jueves, 1 de enero de 2015

Mandarinkake

Nå går julen og alle dens feiringer ubønnhørlig mot slutten og du kanskje har noen skrukkete og litt triste mandariner til overs på fruktfatet. Det er nå du skal bruke disse til å lage mandarinkake, en utrolig frisk og godt kake, med en litt syrlig smak og dessuten utrolig saftig. Den holder seg dessuten godt i flere dager i kjøleskapet , så om det skulle dumpe inn en  gjest eller to i på begynnelsen av det nye året så kan jo denne være kjekk å ha på lur. 
Den er slett ikke vanskelig å lage, du må bare beregne litt tid da mandarinene dine må koke i ca 2 timer.Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende;

           5 mandariner          /               5 mandarinas
            305g sukker          /              305g de azucar
              300g mel             /              300g de harina
       3ts kardemomme       /       3cdtas de cardamomma
          1ts bakepulver        /          1cdta levadura royale
       2ts vaniljeekstrakt      /     2cdtas de extracto de vanilla
            6 store egg           /             6 huevos grandes
               1 sitron              /                    1limon
          1 kanelstang           /             1 palo de canela

Begynn med å vaske alle mandarinene dine godt. Deretter har du tre av dem i en kjele med kokende vann og lar dem koke til de blir helt myke. Mine kokte i 1 time og 40 minutter da var de helt myke , følg med underveis.
Når mandarinene er ferdigkokte , deler du dem og tar ut eventuelle steiner , deretter kjører du dem i en foodprocessor til du får en helt klumpefri masse. Du bruker skall og alt på den kokte mandarinen, det er selve skallet som gir mest smak i denne kaken. Ikke la deg skremme jeg lover at det smaker helt nydelig ,mandarinskallet til tross.
Bland så mandarinpureen sammen med eggene og pisk det hele ett minutt. Ha i 250g av sukkeret ditt og vaniljeekstrakt før du pisker videre ett minutt eller to.
Ha deretter i bakepulveret og til sist sikter du inn melet ditt litt etter litt, rør det hele sammen for hånd med en slikkepott, pass på at det ikke blir klumper av melet. Du får en ganske så tynn røre , men det er slik den skal være. 
Ha så røren i en rund, smurt form og sett ovnen din på 200 grader. Stek kaken din midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter, senk deretter temperaturen til 175 grader og stek videre i 20 til 30 minutter.Følg med mot slutten av steketiden , stekepinnen din skal være tørr da er kaken din ferdig.
Mens kaken din steker lager du mandarinsirupen du skal dynke selve kaken med etter at den er ferdig stekt. Press juicen ut av de to resterende mandarinene dine samt sitronen.
 Ha all juicen i en kjele sammen med kanelstangen og resten av sukkeret ,55 gram, og la det hele koke i 5 minutter. La sirupen avkjøles noe , men den kan med fordel være lunken når den helles over kaken.
Når kaken er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og lar den avkjøles 5 minutter i kakeformen før du tar den ut. Stikk små hull i kaken med kakepinnen din og deretter heller du mandarinsirupen din jevnt fordelt over hele kaken.
La så kaken stå på rist og avkjøles, strø gjerne litt melis over før servering. Som sagt en utrolig saftig og frisk kake som falt i smak her i huset , samt blandt gjestene som jeg serverte den til.
 Håper du ble fristet til å prøve nå på tampen av året. Ønsker alle dere som besøker meg her inne på bloggen ett riktig godt nytt år ,håper dere alle har hatt en super jul og nyttår,og at vi ses her inne igjen i løpet av 2015.
                                       Happy new year!


2 comentarios: