miércoles, 15 de agosto de 2018

Schweppes og kiwi kake

I dag byr jeg på en litt annerledes formkake med en litt uvanlig ingrediens ,nemlig schweppes tonic.Jeg syntes den ga en ekstra svung til kakaen, men datteren i huset var ikke så begistret,nå hører det med til historien at hun er av den kresne typen,men jeg hadde flere i testpanelet som syntes som meg at dette var en kjempegod kake.
Den får en liten ettersmak av schweppes tonic men samtidig kjenner du smaken av kiwi,om du vil prøve deg på denne formkaken trenger du følgende ingredienser til en brødform med kake:

                        3 egg                    /                   3 huevos
                   200g sukker               /             200g de azucar
                    100g smør                /         100g de mantequilla
                     250g mel                 /              250g de harina
                 140g maizena             /             140g de maizena
           125ml shweppes tonic      /      125ml de tonica shweppes
                1ts vaniljesukker          /      1cdta de azucar avanillado
                1,5ts bakepulver          /      1,5 cdta de levadura royale
                        3 kiwi                   /                      3 kiwis

Begynn med å fjerne skallet ifra kiwiene dine og kjør dem til en glatt røre med en stavmikser.Neste steg er å piske en tykk eggedosis av eggene dine og sukkeret. Ha så i smøret ditt og pisk videre til du får en klumpfri røre.
Pass på at smøret ditt er mykt ellers så danner det seg klumper og det vil vi ikke ha i røren vår. Ha så i bakepulver,vaniljesukker og maizenamel litt etter litt , mens du lar maskinen gå på lav hastighet.Neste steg er å ha i kiwirøren din.
Til slutt har du i mel og schweppes tonic vekselvis til alt er godt blandet.Ha deretter røren din over i en bakepapirkledt brødform .Om du vil kan du som meg ha litt perlesukker på toppen av kaken ,men det er helt valgfritt,den smaker like godt uansett.
Kaken stekes så midt i ovnen på 180 grader i circa 35 minutter,bruk en kakenål til å kjenne etter når den er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut.La den så avkjøles i formen noen minutter før du flytter den over på rist.Ikke fall for fristelsen å la den stå og avkjøles i formen for det dannes lett kondens og kaken kan bli bløt i bunnen.
Som sagt en litt annerledes formkake men som virkelig er verdt litt tid på kjøkkenet spør du meg.Passer helt perfekt som tilbehør til en kopp med earl grey te da ettersmaken av tonicen i kaken minner om den samme som i teen. Om du prøver deg på dennne blir jeg veldig glad for å høre hva du syntes enten i kommentarfeltet her eller på instagram.
Ha en fin dag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario