miércoles, 3 de febrero de 2016

Valentines hjertekjeks

Mere Valentines inspirasjon her på bloggen i dag, i form av kjempegode smørkjeks med ett fint rosa hjerte i midten. Smaker kjempegodt og er også fryktelig søte å se på synes jeg. Disse er egentilig ikke så vanskelig å få til, bare du har en liten hjerteutsikker skulle du være reddet.
Barna i huset spiste opp nesten alle hjertekjeksene så fort jeg hadde fått tatt bilde av dem, så det kan kanskje være en ide å lage dobbelt porsjon om du skulle bake disse. Om du vil prøve deg på disse til Valentines dagen trenger du følgende ingredienser til ca 16 hjertekjeks;

                100g smør                   /         100g de mantequilla
               0,5dl sukker                 /              0,5dl de azucar
                 2,5dl mel                    /              2,5dl de harina
          1ss vaniljesukker              /      1cda de azuvar avanillado
      2 ts red velvet ekstrakt         /    2cdta de extracto de red velvet.

Begynn med å ha smør og sukker i en bakebolle og pisk det hele hvitt, pass på å bruke romtemperert mykt smør. Deretter har du i vaniljesukkeret og til slutt melet ditt litt etter litt.
Pisk godt mellom hver gang du har i litt mel, det kan se ut som deigen ikke former seg, men vær litt tålmodig det blir en fast og fin deig til slutt. Når deigen har formet seg, måler du opp 130 g deig og pisker inn i den red velvet slik at du får en fin rød deig.
Deretter kommer den pirkete delen av å lage disse hjetekjeksene.Klapp den røde delen av deigen flat med hendene dine og trykk ut hjerter med hjerteutsikkeren din. Gjenta til du ikke har mere rød deig igjen.De røde hjertene legger du sammen i ett tårn,ikke klem for mye på disse da deigen er myk og de fort mister formen.
Deretter må du passe på å vaske hendene godt, for red velvet deigen farger av på hendene og vi vil ikke smitte over på den andre delen av deigen.Rull "pølser" av deigen din,som er like lange som hjertene du har stablet opp, pakk deretter hjertene dine inn i de lyse deig"pølsene".
Litt vanskelig å forklare men av bildet ser du sikkert hva jeg mener.Vær forsiktig når du pakker inn hjertene slik at de ikke mister formen, bare klem dem på så lett som du kan, deigen er ganske så klissete så den fester seg lett.
Når hele lengden med hjerter er pakke inn, pakker du den inn i plastfolie og legger den i ca 30 minutter i kjøleskapet. I mellomtiden vamer du ovnen din opp til 200 grader og legger bakepapir på ett stekebrett. Når deigen har blitt kald trenger du en skarp kniv,skjær ca 0,5cm tykke skiver av deigen og legg dem på stekebrettet. Legg ca 12 hjertekjeks på hvert brett.
Hjertekjeksen stekes så midt i ovnen i 8-10 minutter,til de begynner å bli gyllene i kanten. Hjertekjeksen må avkjøles på stekebrettet da de er helt myke når de kommer ut. Som sagt er disse kjempegode smørkjeks og som gave på Valentinesdagen kan de nok ikke slå feil.
Skulle du ikke ha red velvet essens i heimen, kan du bruke rød konditorfarge også, men da kan den røde deigen fort bli for våt så du må kanskje tilsette 1ss eller 2 ekstra med mel. Prøv deg frem.
Håper du fikk lyst til å bake nå,jeg lover flere tips på Valentinesbaking fremover på bloggen samt noen Valentinesinspirerte tapas,så titt gjerne innom snart igjen.
                                  Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario