lunes, 13 de febrero de 2017

Valentine kaffe og Baileys cupcakes

I morgen er selveste Valentines dagen❤ og har du ikke rukket å bake noe så trenger du bare en halv times tid på å lage ferdig disse supergode kaffe og Baileys cupcaksene. Slett ikke vanskelig og det er garantert at noen du setter pris på blir glad for dem i morgen. ❤
De smaker deilig av kaffe,baileys og sjokolade,det er en kombinasjon som alltid smaker fantastisk. Om du vil prøve deg på disse kaffe og Baileys cupcaksene trenger du følgende ingredienser til ca 18 stk;

Til cupcaksen;

           3dl sukker         /              3dl de azucar
              3 egg             /                 3 huevos
        3 ts bakepulver    /     3cdtas de levadura quimica
       1.5dl sterk kaffe    /                 1,5dl cafe
           75g smør         /           75g de mantequilla
             4dl mel           /               4dl de harina
         0,75dl kakao       /            0,75dl de cacao

Til frostingen trenger du;

           50g smør         /             50g de mantequilla
    100g philadelfia ost  /       100g de queso philadelfia
          6-8dl melis         /          6-8dl de azucar glace
        4-5ss Baileys       /             4-5 cda de Baileys
      rosa pastafarge     /                colorante rosa

Til pynt;

  Freia sjokoladehjerter  /      corazones de chocolate

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader,deretter smelter du smøret ditt og lar det avkjøles i ett par minutter. Ha eggene og sukkeret i en bakebolle og pisk det til en tykk eggedosis.
Ha så i det smeltede smøret og pisk det godt inn. Bland alle de tørre ingrediensene sammen og ha dem så i bakebollen. Til slutt har du i den sterke kaffen din,pisk på svak styrke hele tiden.
Fyll deretter muffinsformene dine 3/4 fulle og ha dem i ett muffinsbrett.Valentinesdagen til ære brukte jeg selvfølgelig muffinsformer med hjerter på ,men bruk det du har. Stek så muffinsen midt i ovnen i 15-18 minutter.
Bruk en kakenål for å kjenne etter når de er ferdige,kakenålen skal komme tørr ut. Sett dem så over på rist til avkjøling,i mellomtiden lager du frostingen. Ha alle ingrediensene i en bakebolle,pass på at både philadelfiaosten og smøret ditt er romtemperert.
Pisk så det hele sammen til du får en jevn litt tykk frosting, om du syntes den blir for tynn bruker du mere melis. Deretter har du frostingen over i en sprøytepose,du kan selvsagt bruke den tippen du liker best ,men om du vil ha samme cupcakes som meg så bruker du en stjernetipp.
 Sprøyt frostingen ut i ring på hver enkelt cupcake og til slutt pynter du hver enkelt cupcake med ett tynt sjokoladehjerte ifra Freia. Meget passende for Valentines.
Håper du ble inspiret til morgendagen nå,eller om du ikke er Valentinesfan som meg så er det bare å kutte ut hjertene og spise dem som vanlige cupcakes. Uansett hva du velger så smaker de himmelsk.
Kombinasjonen kaffe,Baileys og sjokolade er uslålig,og det sier til og med jeg som aldri drikker kaffe. Håper Valentinesdagen blir toppers i morgen og ikke glem å si ifra til meg om du baker noe herifra bloggen,da blir jeg veldig glad.
Ha en fin mandag!

viernes, 10 de febrero de 2017

Valentinestapas; Butterdeigshjerter med tomat

Fredag igjen og Valentinesdagen lurer rundt hjørnet,jeg er litt fan av dagen det skal jeg ærlig innrømme,men det har dere vel skjønt nå dere som stikker innom her av og til,så da blir det selvfølgelig en tapas med Valentinessvung over seg her på bloggen i dag.Disse butterdeigshjertene med tomat smaker nydelig og er slettes ikke vanskelige å lage.
Jeg har dessuten juksa litt med disse og brukt ferdig kjøpt butterdeig så da blir det hele mye enklere. Om du vil prøve deg på å lage disse til noen du er glad i nå i disse Valentines tider trenger du følgende ingredienser;

          3-4 butterdeigsplater          /         masa de hojaldre
                 1-2 tomater                 /            1-2 tomates
         philadeflia krydderost         /   philadelfia de finas hierbas
               hjerteutstikker               /       molde de corazon

Begynn med å sette ovnen din på 190 grader. Deretter finner du frem hjerteutstikkeren din,det er en fordel om den ikke er altfor stor,tenk på størrelsen med en munnfull. Om du ikke har en utstikker kan du bruke en skarp kniv og skjære ut hjerter også.
Trykk ut så mange hjerter du kan i mørdeigen din,deretter trykker du ut ett mindre hjerte inne i hvert hjerte slik at du får en bord som kan legges rundt ett helt hjerte.Veldig klønete forklart men jeg tror du ser hva jeg mener av bildet.
Du trenger altså to hjerter for å lage ett helt butterdeigshjerte.Finn så frem philadelfia krydderosten og legg ca 1 ts krydderost i midten av hver hjerte.
Så er det klart for å dele tomatene dine i skiver og trykke ut hjerter i tomatene også.Bruk den minste hjerteformen slik at tomathjertet passer innenfor hjerteborden.Legg tomathjertet på toppen av philadelfiaosten og legg hjerteborden i butterdeig på utsiden.
Som sagt litt klønete forklart men jeg tror du lett kan se av bildene hva jeg mener.Deretter er butterdeigshjertene dine klare for ovnen. Stek dem midt i ovnen på 190 grader til de hever seg og blir litt gyllene, ca 20-25 minutter.
 Det var det hele, butterdeigshjertene dine er nå klare til servering,la de avkjøles ett par minutter før du setter tennene i dem for tomaten er veldig varm. Jeg liker disse best servert varme,når de blir kalde syntes jeg smaken forandrer seg.
Det fine med butterdeigen er at du kan lage disse klare på forhånd og sette dem i kjøleskapet,slik at det bare er stekingen som gjennstår da går det fint å servere dem varme.
Håper du fikk lyst til å glede en du er glad i nå,enten det blir i dag eller på selve Valentinesdagen. Titt gjerne innom her snart igjen det kommer mere Valentines inspirasjon fremover og klarer du ikke å vente finner du over 30 Valentinesinspirerte oppskrifter under Valentine kategorien her på bloggen.

Ha en fin helg!

miércoles, 8 de febrero de 2017

Valentineskjeks med bringebærfyll

Mere Valentines inspirasjon her inne i dag i form av kjempegode kjeks med bringebærfyll.I annledning Valentinesdagen er det jo alltids kjekt å gi bort litt hjemmebakt kjeks som en liten gave,og da passer disse Valentineskjeksene med bringebærfyll ypperlig.Deilig smørkjeks som smuldrer i munnen,annefales virkelig.
De er lette å bake og ser veldig dekorative ut med det røde hjertet i midten,en liten cellofanpose og litt sløyfebånd og vips så har du en fin Valentines gave.Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser;

             190g smør            /        190g de mantequilla
              1dl melis              /        1dl de azucar glace
       1ts vaniljeekstrakt      /    1cdta de extracto de vanilla
              0,5ts salt             /            0,5cdta de sal
               4dl mel               /            4dl de harina
       bringebærsyltetøy      /      mermelada de frambuesa

Begynn med å ha smør og melis i bakebollen din,bruk romtemperert smør,og pisk det hele godt sammen.Ha i salt og vaniljeekstrakt og pisk det godt inn også.
Slå deretter av maskinen din og ha i litt og litt av melet,bruk en slikkepott til å vende det jevnt inn,eller bruk hendene det fungerer også.
Fortsett til du har en fast deig som er lett å forme. Den er litt klissete men den absorberer litt av fuktigheten når den avkjøles.Legg den så i en plastpose og la den ligge i kjøleskapet i 20-30 minutter.
Ha deretter deigen over på ett godt melet bakebord,du kan med fordel dele den opp i ca 4 biter og kjevle hver bit ut for seg,kjevl så ut til ca 3 mm tykkelse,vend hele tiden på deigen din slik at den ikke setter seg fast i overflaten. Deretter trenger du to hjerteutstikkere,den ene litt mindre enn den andre.
Til hver kjeks stikker du ut to hjerter,og i midten av den ene hjertet stikker du ut det minste hjertet.Legg deretter de to hjertene sammen og fyll ut det lille hjertet med bringebærsyltetøy. Legg kjeksene dine på en bakepapirkledt stekeplate.Sett så kjeksene dine 15 minutter i kjøleskapet ditt før du steker dem.
Sett ovnen din på 190 grader,fortsett med å forme hjerter og kjevle ut deigen din til du har brukt opp hele. Jeg fikk 16 kjeks tilsammen,men hvor mange du får varierer selvfølgelig litt med hvor store hjerteformene du bruker er,husk bare at alle bør innom 15 min i kjøleskapet før de stekes.
Kjeksene stekes så midt i ovnen på 190 grader i 8-10 minutter,de begynner å bli gyllene i kanten når de er ferdige. La de avkjøles ett par minutter på stekeplaten da de er litt myke når de kommer ut av ovnen.
Så er det bare å nyte disse nydelige kjeksene med bringebærfyll.Jeg synes de smaker helt fantastisk og småtrolla her i huset er enige med meg.Håper du fikk lyst til å prøve deg på disse,og er du ikke en fan av valentinesdagen kan de fint lages runde eller firkantede også.
Da har du fått en gaveide til Valentinesdagen av meg,følg med det vil komme flere tips til Valentines fremover her på bloggen. Håper du titter innom her snart igjen ,det setter jeg stor pris på.
Ha en fin dag!

lunes, 6 de febrero de 2017

Valentines; Yoghurt hjerter

Det er litt over en uke til Valentinesdagen til glede for mange og til skrekk og gru for mange også😉 Men jeg liker nå Valentines dagen jeg og synes det er veldig gøy å sette litt ekstra pris på de jeg har rundt meg på denne dagen.Så da blir det litt valentines blogging her inne fremover,slik kan du glede noen på selve dagen med noe hjemmelaget og godt.
Først ut er disse deilige yoghurthjertene som er super enkle å lage,ideelt om du har småtroll i hus som vil lage noe til en de er glad i.Smaker nydelig og det er ikke mange ingrediensene du trenger,lett som en plett er det også.Om du vil prøve deg på disse yoghurthjertene trenger du følgende ingredienser;

               3dl bringebær          /        3dl de frambuesas
            2dl gresk yoghurt       /        2dl de yogur griego
                1ss honning           /             1cda de miel
               hjertestrøssel          /     corazoncitos de azucar

Begynn med å mose bringebærene dine med en gaffel til du får bringebærmos. Du kan bruke frosne eller ferske bringebær,bruker du frosne må du la dem tine litt før du moser dem.
Deretter måler du opp den greske yoghurten din og har 1 ss med honning i den. Om du er liker det søtt kan du fint bruke 2 ss med honning,men jeg syntes det holder med en. 
Så blander du de moste bringebærene inn i yoghurten og vips så får du en rosa røre,og det er også det hele,så veldig enkelt og greit. Så trenger du silikonformer,jeg brukte hjerteformer i annledning Valentines,men om du ikke har det, bruk de silikonformene du har. Strø hjertestrøssel i bunnen av silikonformene dine.
Deretter fordeler du røren i silikonformene dine,pass på at det blir omtrent like mye i hver form. Til slutt strør du så litt hjertestrøssel på toppen også.Så setter du silikonformene dine i fryseren i ett par timer.
Når yoghurthjertene dine er frosne helt igjennom,er de klare til å nytes. Press dem ut av silikonformene dine og spis! Smaker deilig bringebær og konsistensen blir en mellomting mellom is og sorbet. En stor hit hos småtrolla her i huset.
Hvor mange hjerter du får kommer helt ann på hvor store silikonformene dine er,jeg fikk 6 medium hjerter av min røre,men som sagt her er det opptil de formene hver enkelt bruker. 
Liker du ikke Valentine kan selvfølgelig også hjertestrøsselet utelates,men jeg er nok en håpløs romantiker og synes det er stas jeg da.❤ 
Disse må oppbevares i fryseren,fine å servere en du er glad i som dessert på Valentinesdagen kanskje. Håper du fikk lyst til å lage noe godt til Valentines nå,og følg med utover i uken da kommer det flere tips til Valentines.
Ha en fin kveld videre!

viernes, 3 de febrero de 2017

Tapas;Innbakte coctailpølser

Første fredagen i februar og det er som vanlig tapastid på bloggen,i dag en riktig godbit som pleier å falle i smak hos både liten og stor. Disse forsvinner alltid i rasende fart når jeg serverer dem og det er kanskje ikke så rart,pølser er jo noe alle liker.Disse kan også fint fryses slik at det er bare å sette igang,du kommer ikke til å angre deg.
Disse innbakte coctailpølsene smaker dessuten like godt kalde som varme,så her er det fritt frem for hvordan du vil servere dem. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til ca 45 stk;

              25g gjær                /    25g de levadura fresca
               3dl melk               /            3dl de leche
              50g smør              /       50g de mantequilla
              0,5ts salt               /           0,5cdta de sal
             1ts sukker              /          1cdta de azucar
    4dl sammalt hvetemel     /      4dl de harina integral
             3,5dl mel               /            3,5dl de harina
         sorte sesamfrø           /       semillas de sesamo
                 egg                   /                   huevo
             tomatpure              /              tomate frito
     2 glass coctailpølser      /   2 frascos de mini salchicas

Begynn med å smelte smøret ditt i en kjele,ha deretter i melken,saltet og sukkeret i den samme kjelen.Ta kjelen av varmen når væskeblandingen er på 37 grader mer eller mindre. Rør inn gjæren din i væskeblandingen.
Ha deretter i melet i bakebollen din litt etter litt mens du elter på medium styrke,se ann på melmengden ,deigen din har passe konsistens når den slipper bakebollen. Dekk deretter til deigen din og la den heve til dobbelt størrelse,ca 40 minutter.
Når deigen din er ferdig hevet setter du ovnen din på 225 grader. Ha så deigen over på ett melet bakebord og kjevl den ut i to omganger. Kjevl den ut så tynt du bare klarer,skjær den deretter til en firkant og smør tomatpure utover.
Del deretter firkanten din i to og rull inn coctailpølsene dine,det er litt klissete og noe av tomatpureen vil renne litt utover,men det gjør absolutt ingenting. Legg så de innbakte coctailpølsene over på ett bakepapirkledt stekebrett.
Gjenta hele prosessen med den andre deigbiten din. Dekk til stekebrettene og la de innbakte coctailpølsene eterheve i ca 20 minutter. Pensle dem så med sammenpisket egg og strø over noen sorte sesamfrø ,deretter stekes de innbakte coctailpølsene i 10-12 minutter midt i ovnen.
De er ferdige når de får en gyllen farge på undersiden.La coctailpølsene avkjøles på rist. Som nevt før kan de spises varme med en gang,eller du kan velge å la de avkjøles eller om det skulle bli noen til overs så kan de fint fryses.
Dette er en stor oppskrift og det blir mange innbakte coctailpølser,men av erfaring så går de fort med når man først serverer disse. Litt lett avhenhgighetsskapende og knakende gode er disse.
Selvfølgelig også ypperlige å servere i barnebursdager,en litt annen vri på de vanlige pølsene i brød. Håper du fikk lyst til å prøve deg på disse,og falt de ikke i smak så husk at under kategorien TAPAS her til høyre på bloggen så finner du over 90 andre tapas.
Ha en fin fredag!

lunes, 30 de enero de 2017

Azaharblomst og kokoskjeks

Aqua de azahar er en smaktilsetning som brukes mye i bakst her i spania, og den er laget av blomstene på appelsin og sitron trær. Det er å få kjøpt i alle daglivarehandler her nede og det dufter alldeles nydelig når du baker med denne.Selve navnet azahar kommer fra arabisk og betyr blomster. Så om du er i spania så kjøp med deg en flaske hjem,og skulle du ikke ha tilgang på azahar vann som det kalles, så kan det fint utelates fra oppskriften.
Kjeksene blir gode uansett. Om du vil prøve deg på disse nydelige azahar og kokoskjeksene trenger du følgende ingredienser;

                  175g smør                  /     175g de mantequilla
                       1 egg                     /              1 huevo
                   40g kokos                 /            40g de coco
             100g brunt sukker          /     100g de azúcar moreno
                    300g mel                 /           300g de harina
                2ts bakepulver             /    2cdta de levadura royale
       0,5ts azaharblomst essens  /   0,5cdta de aqua de azahar
                  en klype salt              /         un pincho de sal

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Ha så smøret og det brune sukkeret ditt i bakebollen og pisk det godt. Ha så i egget ditt sammen med azahar essensen din om du har,mens du pisker videre. Så er det klart for å ha i salt,bakepulver og kokos. Til slutt har du i melet litt etter litt mens du hele tiden pisker videre.
 Du skal få en fast og smidig deig som du lett kan rulle til kuler, om deigen blir litt klissete har du i mere mel. Bruk gjerne hendene til å få det hele sammen til en fast deig på slutten.
Rull så kuler av deigen din, ca35 kuler ,det vil si kjeks fikk jeg ut av denne deigen,legg kulene på en bakepapirkledt stekeplate med litt distanse mellom kulene da du skal trykke de ut med gaffel. 
Jeg trykte vannrett og loddrett på hver kjeks med en gaffel for å lage litt mønster i kjeksen. Dypp gaffelen din i vann mellom hver kjeks da setter den seg ikke fast. Kjeksene stekes så midt i ovnen i 10-15 minutter.
 De er ganske myke når de kommer ut så la de avkjøles litt på stekeplaten før du flytter dem over på rist.De holder seg fint i ett par uker i en tett kakeboks men som regel tar de slutt lenge før det. Ungene var ikke overbegeistret for denne kjeksen, den har kanskje en litt mer "voksen" smak,men de spiste altså, det stod ikke på det.
Håper du fikk lyst til å prøve deg på disse, gjør du det er det alltid koselig med en tilbakemelding her inne eller på instagram. Om ikke disse falt i smak finner du over 60 andre oppskrifter på kjeks her på bloggen, så du finner sikkert noe som faller i smak. Takk for at du tittet innom meg og jeg håper vi ses snart igjen.
                                Ha en fin bakedag videre!