0,1%  /  2 yogures frutas del bosque
                     2 egg                            /                 2 huevos
                 3ss sukker                       /        3 chucaras de azucar
            1dl sammalt hvete               /         1dl de harina integral
                    1dl mel                          /               1 dl de harina
             0,5dl havregryn                   /      0,5dl. de copos de avena
              1ts bakepulver                  /       1 chucaradita de levadura
            1ts vaniljesukker               / 1 chucaradita de azucar vanillado
                2ss maisolje                   /     2 chucaras de aceite de maiz
               1,5dl blåbær                    /             1,5dl de arandanos

Sett ovnen din på 200 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis,imens blander du mel,sammalt mel, havregryn,bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Når eggedosisen er luftig og lett, har du i melblandingen litt etter litt. Du får en veldig seig deig men det skal være sånn så ikke fortvil. Deretter rører du inn de to youghurt begerene for hånd med en slikkepott, bland det godt og ha så i oljen. Helt til slutt vender du inn blåbærene.
Det går like bra med frosne som friske bær. Fyll så muffinsformene dine 3/4 fulle, røren blir ganske flytende så disse er det best om du steker i ett muffinsbrett. Av denne røren får du 12 normalstore muffins, det er også dette nummeret jeg har beregnet kalorimengden pr. muffins utifra. Muffinsene stekes så midt i ovnen på 200 grader i ca. 15-18 minutter. Bruk en tannpirker for å kjenne etter om de er ferdige, husk at
steketiden kan varierer litt fra ovn til ovn så følg med under stekingen. Ta så de ferdige muffinsene ut av muffinsbrettet og la de avkjøles på rist. Som sagt så likte alle i familien her disse veldig godt, mannen hev i seg tre på rappen og mumlet fornøyd at disse smakte godt og som sagt 4 åringen smattet fornøyd under hele frokosten og det er godt skussmål for hun er vanligvis ikke en storspiser til frokost. Så prøv du også da vel, at de har litt mindre kalorier enn vanlige muffins er jo ikke heller en ulempe.
                                                     Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario