martes, 29 de mayo de 2012

Små skogsbærterter

Har vært litt stille her inne men fint vær og masse jobbing får ta litt av skylden. Månedens søtsak denne gangen hos Søta saker er sommer , og disse små tertene bakes ofte om sommeren når friske bær er tilgjengelige.
 Alt er bra med disse tertene, de er utrolig lettlagede, du trenger kun en visp og en bolle = lite oppvask, og sist men  ikke minst de smaker nydelig. Om du vil prøve trenger du følgende til 6 små terter;


        100g smør             /       100g de mantequilla
         2dl sukker             /            2 dl de azucar
            2dl mel               /            2 dl de harina
       1ts bakepulver       /    1 chucaradita de levadura
     2ts vaniljesukker     /        2 ts azucar avanillado
              2 egg              /                  2 huevos
           bringebær         /                frambuesas
             blåbær             /                arandanos
Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Mål så opp smøret og smelt det , la det så avkjøles . I mellomtiden legger du bakepapir i de små formene , oppskriften holder til 6 små former. Når smøret er kaldt er det bare å finne frem og måle opp sukker, mel ,bakepulver og vaniljesukker. Visp så sammen eggene med alle de tørre ingrediensene i en bolle, deretter har du i det nå avkjølte smeltede smøret.
Rør til du får en glatt røre, det tar bare ett par minutter, hell deretter røren over i de små bakepapirkledte formene. Formene bør være 3/4 fulle, de hever litt under steking og dessuten skal du nå ha i bærene.
Dytt så ned i røren renvaskede bringebær og blåbær, jeg pleier å ha en 4-5 blåbær og 3-4 bringebær i hver terte. Ikke ta for mange selvom det er fristende, for blir det for mange vil ikke tertene dine henge sammen når de er stekte. Stek så tertene på nederste rille i 20-25 minutter på 175 grader.
Avkjøl tertene litt på rist før du forsiktig løsner dem fra formene og drar av bakepapiret før de er klare for servering. Server gjerne med flere friske bær og litt vaniljeis. 
Eller du kan gjøre som meg her , servere dem med en klatt hjemmelaget vaniljesaus ,de smaker nydelig uansett. De kan fint spises lunkne om du ikke har tid til å vente på at de blir kalde.
 De kan også fint fryses, og om du lar de tine på benken og få ett par minutter i ovnen før de serveres igjen blir de som nystekte. 
                                    Ha en fin sommerdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario