lunes, 7 de noviembre de 2016

Formkake med kondensert melk

Min 9 årige datter er ganske så finspist når det gjelder mat generelt, men en ting hun ikke kan få nok av er mammas formkaker. Det resulterer igjen i at det bakes mange varianter av formkake her i huset. Lettvint å ta opp av fryseren og alltid velkomment på bordet. Denne varianten med kondensert melk forsvant nesten helt med en gang den kom ut av ovnen,mannen i huset hjalp til med det når sant skal sies.
Vel om du har lyst på noe godt til kaffen,eller bare noe godt å legge i fryseren annbefaler jeg denne. Til en formkake trenger du følgende ingredienser;

             3 store egg                 /                 3 huevos grandes
          1 yoghurt naturell             /                   1yogur natural
 1 yoghurtbeger kondensert melk  / 1 vaso yogur de leche condensada
      1 yoghurtbeger sukker       /           1 vasos de yogur de azúcar
         3 yoghurtbeger mel          /            3 vasos de yogur de harina
  0,5 yoghurtbeger olivenolje    /          0,5 vaso de yogur de aceite 
            1ts bakepulver             /          1 sobre de levadura química

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader,ha deretter bakepapir i en brødform og pass på at alle kantene er godt dekket til. Ha deretter eggene dine i bakebollen sammen med yoghurten din. Pisk det godt sammen til du får en jevn klumpefri røre.
 Rengjør yoghurtbegeret ditt da du bruker det som målebeger i resten av oppskriften din.Ha så i olivenoljen din ,ett halvt yoghurtbeger,sammen med den kondenserte melken.Ha så i sukkeret ditt litt etter litt. Ha i bakepulver og til slutt sikter du inn melet ditt mens du pisker det hele til en jevn røre.
Hell røren i den bakepapirkledde brødformen din og stek formkaken midt i ovnen i ca 30.- 35 minutter. Bruke en kakepinne for å kjenne etter om kaken din er ferdig stekt, kakepinnen skal komme tørr ut. La så kaken avkjøles ca10 minutter i formen før du flytter den over på rist.
Så er det bare å koke kaffe og sette seg godt til rette for å nyte.Denne smaker like godt lunken som kald og den er helt ypperlig å fryse. Jeg fryser den oppskåret i skiver slik at den tiner fort når jeg får lyst på noe godt. Håper du fikk bakelysten over deg nå.
                                    Ha en fin dag videre!

viernes, 4 de noviembre de 2016

Tapas; Squash ruter

Fredag og som vanlig byr jeg på tapas her inne på bloggen,i dag supergode squash ruter som smaker ypperlig til fredagskosen. Dette er også en tapas som rekker til veldig mange og kan forberedes i god tid,det er alltid en fordel. Og skulle du får rester kan de fint brukes til middag sammen med noen rundstykker.
Denne trenger litt tid i ovnen men er allikevel enkel å lage. Om du vil prøve deg på squash ruter ,ca 35 stk ,så trenger du følgende ingredienser;

           3 squash           /           3 calabacines
          1/2 rødløk          /          1/2 cebolla roja
      75g baconbiter       /            75g de bacon
       100g cheddar        /     100g de queso cheddar
           130g mel           /          130g de harina
      1ts bakepulver       /    1cdta de levadura royale
            1ts salt             /           1 cdta de sal
       1/2 ts pepper        /    1/2 cdta de pimienta negra
             7 egg              /               7 huevos

Begynn med å finraspe squashen din, jeg brukte 3 store squash skulle de være små tenker jeg at du må beregne 4 stykk.
I den samme bollen har du i melet,bakepulver,salt og pepper. Riv deretter cheddarosten din på rivjernet også og ha den i bollen. Til slutt har du i baconbitene dine, har du ikke baconbiter tilgjengelig bruker du 75g vanlig bacon som du finklipper med en saks.
Bland deretter innholdet i bollen din godt, sørg for at melet fordeler seg jevnt i hele blandingen.Ha deretter hele blandingen din over i en 20X20 cm langpanne som du på forhånd trekker med bakepapir. Pisk deretter eggene dine sammen før du heller dem over langpannen.
Stek så langpannen din på 180 grader i 45-50 minutter midt i ovnen. Eggene dine skal ha stivnet og osten smeltet, bruk en kakepinne til å kjenne etter om squashrutene dine er ferdige,kakepinnen skal komme tørr ut.
La så squashrutene avkjøles litt i langpannen før du forsiktig flytter dem over på rist og lar dem avkjøles videre. Når squashpannen har blitt lunken er det tid for å skjære den opp. Skjærer du den opp mens den enda er rykende varm er det ikke så lett å få fine ruter,formen trenger å "sette" seg litt før man skjærer i den.
Skjær opp i passende munnfuller ,som sagt dette holder til mange jeg fikk ca 35 squashruter ut av min squashform. Disse smaker like godt lunkne som kalde ,så her kommer det ann på hva du selv liker best. Om du ikke skal serverer squashrutene dine med en gang,oppbevar dem i kjøleskap og vent med å skjære dem opp til rett før du skal servere.
Håper du fikk lyst på tapas nå på fredagskvelden og skulle ikke denne falle i smak finner du over 80 andre tapasoppskrifter her på bloggen. Tror det skulle være noe for enhver smak.
                                      Ha en fin fredag!



lunes, 31 de octubre de 2016

Halloween; Halloween spøkelseskake

Om du skal feire Halloween med en skikkelig sammenkomst så er det vel på plass med en skikkelig Halloween kake. Mulig jeg er litt innhabil her men jeg mener bestemt at det alltid passer med litt kake jeg da. I dag får du presentert fjorårets Halloween kake her på bloggen,vi har som tradisjon å holde Halloween fest med barna,du finner også andre Halloweenkaker her og her og her på bloggen om du skulle trenge mere inspirasjon.
Denne gangen var det mange deltager på Halloween festen så jeg trengte en stor kake. Dermed ble det til at jeg brukte to av mine vanlige sjokoladekakebunner. Oppskriften på den finner du her på bloggen. Det fine med disse kakebunnene er at de kan bakes i god tid i forveien og fryses ned,de beholder både formen og smaken når de tines opp igjen.
Ideen til denne kaken kom fra minstemann i huset som ville ha en borg kake,da måtte jo denne borgen i annledning Halloween få spøkelser på besøk. Kaken ble denne gangen fylt med oreokrem og bunnene dynket med appelsinjuice. Jeg hold det enkelt da barn generelt ikke liker hverken frukt eller biter i kakefyll. Oppskriften på oreokremen finner du her.
Som du ser så blir det en utrolig høy kake når man bruker to kakebunner, men da rekker den i gjengjeld til veldig mange. Jeg skar en av kakebunnene i tre deler og den andre i to fordi av erfaring vet jeg at etter 5 lag blir kaken veldig ustabil,så 5 er min personlige grense.
Kaken ble så som alltid før dekorering oppsmurt med smørkrem. Dette må gjøres ellers begynner sukkerpastaen din å "svette" og vil renne av kaken din. Oppskriften på smørkremen finner du her på bloggen. Husk å lage dobbelt porsjon da denne kaken er veldig høy.
Deretter brukte jeg grå og svart sukkerpasta som jeg skar ut i firkanter i forskjellige størrelser,deretter overlappet jeg de med hverandre for å dekke kaken og for at det skulle se ut som steinblokkene på en borg.
Jeg lagde også noen vinduer og en dør på kaken slik at borgen skulle bli litt mere troverdig. Deretter formet jeg spøkelser av hvit sukkerpasta. Ansiktene ble tegnet på med spiselig blekkpen. Jeg lagde dem i litt forskjellige størrelser og former, men syntes vel kanskje at de ble mere søte enn skremmende til slutt.
Da det var gjort syntes jeg kaken var litt fargeløs så da ble det også gjort plass til noen oransje gresskar på kaken, hva er vel en Halloween kake uten gresskar!?!
Alt i alt en kake som det var veldig gøy å dekorere, det var ikke så vanskelig heller, men litt tidskrevende med å lage "lappeteppe" av den svarte og grå sukkerpastaen for å få steinblokkeffekten.
Barna var storfornøyde og kaken ble spist opp den så da er man som kakebaker vedlig fornøyd. Vi hadde en storslagen Halloween fest og regner med at vi gjentar suksessen i år. En hyggelig tradisjon både for store og små.
Håper du fikk inspirasjon,husk at du kan også følge meg på instagram for mere inspirasjon.Titt gjerne innom bloggen igjen snart det vil komme flere gode oppskrifter fremover.
                                Ha en toppers Halloween!

viernes, 28 de octubre de 2016

Halloweentapas; Heksenes kosteskaft

Da var det fredag og klart for tapas igjen her på bloggen, med bare en dag igjen til Halloween så måtte det bli en tapas med Halloweentema denne uken også selvfølgelig. Denne tapasen er også svært så barnevennlig, de gikk ned på høykant her hjemme. Hekser hører jo som kjent Halloween til,og hekser reiser jo ikke som alle oss andre. Kosteskaft må vel regnes for å være deres favoritt fremkomstmiddel.
Disse kosteskaft tapasene er enkle å lage, smaker godt og du blir garantert en suksess hos de minste. Ypperlige å nyte sammen med ett glass rødvin på selveste Halloween. Om du vil prøve trenger du følgende;

    1 pakke cheddar ost i skiver /    1 paquete de queso cheddar
          1 pakke saltstenger      /     1 paquete de palitos salados
                   gressløk              /                  cebollino


Jeg brukte cheddar denne gangen , men bruk en ostetype som du selv liker. Begynn med å skjære osteskivene dine i to. Deretter skjærer du remser halvveis opp på osten din. Legg så en saltstang halveis inn på osteskiven din, litt vanskelig å forklare med du ser det på bildene.
Rull så osten sammen rundt saltstangen.Deretter bruker du ett gressløks strå til å knyte osten fast på saltstangen.
Og voila det er det hele , kosteskaftene er klare til å nytes. En enkel tapas men veldig effektfull. 
Hvor mange tapas du får kommer selvfølgelig ann på hvor mange osteskiver du ruller sammen. Håper du fikk lyst til å prøve. Ha en fin fredag og titt gjerne innom her igjen på selveste Halloween for flere tips til feiringen.
                                   Happy Halloween !

miércoles, 26 de octubre de 2016

3 nye i "siste lita" tips til Halloween

Noe av de mest traffikerte innleggene mine nå om dagen her på bloggen er de tre som inneholder i siste lita tips til Halloween,vitner vel kanskje om at vi liker Halloween selvom ikke tiden alltid strekker til. Derfor byr jeg i dag på 3 nye i siste lita tips til Halloween som jeg håper noen kan ha nytte av i disse Halloween tider.Først ute er søtpotet flaggermus,supergode og ikke helt usunne og garantert suksess hos den yngre garde.

Disse lager du på maks 10 minutter og kun to ingredienser,en stor søtpotet og litt god olivenolje. Skrell skallet av søtpoteten og skjær den i tynne skiver,bruk en ostehøvel eller en brødskjærer. Så trenger du en utstikker med Halloween motiv jeg brukte en flaggermus.

Trykk ut det motivet du måtte ønske i søtpoteten.Deretter varmer du opp olivenoljen din godt og friterer søtpotetflakene ett minutt eller to på hver side, til de får en gyllen farge.
Ha de over på litt kjøkkenpapir slik at olivenoljen renner godt av seg og strø over salt. Vips så er du ferdig, smaker akkurat som potetgull og er kjempegode,pluss for at det er stor stas å spise oransj flaggermus potetgull i disse Halloweentider.
Neste tips ut trenger en ingrediens som du kanskje ikke har hjemme om du ikke er en bakefantast som meg, men de flete daglivarebutikker hjemme i norge selger sukkerpasta nå og til det neste i siste lita tipset trenger du en pakke marie kjeks og svart sukkerpasta.
Igjen brukte jeg den samme flaggermus utstikkeren,begynn med å kjevle ut den svarte sukkerpastaen din ganske så tynn. Bruk gjerne litt maizenamel under slik at den ikke setter seg fast,eller melis. Stikk deretter ut svarte flaggermus med utstikkeren din. Ha litt vann bak på flaggermusen og "lim" den på mariekjeksen din.
Voila fiks ferdige Halloween kjeks på 5 minutter til å imponere både barn og unge med,stort enklere en dette blir det ikke. Siste tips ut er ørevoks på pinne,stor hit her i huset ,det kan jeg skrive under på. Jo eklere det er jo bedre er det ifølge ungene mine;) 
Få ingredienser og en ganske så ukomplisert fremgangsmåte her også. Du trenger mini marshmallows,cake pops pinner og litt melkesjokolade. 
 Smelt melkesjokoladen din i mikroovnen og stikk en mini marshmallows i hver ende av cakepopspinnen, dypp hver ende i litt melkesjokolade og vips har du superekkel ørevoks på pinne.
Jeg advarer om at når disse blir servert er det som regel en masse usj og øsj ved bordet men jeg lover deg at de kommer til å forsvinne uansett. Vel dette var årets tre i siste lita tips her på bloggen,håper du fikk lyst til å prøve deg på noen av disse og gjør du det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger.
Uansett om de skulle være søtpotet potetgullet ,mariekjeksen med flaggermus eller ørevoks på pinne. Skulle ingen av disse falle i smak finner du de førsteTre i siste lita tips til Halloween her på bloggen.
Her på bloggen finner du ytterligere to i site liten tips til Halloween og her finner du fjorårets nye to i siste lita tips,så da har du litt å velge på.Titt gjerne innom her igjen det kommer flere Halloween innlegg fremover.
                               Ha en skremmende dag videre!


lunes, 24 de octubre de 2016

Halloween ;Gresskarboller

Er det noe vi unektlig forbinder med Halloween så er det gresskar,og da gjerne den runde oransje varianten. I fjor rundt Halloween florerte pumkin buns på pinterest og også Annebrith postet gresskarboller på sin blogg. Så i år var det min tur til å prøve meg på disse,og jeg ble slett ikke skuffet og barna i huset var i ekstase ,Halloween mat er mye bedre enn vanlig mat skal du vite;)
Så jeg kan virkelig annbefale deg å bake disse om du vil sanke mammapoeng, jeg tenker dessuten at disse kan være fine å gi bort om det skulle komme noen på knask eller knep på døra di på Halloween,litt bedre enn godteri synes nå jeg. Jeg brukte Trines perfekte gjærdeig som utgangspunkt for disse gresskarbollene. Oppskriften og fremgangsmåten på den finner du her på bloggen. Den eneste forskjellen er at jeg selvfølgelig hadde i oransj konditorfarge i deigen slik at den fikk den rette fargen.
Når deigen er ferdig hevet ruller du ut boller som vanlig og legger dem på ett bakepapirkledt stekebrett. Jeg fikk ca 36 boller ut av min deig,men det varierer jo selvsagt med hvor store du velger å lage dem.
Deretter trenger du en veldig skarp kniv bruk den til å skjære 4 hakk rundt på bollene dine. Skjær ganske dype hakk da de blir litt mindre etter heving.La så bollene etterheve i 25-30 minutter
Gresskarbollene pensles så med egg før de stekes på 225 grader i 5-8 minutter. Pass på underveis de kan fort bli brent. Avkjøl gresskarbollene på rist.
Mens bollene avkjøles rører du ut litt melis med sitronsaft. La melisen din være ganske så tykk, deretter farger du melisen din grønn ved hjelp av grønn pasta eller konditorfarge. Så trenger du en 2mm tipp og en spritserpose.
Så er det bare å spritse i vei, jeg prøvde å få det til å se ut som blader, men vil ikke påstå at det var så vellykket. Men det spiller egentlig ingen rolle ,barna skjønte hva det skulle forestille med en gang og gomlet fornøyde ivei.
En morsom Halloween vri på de vanlige bollene ble dette altså. Håper du fikk litt Halloween inspirasjon. Følg gjerne med her på bloggen fremover, det vil komme flere Halloween oppskrifter og tips de nærmeste dagene.
Ellers finner du allerede en egen Halloween kategori her på bloggen, der finner du også oppskrifter og ideer. 
Ha en skremmende dag videre!