miércoles, 30 de enero de 2019

Brød med bokhvete og kefir

 I dag blir det nok en brødoppskrift her på bloggen,men jeg tror ikke man kan få for mange brødoppskrifter så da kjører jeg på. Man spiser jo som regel brød hver dag og da er det fint å kunne variere det litt så det ikke blir kjedelig. Brødet i dag er i det grove hjørnet og smaker nydelig.
Litt kefir i brødet er også godt for magen og jeg lover deg at dette er ett smaksrikt brød. Om du vil prøve deg på dette brødet trenger du følgende ingredienser til 2 brød med bokhvete og kefir:


                     2,5dl vann                   /               2,5dl aqua
                     2,5dl kefir                 /                   2,5dl kefir 
                 0,5dl olivenolje             /            0,5dl aceite de oliva
                      50g gjær                  /            50g levadura fresca
              7-9dl grovbakstmel         /             7-9dl harina integral
                       2ts salt                  /                     2cdtas de sal
                  2dl havregryn          /               2dl de copos de avena 
                  2dl sesamfrø             /          2dl de semillas de sesamo
                  3dl bokhvete           /                3dl de trigo sarraceno

Begynn med å ha bokhvete,havregryn,salt,olivenolje og sesamfrø i bakebollen din. Bland deretter kefiren din med vannet og varm det opp før du heller det opp i bakebollen din og rører godt om.La deretter blandingen stå på kjøkkenbenken din i ca 5 minutter og svelle.
Når de 5 minuttene har gått smuldrer du gjæren din inn i blandingen og setter eltekroken på bakemaskinen din.Så er det klart for å ha i grovbakstmelet, ha det i litt etter litt og elt deigen din til den er elastisk og slipper kanten på bakebollen.Se litt ann på melmengden din det kan variere hvor mye du trenger.
Når deigen er ferdig eltet setter du den til forheving, dekk til bakebollen din med ett kjøkkenhåndkle og la deigen din vokse seg dobbelt så stor. Det tar ca 30 til 40 minutter, tiden kommer litt ann på hvor høy temperatur det er i rommet du hever deigen din i.Dette er en grov deig med mye korn i så det kan ta litt lengre tid å heve den.
Når deigen er ferdig hevet har du den over på ett melet bakebord og del den i to like store deler som du former til to avlange brød.Legg brødene på en bakepapirkledt stekeplate og la brødene heve til dobbelt størrelse igjen under ett kjøkkenhåndkle.
Sett så ovnen din på 200 grader, når brødene er ferdig hevet pensler du dem med litt vann før du steker dem midt i ovnen i 45-55 minutter. Bank på undersiden av brødene for å sjekke om de er ferdig stekte,du hører en hul lyd når de er ferdige.
Ta dem ut og la de avkjøles på rist.Disse brødene er som sagt ganske så grove og de hvite prikkene du ser i brødet er bokhveten som gir en veldig god smak til brødet. Det falt i smak her i huset så det er bare å prøve seg.
Om ikke dette brødet falt i smak finner du over 30 andre brødoppskrifter her på bloggen så det skulle være noe for enhver smak. Takk for at du tittet innom her i dag og velkommen tilbake snart igjen.
Ha en fin bakedag !

lunes, 28 de enero de 2019

Mørdeigskjeks med kokos og sitron

Tid for litt kjeks her inne på bloggen igjen, disse var helt fantastisk gode om jeg selv får si det og seiler opp på første plass på min kjeks topp ti ,så disse er det vel verdt å bruke litt tid på i kjøkkenet. Jeg lover deg ,disse smelter i munnen og er deilig seige og myke på samme tid. Bare å benke seg ved kjøkkenbenken.
Det er ikke så lange tiden du trenger på kjøkkenet for å lage disse så bare å sette igang. Om du vil prøve deg på ca 25 stk av disse fantastiske mørdeigskjeksene med kokos og sitron så trenger du følgende ingredienser;

                  135g mel          /                135g de harina
              1/2dl sukker         /                1/2dl de azucar
          1ts vaniljesukker      /      1cdta de azucar avanillado
               100g smør          /             100g de mantequilla
              1/2dl kokos          /                     1/2dl coco
        skallet av en sitron    /               la piel de un limon

Begynn med å måle opp kokosen din og rist den litt på medium varme i en teflonpanne, kokosen skal begynne å få litt farge da er den ferdig ristet.Finriv skallet på sitronen din og ha den i kokosen og la den ristes sammen med kokosen litt.
Ta kokosen av varmen og la den avkjøles mens du blander sammen resten av ingrediensene til deigen din.Ha alle ingrediensene utenom kokosen med sitronskallet opp i bakebollen din og bruk flatvispen din til å piske det hele sammen til en fast deig.
Om deigen din skulle være litt tørr så kan du ha i ca en teskje med saft fra sitronen din og den vil straks samle seg. Når deigen din har samlet seg har du i den ristede kokosen din med sitronskallet i.
Når kokosen er godt blandet inn bruker du hendene dine til å klappe deigen din sammen og rulle den til en lang pølse. Del deretter opp deigpølsen din i 25 like store deler.
Trill hver del til en kule som du legger på ett bakepapirkledt stekebrett med litt avstand seg i mellom. Bruk en gaffel og trykk kulene dine litt ned.
Stek deretter mørdeigskjeksene dine på 175 grader i 12-14 minutter, de er fortsatt veldig lyse når de er ferdig stekte og myke når de kommer ut av ovnen så disse bør du la avkjøles på stekebrettet. 
Så er det bare å glede seg, som sagt helt fantastisk gode og absolutt verdt å prøve seg på. Om du gjør det så er jeg nyskjerrig på hva du syntes , om du likte dem like godt som meg.La meg gjerne få høre fra deg her i kommentarfeltet eller på instagram,navnet er det samme der.God bakst og ta gjerne turen innom snart igjen.
Ha en fin bakedag!

viernes, 25 de enero de 2019

Tapas: Spinatpuffer

Hei hvor det går allerede siste fredag i januar og jeg byr selvfølgelig på fredagstapasen her inne på bloggen. Denne ukens tapas er en av mine favoritter ,smaker nydelig og er enkel å lage og det er ikke mange ingrediensene du trenger. Så om du er klar for å spise tapas på fredagskvelden er det bare å innta kjøkkenet.
Dessuten kan disse lages med ferdigkjøpt butterdeig så da sparer man tid på kjøkkenet på og lander i godstolen litt før. Om du vil prøve deg på 12 stk av disse nydelige spinatpuffene trenger du følgende ingredienser:

  1 pakke ferdigkjøpt butterdeig     /          1 paquete de hojaldre
                 70 g spinat*                  /              70 g de espinacas*
     80g philadelfia krydderost        /  80g queso philadelfia finas hierbas
                     1 egg                       /                       1 huevo

Jeg brukte *frossen spinat denne gangen men du kan også bruke frisk om du vil. Er den frossen tiner du den i mikroovnen og presser ut så mye vann som mulig. Er det fersk spinat damper du den til den faller sammen og presser også ut så mye vann som mulig.
Det smaker like godt uansett om du bruker frossen eller frisk. Ha deretter i philadelfiakrydderosten din og bland det hele godt sammen for hånd med en gaffel.
Rull deretter ut butterdeigen din og del den opp i 12 firkanter ,ca 5x5 cm.brede. Legg deretter en spiseskje med oste og spinatblandingen din i midten av hver butterdeigfirkant.Brett deretter den ene siden av butterdeigen din over osteblandingen slik at du får ett rektangel.
Bruk deretter en gaffel til å trykke sammen butterdeigen runt fyllet ditt slik at den blir godt klistret sammen og ikke fyllet ditt renner ut under steking.Litt klønete forklart føler jeg, men bildene taler jo sitt tydelige språk,så se på dem.
Legg deretter spinatpuffene på en bakepapirdekt stekeplate og visp sammen egget ditt som du så bruker til å pensle spinatpuffene dine med, slik at de får en gyllen farge under steking. Stek så spinatpuffene midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
Følg med mot slutten av steketiden slik at de ikke brenner seg i kantene ,de skal ha en gyllen farge når de er ferdigstekt. La de avkjøles ett par minutter på stekebrettet før du serverer, jeg lover deg at disse vil falle i smak hos både liten og stor.
Om du vil kan de også serveres kalde , men om du oppbevarer dem i kjøleskap annbefaler jeg at du serverer dem når de får romtemperatur,da smaker de bedre enn om de er helt kalde, men min favoritt er å spise dem når de er varme. Håper du fikk lyst på tapas nå og at du kikker innom meg her snart igjen,
Ha en fin helg!  

miércoles, 23 de enero de 2019

Funfetti biscotti

Tid for litt kjeks her på bloggen igjen,det var en stund siden sist nå.Disse funfetti biscottiene er virkelig supergode og smaker helt nydelig, en klar favoritt til barneselskap også ,da de har alle regnbuens farger på innsiden. De er ikke vanskelig å få til og de fleste ingrediensene har du nok allerede i hus ,så det er bare å løpe til kjøkkenet.
Det blir ca 30 kjeks ut av denne oppskriften, men så gode som disse er kan du med fordel doble oppskriften. Om du vil prøve deg på disse funfetti biscottiene trenger du følgende ingredienser:

                       120g smør                      /       120g de mantequilla
                        2dl sukker                     /             2dl de azucar
                  2ts vaniljeessens                /  2cdtas de esencia de vanilla
                  4ts vaniljesukker                 /       4ts azucar avanillado
                          2 egg                          /                 2 huevos
                  1,5ts bakepulver                 /   1,5cdtas de levadura royale
                        4,7dl mel                      /              4,7dl de harina
           60g flerfarget kakestrøssel        /        60g fideos de colores

Begynn med å ha smør og sukker i en bolle og rør det hvitt.Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg til du får en tykk og jevn røre.Neste steg er å ha i vaniljeessensen din.
Ha i bakepulver og vaniljesukker før du sikter inn melet ditt litt etter litt, mens du pisker røren din hele tiden. Når den begynner å forme seg til en deig og slipper kanten på bakebollen er det klart til å ha i kakestrøsselet ditt.
Bruk flerfarget og sterke farger og sett ned hastigheten på bakemaskinen din på minimum, hell i hele boksen med kakestrøssel,60 gram og pisk det godt inn før du stopper bakemaskinen din og klemmer sammen deigen til en stor klump. 
Deigen settes så i 20 - 30 minutter i kjøleskapet, du trenger ikke å dekke den til. Jeg pleier ikke å ha tålmodighet til å vente mer en 20 minutter ,men det holder. Mens du venter varmer du opp ovnen din til 160 grader. Ta så ut deigen og del den i tre like store deler som du ruller ut til pølser.
Legg hver pølse på ett bakepapirkledt stekebrett og trykk dem litt nd med fingrene ,de skal være flate på toppen. Stek deretter funfetti biscottiene midt i ovnen på 160 grader i 30 min. 
Etter 30 minutter i ovnen ser de ut som på bildet ovenfor. Ta en skarp kniv og skjør dem i ca 1,5cm brede skiver. Separer dem litt fra hverandre med kniven før du setter hele stekebrettet inn i ovnen igjen i ytterlig 15-20 minutter. 
De får en gyllen farge og begynner å bli sprø når de er ferdig stekte. Ta dem ut og la de avkjøles på stekebrettet i ca 10 minutter før du flytter dem over på rist. De kan fortsatt være litt myke når du tar dem ut men de blir hardere etterhvert som de avkjøles.
Biscotti er jo en typisk kjeks som skal dyppes i kaffen eller i tekoppen så de skal være litt harde når de er ferdig stekt. En supergod kjeks dette her kan jeg love ,smaker deilig vanilje og blir fargerike med strøsselet i seg. En kjeks som både liten og stor liker.
Håper bakelysten meldte seg her hos deg nå og prøver du så vet du at jeg setter pris på å høre hvordan det gikk.Takk for titten og velkommen tilbake snart for flere gode oppskrifter.
Ha en fin bakedag!

lunes, 21 de enero de 2019

Funfetti kake

Myke kaker som kan spises sammen med ett glass O'boy er favoritten hos ungene her i huset og dermed blir det også bakt minst en av disse i uken her i huset. Noen favoritter går igjen og noe nye prøves ut,oppskriften dere får i dag er forrige ukes myke kake med kakestrøssel og tropisk juice i røren ,og det fikk topp karakter her i huset,så denne blir nok bakt igjen om ikke så lenge.
Den smakte deilig og den er lett å bake ,dette er også en oppskrift som barna selv lett kan bake så her er det alle mann til kjøkkenet som gjelder.Om du vil prøve deg på denne oppskriften trenger du følgende ingredienser:

                        50g smør                /       50g de mantequilla
                            3egg                   /                3 huevos
                        2dl sukker               /            2dl de azucar
                    2ts bakepulver           /   2cdtas de levadura royale
                  2ts vanijlesukker          /  2cdtas de azucar avanillado
                     1 klype salt                /          un pincho de sal
                         4dl mel                  /             4dl de harina
                       1 actimel                 /                1 actimel
                   1dl tropisk juice           /        1dl de zumo tropical
        70g flerfarget kakestrøssel    /     70g de fideos de colores

Begynn med å smelte smøret ditt og la det avkjøles litt,i mellomtiden pisker du en tykk eggedosis av eggene og sukkeret ditt.

Ha deretter i det smeltede smøret ditt mens du pisker videre på lav hastighet. Ha deretter i actimelen din, det er en drikkeyoghurt som er veldig populær her i spania, og jeg har sett at den er å få kjøpt i hjemlandet også nå ,så det skulle ikke by på problemer å få tak i det.

Ha deretter i melet ditt samt bakepulver,vaniljesukker og salt,hele tiden pisker du videre på lav hastighet.Til slutt har du i den tropiske juicen din, har du ikke tropisk juice hjemme går det fint med hvilken som helst juice, men smaken blir best med den tropiske syntes nå jeg.
Når kakerøren din er godt blandet sammen tar du av vispen og finner frem kakestrøsselet ditt og en slikkepott.Bruk kakestrøssel som er fargerikt og ha det i røren din,vend så inn kakestrøsselet i røren ved hjelp av en slikkepott.
Ha røren din over i en godt smurt kakeform og varm opp ovnen din til 180 grader,stek deretter kaken din midt i ovnen i 35 - 40 minutter. Bruk en kakenål til å kjenne etter når den er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut.
Sett kaken din til avkjøling i 10-15 minutter før du hvelver den over på en rist og fjerner kakeformen.La den avkjøles videre på rist eller nyt den lunken ,den smaker fantastisk okke som.Jeg rakk nesten ikke å få tatt bilde av denne før halvparten var spist opp.
Men det morsomme med denne kaken er jo den fargerike innsiden,det syntes desverre dårlig på bildene men det er så dårlig lys å fotografere i om dagene men om dere baker den selv så får dere jo se.Lover deg at du ikke vil bli skuffet.
Håper bakeinspirasjonen fant deg nå og denne uken blir det mer funfetti her inne på bloggen, vi må jo sette litt farge på den grå og triste januar,så titt gjerne innom litt senere i uka for enda en funfetti oppskrift.
Ha en super mandagskveld!

viernes, 18 de enero de 2019

Fylte cherry tomater

Fredag og tilbake til den vanlige prosedyren med tapas her på bloggen. Idag byr jeg på en kald tapas som er lett å lage og som ikke inneholder noe kjøtt,denne tapasen er på den sunne siden og det er jo ett pluss sånn i begynnelsen på det nye året.Denne trenger du dessuten ikke mange ingrediensene til så her er det bare å sette igang og gjøre seg klar til fredagskosen.
Her kommer antallet tapas ann på hvor mange cherry tomater du bruker men fyllet du får oppskriften på rekker til ca 12 cherrytomater,men det vil selvsagt variere litt med størrelsen på cherry tomatene dine. Om du vil prøve deg på denne oppskriften trenger du følgende ingredienser:

                     8 ss cous cous      /              8cda de cous cous
                         6ss mais         /                     6cda de mais
                          urtesalt         /                      sal de hierbas
                    3ss mini chevre      /      3cda de mini queso de cabra
                   12 cherrytomater*    /              12 tomates cherry*

Begynn med å vaske cherrytomatene dine godt,*det finnes mange typer å velge på i butikkene om dagen.Bruk de som er faste i skallet og mellomstore de egner seg best til denne tapasen.Skjær toppen av tomatene dine og fjern innmaten ved hjelp av en kniv og en teskje.Ha innmaten til tomatene i en liten bolle.
Finhakk innmaten ifra cherrytomatene dine før du blander dette med resten av ingrediensene dine. Det vil si cous cous,mais og mini chevre. Cous cousen din koker du etter annvisning på pakken og den bør helst være lunken eller kald når du blander den inn.
Neste steg er å blande alt godt sammen og ha over godt med urtesalt,smak deg fram.Jeg har sett disse mini chevre ostene i butikker i hjemlandet så jeg vet de er å finne,men du kan fint dele vanlig chevre opp i småbiter og bruke det om du ikke skulle finne mini varianten.Bruk deretter en teskje og fyll cherrytomatene dine med blandingen.
Verldig raskt og enkelt ,men det smaker veldig godt likeså. Om du prøver deg på denne tapasen lover jeg deg at du ikke vil bli skuffet. Håper du fikk lyst på tapas nå og husk det finnes over 150 andre tapasoppskrifter her inne på bloggen om ikke denne falt i smak.Håper vi ses her inne snart igjen.
Ha en strålende helg!

miércoles, 16 de enero de 2019

Lettvint blomsterbursdagskake

Byr på en litt sommerlig kake i dag ,det syntes jeg er på plass nå i disse kalde tider så kan man drømme seg bort litt. Dette er en dekorert kake som er veldig lett å dekorere,for deg som er ny på kakedekorering er dette en av de kakene jeg ville annbefale deg å begynne med. At den er lett å dekorere gjør den ikke mindre fin og dekorativ av den grunn.
Til å dekorere denne kaken har jeg brukt noen enkle knep som alle kan klare å lære seg, men først til selve kaken. Jeg brukte som vanlig min uslåelige sjokoladekakebunn som du finner oppskriften på her på bloggen,da den var ferdig bakt og avkjølt ble den først fylt med ett lag med Smil sjokolade fluff,oppskriften på hvordan man lager fluff finner du her inne på bloggen.
Det neste laget i kaken var oreokrem ,den finner du også oppskriften på her inne på bloggen. begge fyllene var etter ønske av mitt største tantebarn, da kaken var til hennes bursdag fikk hun det selvfølgelig som hun ville.
Neste steg var å lage rosa smørkrem etter denne oppskriften,for å få den rosa bruker jeg naturligvis rosa konditorfarge. Deretter ble hele kaken smurt opp med den rosa smørkremen. Når smørkremen vel er på kan du med fordel sette kaken i kjøleskap en 20 minutters tid før du dekorerer den.
Grunnen til dette er at da rekker smørkremen å stivne litt så om du skulle legge dekorasjonene litt skjevt eller ville endre noe på kaken så er det mye lettere da de ikke setter seg helt fast i smørkremen. Deretter trenger du litt non stop,en pakke Sætre sjoko ringer og litt gummigodteri i grønn farge til selve dekorasjonen av kaken.
Jeg begynte med å dekorere siden på kaken, jeg festet en sjokoring med litt avstand rundt hele siden av kaken ,i midten av hullet på Sjokoringene festet jeg en non stop. Neste steg var å klippe det grønne gummigodteriet i biter og feste det på kaken slik at det så ut som stilker og blad til blomstene rundt kaken.
Muligens litt klønete forklart her av meg , men jeg tror at om du ser godt på bildene her inne så skjønner du fort teininga av hvordan jeg har gjort det.Det er såre enkelt det hele, man må bare legge til litt fantasi.
For å gjøre kaken litt mere "levende" brukte jeg annenhver Sjokoring med sjokoladesiden ut og deretter kjeks siden ut , beregn avstanden slik at du avslutter motsatt av det du startet med.
Neste steg var å dekorere toppen på kaken , jeg tenkte den typiske barneteiningen av blomster som vi vel alle har laget da vi var yngre og landet på to enkle Sjokoring blomster på toppen også samt stilk og blader og litt gress.
Mere dekorasjon trengtes det ikke syntes jeg ,som sagt veldig enkelt å få til og noe som alle kan klare ved hjelp av litt fantasi, en fin kake til å begynne med om du har lyst til å dekorere kaker. Kaken smakte godt den ,og bursdagsbarnet var fornøyd, og det er alltid det viktigste for meg, så da var jeg det også.
Håper du fant litt inspirasjon til å bake her inne i dag og om ikke annet en påminnelse om at sommeren ikke er så veldig langt unna, litt sommerfølese i januar er ikke å forakte. Titt gjerne innom snart igjen det setter jeg pris på.
Ha en fin bakedag!