sábado, 3 de septiembre de 2011

Rosa pikekyss

Til 3 snart 4 åringens bursdag var det rosa i mengder, og en av hennes favoritter er pikekyss som de heter der jeg kommer fra, eller små marengs topper om du vil. Vedig søtt og selvfølgelig veeeldig rosa, alt en 3 snart 4 årig "pike" kan ønske seg.
 Det er også veldig enkelt å lage , om du vil prøve trenger du til ca 40 stk;

       2 eggehviter              /            2 claras de huevo
      120g sukker              /              120 g de azucar
  Rosa konditorfarge       /               colorante rosa

Begynn med å forvarme ovnen din til 150 grader. Ha eggehvitene i kjøkkenmaskinens bolle og vip dem stive. Ett lite tips , om du setter bollen noen minutter i fryseren før du har i eggehvitene piskes de stive fortere er min erfaring.
 
 Når de er stive har du i sukkeret litt etter litt, til du får en seig marengs. Ha deretter i konditorfarge til du får den fargen du ønsker på pikekyssene dine. Jeg brukte en 12 - 15 dråper tenker jeg.
 
Nå trenger du en sprøytepose med tipp, hvilken tipp du bruker er opp til deg , jeg brukte Wilton 2d tipp, men det velger du ettersom hvilken form du synes passer best til dine pikekyss.
Fyll marengsrøra i sprøyteposen og sprøyt ut små topper på bakepapir.
Du kan sprøyte dem ganske tett, de flyter ikke ut noe særlig under steking. Jeg fikk ca 40 stk denne gangen, men dette er circa mål for antallet pikekyss du får det kommer ann på hvor store eller små du lager dem.
Sett pikekyssene inn i den forvarmede ovnen og senk temperaturen til 100 grader. Stek dem til de er tørre, jeg hadde mine i ovnen i 1 time og 15 minutter da løsnet de lett fra bakepepiret og hadde en litt seig kjerne slik jeg liker dem. Men tørketiden avhenger av ovnen så følg med underveis.
Oppbevares i en tett boks , de forsvant raskere enn varmt hvetebrød på bursdagen, når selskapet var over var det bare smulene igjen på fatet. Skal jeg dømme etter energinivået på barna gir de også ett realt sukkerkick, men det hører vel med på en barne bursdag.
Disse kan selvfølgelig også farges blå og serveres i gutte bursdager , men vil da kanskje annbefale å kalle dem marengs topper og ikke pikekyss, man vet jo aldri med disse små.
Ha en fin sommerdag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario