miércoles, 23 de julio de 2014

Kanelbiter

Dette er en kjempefin langpannekake å ha med på tur ,noe som kan være kjekt nå på sommeren. Uansett om du skal på biltur,på stranda, på båttur eller sykkeltur, dette er en fin kake å pakke ned i en plastboks å ha med seg.
 Dessuten holder den seg saftig og fin i flere dager også, samt at den som regel faller i smak både hos store og små. Kjapp å bake er den også,så da er det bare å sette igang. Om du vil prøve trenger du følgende;

Til selve langpannebunnen;
            100g smør         /      100g de mantequilla
                2 egg             /             2 huevos
            2 dl sukker         /          2 dl de azucar
               5dl mel            /           5dl de harina
        2ts malt ingefær    /        2 cdta de jenjibre
         3ts bakepulver     /    3 cdta de levadura royal
          3,5dl surmelk      /              3,5dl kefir

Til kanelcrumle toppingen;
            100g smør          /     100g de mantequilla
      0,5dl brunt sukker    /   0,5dl de azucar moreno
             1,5dl mel           /         1,5dl de harina
             3ts kanel           /         3cdta de canela
            0,5ts nellik         /    0,5cdta de clavo molido

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader.Først lager du røren til langpannebunnen.Rør smør og sukker hvitt, bruk gjerne mikser om du har det tilgjengelig, men det går fint for hånd også.
 Deretter tilsetter du eggene, ett om gangen, mens du rører godt i mellom hvert egg. Bland så inn ingefær og bakepulver i røren. Sikt så inn hvetemelet og til slutt rører du inn surmelken. Pass på at det ikke blir noen klumper av surmelken.
Du får en ganske tykk røre som du heller i en bakepapirkledt langpanneform på 20x30cm. Den stekes så på rist i nedre del av ovnen på 175 grader i ca 30 minutter. 
Mens kakebunnen steker så rører du i sammen kanelcrumbletoppingen. Begynn med å ha alle ingrediensene til toppingen i en bolle. Visp eller rør det i sammen til du får en smulete blanding, jeg bruker gjerne hendene når jeg gjør dette ,det er litt klissete men lettere synes jeg.
 Etter 30 minutter tar du kaken ut av ovnen og drysser kanelcrumbleblandingen over kaken. Fordel den jevnt ut over hele kaken og vær forsiktig med fingertuppene for dette er varme saker. Deretter setter du kaken tilbake i nedre del av ovnen i ca 15 minutter til, bruk en stekepinne til å kjenne etter om den er ferdig.
Når kaken er ferdig stekt lar du den hvile ca 5-10 minutter i langpannen før du flytter den over på rist for å avkjøles. Deretter er det bare å skjære opp og nyte. Smaker nydelig lunken og også kald om du orker å vente. 
Kaken bør oppbevares i en tett boks og gjerne i kjøleskap. Kaken er også fin å fryse om du vil ha litt godsaker på lur i fryseren, tiner på ett blunk og smaker like godt etter å ha vært fryst.Håper du fikk lyst til å prøve,fortell meg gjerne hva du synes om du gjør så, blir alltid glad for tilbakemeldinger.
                             Ha en fin sommerdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario