lunes, 12 de agosto de 2013

Tomatchutney

Hei igjen alle sammen,jeg er tilbake i spania etter en super ferie hjemme i Norge. Har fortsatt ferie men passer på å blogge litt mens resten av gjengen sover siesta. Tomater er en favoritt her i heimen, og det spises opp til 3 kilo tomater i uka her i huset, kan nok trygt si at det er litt over gjennomsnittet vil jeg tro. Men fra tid til annen blir noen av tomatene litt myke(som når mamma i huset er på ferie hjemme i Norge), og da er det greit å bruke dem til noe fornuftig ,som oftest blir de til hjemmelaget tomatsaus, men denne gangen ble de forvandlet til tomatchutney, noe jeg ikke angret på i ettertid.
 Den ble kjempegod og kan brukes til det meste. om du vil prøve trenger du følgende;

           550g tomat              /                  550g de tomates
             100g løk                  /                 100g de cebolla
           0,5dl sukker             /                   0,5dl de azucar
      0,5dl hvitvinseddik        /         0,5dl vinagre de vino blanco
  1ss revet fersk ingefær     /     1cuhcara de jenjibre fresco rallada
             0,5ts salt                 /              0,5 cuharadita de sal
      1klype allehånde          /               1 pinco de pimienta
     1 klype malt nellik          /         1 pincho de clavos molidos
        1 klype kanel             /                 1 pincho de canela
     1klype tørket chili         /               1 pincho de chili seco      

Begynn med å skjære tomatene dine i biter, deretter finhakker du løken , jeg hakker den i ganske så små biter ,da jeg egentlig ikke er så fan av store løkbiter i maten, men det er opp til hver enkelt. Ha tomatene og løken i en kjele. Ha deretter oppi resten av ingrediensene. Alt krydderet har du i til slutt.
Kok det hele opp og la det putre å kose seg på svak varme i en times tid. Jeg lot min kjele stå en anelse lengre, så lenge det er svak varme på plata spiller det ingen rolle. La så chutneyen avkjøles litt før du heller den over på rene oppbevaringsglass. Chutneyen bør oppbevares mørkt og kjølig, den er holdbar i opptil tre uker.
 Veldig god til kjøtt og perfekt til å sette prikken over ien på ris og pasta. Om du lager litt fine etiketter og setter på en sløyfe blir det også en ypperlig vertinnegave,garantert populært hos mottageren.
Jeg fikk ett vanlig syltetøyglass og tre små glass ut av denne oppskriften. Liker du tomater sånn som oss er dette vel verdt å prøve. Følg gjerne Bakemester Snipp på Instagram.
                                         Ha en fin dag videre!
No hay comentarios:

Publicar un comentario