miércoles, 8 de mayo de 2019

Konfirmasjonskake

Plutselig så var maimåned her igjen dere og det er jo da klart for høysesong når det gjelder konfirmasjon og barnedåp. Jeg har selv en konfirmant i år,så døgnets 24 timer rekker ikke riktig til for en travel mamma nå i mai , men sove får man vel gjøre når man blir gammel. I fjor stod verdens vakreste tantegull Pernille til konfirmasjon, og vi fløy hjem for en helg og selvfølgelig ble det også bakt konfirmasjonskaker. Disse byr jeg deg på her på bloggen nå fremover.
Håper det kan gi noen ideer til dere som selv har konfirmanter der ute i år eller barnedåp, eller om du har tilbydt deg å bake til noen. Det er ikke så bra bilder jeg har av disse kakene desverre da bildene ikke ble tatt med mitt kamera men jeg håper de kan være til inspirasjon allikevel.Den første kaken ut er like fin til bårnedåp som til konfirmasjon.Jeg har en lignende versjon av denne her på bloggen. Denne er det ikke vanskelig å få til men det tar litt tid siden det skal mange bittesmå blomster til for å forme korset på toppen av kaken.
Men la oss begynne med selve kaken først,jeg brukte en enkel sjokoladekakebunn som du finner oppskriften på her på bloggen. Jeg liker å bake den i god tid i forveien og fryse den ned,da er det letter å dele den jevnt og tidspresset blir ikke like stort som om du skal bake og dekorere kaken på samme dag.Dessuten siden jeg fløy hjem til denne konfirmasjonen bare for en helg , ble kakebunnen bakt i påsken når jeg var hjemme og var klar til dekorering på fredag da jeg var tilbake i Norge.
Så ble hele kaken smurt opp med smørkrem. Jeg brukte min romsmørkrem som du finner oppskrift og fremgangsmåte på i denne oppskriften her på bloggen.Deretter trekte jeg hele kaken med hvit sukkerpasta,siden jeg brukte en sjokoladekakebunn er det viktig at smørkremen din dekker godt ellers kan kaken synes igjennom den hvite sukkerpastaen og det er ikke pent. Jeg tegnet deretter opp ett kors på ett papirark og klippet det ut,før jeg la det på toppen av kaken.
Så var det bare å finne frem den rosa sukkerpastaen og den minste blomsterutstikkeren jeg har. Jeg trykket ut blomst etter blomst som fikk en kremfarget sukkerperle i midten,før de ble plassert rundt papirkorset og overalt ellers på toppen av kaken.Jeg brukte en lys rosa sukkerpasta innerst , deretter en litt mørkere rosa før de ytterste blomstene var mørke rosa.Ett par sommerfugler på toppen ble det også.Før jeg festet ett rosa silkebånd rundt kanten på kaken, dette er ikke spiselig men for å spare tid denne gangen ble det løsningen,det taes selvølgelig av når kaken deles opp.
Som sagt en stilig kake til konfirmanten og skulle det være en gutt det er snakk om så er det bare å bruke blå sukkerpasta til blomstene istedet for rosa.Fyllet i denne kaken var oreokrem etter ønske fra konfirmanten, hva du velger å fylle din kake med er opp til deg eller hva konfirmanten måtte ønske. Må jo få lov til å smike inn ett bilde på kofirmanten og undertegnede også, vakre lille tanteungen som plutselig ble så veldig voksen og mye høyere enn tanta si, hjelp som tiden flyr.Håper du fikk inspirasjon til å bake nå i mai.Det kommer flere tips fremover så følg med.
Ha en fin bakedag videre! 1 comentario: