domingo, 11 de septiembre de 2011

Perlesukkerkjeks

Det har vært stille her på bloggen denne uken, grunnen er at jeg ikke lenger bare er husmor,etter ett år hjemme med lillegutt har jeg nemlig begynt å jobbe igjen og  september er den tiden på året hvor det er mest å gjøre på jobben, noe som har resultert i att bloggen har fått lide litt, men jeg lover å komme sterkere tilbake. Til hverdagsrutinene er innøvd her i heimen igjen får dere ta til takke med ting jeg har bakt for en stund siden og jeg slår to fluer i en smekk, oppdatering av blogginlegg og kortere tid foren dataen. Til feiringen av 3 snart 4 åringens store dag på skolen hadde hun med minimuffins og perlesukkerkjeks til klassekameratenes lunsj. Det var ingenting igjen på fatet etter skolen så det var tydligvis en suksess.
Disse perlesukkerkjeksene er veldig gode både til store og små, jeg liker å dyppe mine i varm te. Deilig på stranda om sommeren eller foran peisen på mørke høstkvelder. Om du vil prøve trenger du;

     200g romtemperert smør   /            200g de mantequilla
               2dl sukker                 /               2 dl de azucar
                   2 egg                    /                     2 huevos
            7dl hvetemel              /                   7 dl de harina
          3 ts bakepulver           /   3 chucaraditas de levadura royale
               1 sitron                   /                        1 limon
            perlesukker              /                  azucar de perla

Sett ovnen din på 225 grader, deretter begynner du med å piske smør og sukker luftig. Så tilsetter du ett egg om gangen , la maskinen din gå ett par minutter mellom hvert egg.
 Press saften ut av sitronen din og tilsett sitronsaften i røra. Ha i bakepulver og mel, jeg måtte justere litt på melmengden min denne gangen og brukte nok rundt 8 dl. Deigen din skal bli fast og den skal ikke klistre seg til hendene når du tar i den,så ha i melet litt etter litt og tilpass mengden etter behov.

 Ha perlesukker i en skål. Trill små kuler av deigen din, prøv å få de så like som mulig. Dypp den ene enden av kulen i skålen med perlesukker og sett så på bakepair med perlesukker siden opp.
Ha litt avstand mellom kjeksene dine, men de skal ikke sige noe særlig ut ved steking så jeg pleier å få plass til circa 20 på hvert brett, Stek dem midt i ovnen i ca 10 minutter, de skal fortsatt være lyse når de er ferdig stekte, sjekk at de begynner å bli litt brune på undersiden om du er usikker,det betyr at de er ferdige. Oppbevares i en tett boks, disse kjeksene er holdbare i opp til 3 uker, men jeg tviler på om de vil vare så lenge i kakeboksen.
Jeg advarer mot at disse kjeksene er svært vanedannende, spiser du en kan du være solgt.
Ha en fin sensommer dag!No hay comentarios:

Publicar un comentario