Begynner å bli lenge siden jeg var på ferie der nå , men smaken av Walkers Shortbread, den er fortsatt friskt i minne. Vet ikke om noe bedre sammen med en kopp Earl Grey på en rengnfull dag.
Nå regner det jo ikke så mye her jeg bor, men shortbread smaker godt i sola også de. Uansett vær der du er, disse bør du prøve, de smelter på tunga og om jeg selv får si det så er de ikke så langt unna de orginale Walkers. Meget vellykket ble bakeprosjektet denne gangen, oppskriften hadde jeg utrevet fra ett eller annet ukeblad ,vet dessverre ikke hvilket ,men om du vil prøve trenger du følgende;
200g smør / 200g de mantequilla
350g mel / 350g de harina
180g sukker / 180g de azucar
Det er veldig viktig at smøret ditt er romtemperert, jeg brukte også smør med salt i, om du ikke bruker det tilsett en klype salt i deigen din. Ha det romtempererte smøret ditt i en bolle, ha over sukkeret og rør det hele sammen med en gaffel eller bruk hendene.
Når sukkeret er godt blandet inn tilsetter du melet litt etter litt, mens du fortsette å kna eller eventuelt røre. Kna godt mellom hver gang slik at det ikke blir melklumper i deigen din. Du får en fast litt tørr deig , om den skulle bli altfor smuldrete kan du tilsette en teskje eller to ekstra med smør. La så deigen din hvile i ca.30 minutter i kjøleskapet.
Deretter må det litt tålmodighet til og en utstikker form av ett eller annet slag, jeg brukte en firkantet form denne gangen. Vær klar over at denne deigen er ganske kronglete å kjevle og stikke ut slik at små figurformer etc annbefales ikke. Runde ,firkantete eller hjerte former egner seg godt, grunnen er at deigen lett smuldrer seg når den kjevles ut, den må kjevles i små porsjoner med litt mel på bakeoverflaten og løftes over på bakebrettet med en spatula eller stekespade.,siden jeg fikk 50 shortbread ut av deigen, så tar dette litt tid men resultatet er verdt hvert sekund.
Etter en stund absorberer kjeksene sukkeret og det gjør at de får den helt rette smaken av shortbread. Så er det bare å koke te og sette seg godt til rette og nyte.Vet ikke helt hvor lang holdbarhetstid disse har da boksen var tom etter 4 dager,får gjemme unna noen neste gang for å teste det ut.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario