viernes, 2 de mayo de 2014

Fredagstapas; Villrissalat med stekt asparges

Etter hva jeg har fått rapporter om hjemmefra kan jeg snart ikke si kalde nord lenger, det har til og med vært varmere hjemme enn her i Toledo noen dager, og det er ikke ofte det skjer. Med varmen starter grillsesongen og en tapas som passer ypperlig til grillmaten er villrissalat med stekt asparges.
 Garantert en ny favoritt iblandt grill tilbehøret, dessuten er den kjapp og enkel å lage slik at man ikke trenger å stå inne på kjøkkenet i solskinnet.Om du vil prøve trenger du følgende til ca 12 tapas;

            200g kokt villris           /    200g arroz de ensalada
         120g picnic skinke        /       120g de jamon york
                 5ss mais                 /         5cda de maiz
         6 små sure agurker       /            6 pepinillos
           300g asparges          /        300g de esparragos
               2 tomater               /            2 tomates
                 olivenolje               /         aceite de oliva
                     salt                   /                sal
            balsamicoeddik        /         vinagre de modena


Begynn med å vaske aspargesen din, deretter skjærer du av den nederste tykke delen før du deler dem opp. Varm litt olivenolje i stekepannen og stek aspargesbitene til de blir myke,det tar 10 til 15 minutter alt etter hvor tykke aspargesen du bruker er,ha på litt salt underveis. 
Samtidig som aspargesen steker koker du risen din. Det tar vanligvis ca 20 minutter, følg annvisningen på pakken. Bruk villris om du får tak i det, det smaker absolutt best, men du kan bruke andre risvarianter også, bare de er langkornet og ikke klistrer seg sammen. Ha den ferdigkokte risen over i en sil og ha på kaldt vann og la risen avkjøles.
 Deretter gjenstår kuttingen av resten av ingrediensene. Kutt picnic skinken, tomatene og de sure agurkene i små biter. Du kan fint bruke vanlig kokt skinke også om du foretrekker det. Ha alle ingrediensen i en bolle sammen med maisen og den ferdig stekte aspargesen din.
Bland alle ingrediensene godt sammen og ha over salt, ca. 5 ss olivenolje, bruk extra virgin vet at Meny selger Ybarra sin den er god, og 4 ss balsamicoeddik. Bland godt, og smak deg frem, alle olivenoljer varierer litt på smaken så prøv underveis. 

Deretter er det klart for å ha villrissalaten over i porsjonsglass. Jeg bruker engangs porsjonsglass som er å få kjøpt billig både her og der.Hvor mange tapas du får kommer da selvsagt ann på størrelsen på porsjonsglassene du bruker. Jeg fikk som sagt 12 tapas. Pynt med litt persille og en halv cherrytomat og vips så er tapasen klar.

Om du ikke skulle ha porsjonsglass for hånden kan du fint servere denne som en vanlig salat som tilbehør til grillmaten, det smaker vår, sol og grilling spør du meg. Håper du fikk lyst til å prøve litt nytt.
Om du har lyst til å følge meg i helgen finner du meg som Bakemester Snipp på Instagram. Jeg reiser til Soria i helgen så der blir det nok både grilling og villrissalat på menyen tenker jeg.

                                 Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario