lunes, 30 de junio de 2014

Frossen rabarbra ostekake

Heisann jeg er fortsatt i live, men har bare ikke hatt ett eneste minutt til overs til bloggen i hele juni. Eksamenstider pa jobben med ekstra jobbing,skoleavslutninger, 2 konfirmasjoner, 1 bryllup , ett 90 årslag og feiring av min egen og svogers bursdag får ta skylda. Men nå er det sommerferie og mormor er på plass i spania så da håper jeg det blir litt mere tid til overs til bloggen. 
Det har vært mye baking i det siste og det kommer en masse godbiter fremover på bloggen, først ut er en frossen rabarbra ostekake som jeg lagde til min egen bursdag. Beste is/ostekaken  jeg har smakt , kunne spist hele alene. inspirasjonen til denne kaken og deler av oppskriften fant jeg his bloggen Sweet and simple. Om du vil prøve min versjon trenger du følgende;

Til rabarbrakompotten:
         500g rabarbra         /           500g de ruibarbo
       1ts vanijlesukker       /   1ctda de azucar avanillado
           1/2 ts kanel            /      1/2 cdtas de canela
           1,5dl sukker           /         1,5dl de azucar
         2 gelatinblader        /         2 hojas de gelatina
              1dl vann              /            1dl de aqua

Til kakebunnen:
    200g digestivekjeks    /   200g de galletas digestive
             80g smør         /          80g de mantequilla

Til ostekaken:
   300g philadelfiaost     /  300g de queso de philadelfia
            3dl fløte           /               3dl de nata
              2 egg            /                  2 huevos
     1ss vaniljesukker    /     1 cda de azucar avanillado
        1,5dl sukker       /               1,5dl de azucar
 1dl rabarbrakompott   /      1dl de copota de ruibarbo

Begynn med å ha alle ingrediensene utenom gelatinbladene til rabarbra kompotten i en tykkbunnet kjele. Du kan gjerne bruke frossen rabarbra , det spiller ingen rolle. La så kompotten koke til rabarbrabitene begynner å dele seg og er myke.
 Bruk så en stavmikser og kjør hele blandingen til en klumpfri røre. La så kompotten stå på benken og avkjøle seg. Deretter er det tid for å begynne med kakebunnen. Ha smøret ditt i en bakebolle, og pass på at det er mykt men ikke smeltet.
Kjør digestivekjeksen i en foodprocessor til de blir til fine smuler og hell dem over smøret. Rør det hele godt sammen, til du får en deig som du trykker ut i en bakepapirkledt kakeform. Jeg brukte en hjerteform denne gangen. Fordel deigen jevt utover bunnen, bruk hendene det går fint
Deretter setter du kakebunnen din kaldt i kjøleskapet. Så er det klart for å lage selve is- ostekaken. finn frem tre bakeboller og en stavmikser. I en bolle har du de tre eggehvitene. I de andre bollen har du de tre eggeplommene sammen med sukkeret og vaniljesukkeret, og i den siste bollen har du fløten din. 
Pisk så først sammen eggeplommene med sukkeret til du får en eggedosis lingnende konsistens. Pisk deretter fløten til krem , og til slutt pisker du eggehvitene dine stive. Deretter vender du de tre blandingene inn i hverandre og til slutt har du i 1 dl av den nå avkjølte rabarbrakompotten din og philadelfiaosten.
 Piske til du har en klumpfri røre, deretter heller du røren over kjeksbunnen og setter det hele i fryseren. La kaken stå i minst 5 timer , den må være ordentlig frossen før du har på rabarbralokket på toppen. 
For å lage rabarbralokket legger du først de 2 gelatinplatene dine i kaldt vann i 10 minutter, deretter varmer du opp det som er igjen av rabarbrakompotten din og rører ned gelatinplatene dine etter at du har klemt ut alt vannet av dem. Deretter setter du kaken tilbake i fryseren en times tid.

Kaken bør tas ut av fryseren ca 10-15 minutter før den skal serveres slik at den rekker å bli litt myk. Jeg valgte å pynte med friske jordbær, men det er selvsagt opp til deg hva du pynter med. Uansett som sagt smakte det bedre enn best, var bare helt nydelig og smaker perfekt på varme dager.
Og som dere ser av bildet så fungerer den utmerket som bursdagskake. Blir også utrlog pen å se på , lyser virklig opp på etthvert kakebord. Håper du fikk lyst til å prøve, og det fine er jo at man ikke trenger ovn til denne kaken.Da håper jeg å komme skikkelig i gang med sommerbloggingen og at dere vil kikke innom meg her i sommer eller på Instagram der jeg også heter Bakemester Snipp.  Vi blogges!
                               Ha en fin mandag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario