viernes, 22 de marzo de 2019

Tapas:Parmesan og brøddekte sjampinjonger

Vips så var det fredag igjen og uka er nesten over, nå kommer den beste delen nemlig helga.Fredag betyr tapas her i heimen og jeg håper du lar deg friste til å prøve deg på tapas til kveldskosen, du finner over 150 forskjellige tapas her på bloggen om ikke denne skulle falle i smak.Disse sjampinjongene synes jeg er skikkelig gode, så prøv selv da vel så kan du se hva du synes.
Jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet og de er enkle å lage så det er ikke mye tid du trenger på kjøkkenet. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser:

   12 mellomstore sjampinjonger   /           12 champinones
                6 ss brødrasp              /           6cda de pan rallado
           1,5ts paprikapulver          /      1,5cdta de pimenton dulce
           1,5ts tørket persille           /         1,5cdta de perejil seco
                      1ts salt                      /              1cdta de sal
                       1 egg                        /                 1 huevo
          3ss finrevet parmesan        /           3cda de parmesano
                     olivenolje                   /              aceite de oliva

Begynn med å vaske sjampinjongene dine godt , bruk hendene dine og vær forsiktig , sopp er en delikat matvare. Ikke la de ligge i vann da de suger til seg væsken og mister smaken. Vask dem raskt under rennende vann,det holder.Sett ovnen din på 200 grader.
Riv deretter parmesanosten din fint og ha den i en plastpose. Ha også brødrasp,salt,paprikapulver og persille i den samme posen. Rist posen godt slik at det hele blir godt blandet.
Neste steg er å ha egget ditt i en skål og piske det godt sammen. Ha deretter de vaskede sjampinongene dine opp i egget og pass på at de blir godt dekket av egget på alle sider.
Ha deretter sjampinjongene over i plastposen med brødraspblandingen din og rist godt slik at blandingen fester seg over hele sjampinjongene. Jeg har to og to sjampinjonger i posen og rister godt før de legges over på bakepapir i en ildfast form. 
Til slutt ringles du over litt olivenolje før du setter dem inn midt i ovnen og steker dem på 200 grader i 10-12 minutter, deretter snur du dem rundt og steker dem videre i 10-12 minutter på den andre siden.De krymper litt under stekingen men det er helt normalt.De blir myke å klemme på når de er ferdig stekte.
Så er det bare å gjøre seg klar til å nyte,disse smaker best varme syntes jeg, men guttungen her i heimen spiser dem kalde og syntes de er best ,så her er det opp til deg.Håper du fikk lyst på tapas nå på fredags ettermiddagen og titt gjerne innom her snart igjen det setter jeg stor pris på.
Ha en super helg!

miércoles, 20 de marzo de 2019

Vaniljeruter i langpanne

Hei på deg igjen, takk for at du titter innom her. I dag byr jeg på noen absolutt helt fantastisk gode vaniljeruter i langpanne. Enkel å bake , holder til mange gjerster og smaker fantastisk. Altså en kake som du bare må bake, jeg fant inspirasjon til denne hos en fin blogg som jeg leser som heter niiinis

Men jeg måtte selvfølgelig gjøre om litt på oppskriften og resultatet får du her inne hos meg i dag.Jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet om du prøver deg på denne, til en stor langpannekake trenger du følgende ingredienser:

Til bunnen og crumble:

                     450g smør               /             450g de mantequilla
                      10dl mel                  /                  10dl de harina
                     3dl sukker                /                   3dl de azucar
                2ss vaniljesukker          /           2cda de azucar avanillado
                1 ss bakepulver            /            1cda de levadura Royale

Til vaniljefyllet:

               5dl creme fraiche           /                     5dl creme fraiche
                        4 egg                    /                             4 huevos
                     3dl sukker                 /                        3dl de azucar
                1ss vanijlesukker           /             1cda de azucar avanillado

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader før du har smør,sukker, vaniljesukker og bakepulver i bakemaskinen din og bland det lett sammen.
Ha deretter i melet ditt litt etter litt, du skal få en litt tørr deig som smuler seg lett opp , men samtidig holder seg sammen om du klemmer den sammen med hendene.Legg deretter bakepapir i en langpanne form på 30x40 cm og trykk ut halvparten av deigen din i bunnen på langpanneformen din..
Spar resten av deigen din til crumblen på toppen av kaken.Ha deretter alle ingrediensene til fyllet ditt i bakebollen din og pisk det godt sammen i ca. 5 minutter.
Ha deretter vaniljefyllet ditt over kakebunnen din i langpannen, før du til slutt smuldrer over resten av deigen din.Sett deretter kaken inn midt i ovnen på 200 grader i ca 30- 40 minutter.
Den er fortsatt litt dissete i midten når den er ferdig stekt, men ta kaken ut og la den avkjøles på kjøkkenbenken din så stivner den og blir fast helt til slutt. Så er det bare å dele opp i ruter og glede seg til å nyte. Kaken holder seg fint i kjøleskapet i 3 til 4 dager.
Jeg har desverre ikke prøvd å fryse kaken da det rett og slett var tomt på kakefatet før jeg rakk å fryse ned en bit.Som sagt en smakfull og supergod kake som jeg annbefaler deg å bake,dette er en kake som både store og små liker.Håper du titter innom her snart igjen ,det setter jeg stor pris på.
Ha en fin bakedag videre!

martes, 19 de marzo de 2019

Kladdkake med karamell og pistasjenøtter

Tid for litt sjokolade på bloggen igjen i form av en enkel kladdkake med ett lokk av salte pistasjenøtter og karamellsmak i midten ,jeg lover deg vann i munnen faktor. Denne smaker himmelsk og dessuten er den som kladdkaker generelt veldig lett å bake.Så løp på kjøkkenet og sett igang,du kommer ikke til å angre.
Kladdkaker er jo veldig takknemlige å bake og det er en kake som alle liker, så jeg håper du vil prøve deg på denne.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til selve kaken;


           125g smør                  /        125g de mantequilla
            3dl sukker                 /              3dl de azucar
            2ss kakao                  /            2cda de azucar
           1 klype salt                 /           un pincho de sal
       1ts vaniljesukker            /    1cdta de azucar avanillado
                3egg                     /                 3 huevos
             2,2dl mel                 /             2,2 dl de harina
   150g melkesjokolade       /    150g de chocolate con leche
150g salte pistasjenøtter    /             150g pistatchoes
         karamellsaus              /             caramelo liquido

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader.Neste steg er det som tar lengst tid med hele kaken,nemlig å ta pistasjenøttene ut av skallet sitt. Ha dem over i en foodprocessor og kjør dem til det blir små biter, ikke kjør for lenge da får du pistasjenøttpulver istedet for biter.😉
Deretter har du smøret og melkesjokoladen din i en ganske så romslig kjele,og smelter det hele på svak varme.
Rør godt om slik at du er sikker på at det ikke er noen klumper av sjokoladen igjen. La så blandingen avkjøles ett par minutter. I mellomtiden tar du frem en 24cm kakeform og smører den godt før du strør over litt kokos ,har du ikke kokos bruk vanlig hvetemel det fungerer like bra.
 Deretter har du i ett og ett egg og rører det godt sammen mellom hvert egg.Bruk en visp her trengs det ingen kjøkkenmaskin.Ha eggene rett i den samme kjelen,her snakker vi minimalt med oppvask kake, som jo alle kladdkaker er.
Mål så opp de tørre ingrediensene dine og rør dem inn i den samme kjelen,litt etter litt, når du har en jevn og klumpefri røre heller du den over i den smurte kakeformen din.Så tar du karamellsausen din, jeg bruker ferdig kjøpt siden jeg hater å lage karamell selv, har ikke tålmodighet til det. Ringle så godt med karamellsaus over kakerøren din.
Siste steg er deretter å ha over de malte pistasjenøttene dine, fordel de jevnt utover kakerøren og deretter stekes så kaken midt i ovnen i 25-30 minutter.Kaken skal fortsatt være litt kladdete i midten når den er ferdig,ha den over på rist og la den avkjøles i minst 30 minutter.
Så er det bare å ta seg tid til å sette seg ned å nyte, en bit må man kunne unne seg selvom det er mandag.Denne kaken holder seg fint i kjøleskapet opp til en uke så om du skal feire noe så kan denne lages god tid i forveien.
Håper du titter innom meg her igjen snart og baker du noe ifra bloggen så setter jeg veldig stor pris på tilbakemelding.Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe som du vil se mere av på bloggen også.
Ha en fin bakeuke!

sábado, 16 de marzo de 2019

Tapas: Smashed søtpotet

Fredagen kom og gikk og jeg rakk aldri å poste fredagstapasen, så da fpr dere den i dag istedet.Denne tapasen lager jeg som regel når jeg er hjemme alene ,da til min store fortvilelse ingen andre i huset liker søtpotet. Jeg derimot elsker det og dette er en tapas å nyte varm sammen med ett glass rødvin på fredagskvelden. Jeg lover deg at det smaker nydelig og den er enkel å lage.

Den tar seg ikke så godt ut på bilder men jeg håper du vil gi den en sjanse allikevel.Om du vil prøve deg på denne tapasen trenger du ikke mange ingrediensene eller lang tid på kjøkkenet , du rekker å ta en dusj mens den lager seg selv i ovnen og du kan synke ned i sofaen med gullrekka og tapas. Om du vil prøve deg på denne tapasen trenger du følgende ingredienser:

                   1 søtpotet                       /                1 batata
                    olivenolje                       /           aceite de oliva
                      pepper                        /            pimienta negra
                         salt                           /                     sal
               tørket basilikum                 /             albahaca seca
                 hvitløkspulver                  /               ajo en polvo
      provenzalsk krydderblanding     /         hierbas provencales
                 parmesanost                   /           queso parmesano

Begynn med å vaske søtpoteten din godt før du deler den opp i ca. 1 cm tykke skiver. I en bolle blander du olivenoljen og krydderene dine, jeg bruker øyemål det skal holde til å dekke alle søtpotet bitene dine.
Av en middels stor søtpotet får du altså ca 10 tapas,men det kommer selvsagt ann på størrelsen på søtpoteten din. Om du er glad i søtpotet som meg lag gjerne dobbelt porsjon med en gang.
Vend deretter søtpotetskivene dine i oljeblandingen.Legg dem deretter på en bakepapirkledt bakeplate og sørg for at de er godt dekket i oljeblanding på begge sider. Stek deretter søtpotetskivene midt i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter til de er myke.
Når det er gjort er det klart for å smashe søtpotetskivene dine, bruk bunnen på ett kjøkkenglass og press det ned i søtpoteten slik at den blir smashed. Ha deretter over litt revet parmesanost på hver søtpotetskive før du gratinerer dem i ovnen i ca 3-5 minutter.
Neste steg er å nyte som best du kan ,smaker deilig og som sagt ett glass rødvin til er ikke å forakte. Håper du fikk lyst på tapas nå,det er ett fint alternativ til fredagstacosen kan jeg love.Vi ses vel her inne snart igjen?
Ha en fin helg!

miércoles, 13 de marzo de 2019

Enkel bursdagskake

Tid for kake her inne på bloggen igjen, det blir en enkelt dekorert bursdagskake da den forrige kaken som var enkelt dekorert fikk masse kommentarer og det var ønske om flere enkle kaker. Derws ønsker skal selvfølgelig bli hørt så i dag blir det nok en kake som er enkel å dekorere.
Til å dekorere denne kaken har jeg brukt noen enkle knep som alle kan klare å lære seg, men først til selve kaken. Jeg brukte som vanlig min uslåelige sjokoladekakebunn som du finner oppskriften på her på bloggen,da den var ferdig bakt og avkjølt ble den fylt med oreokrem.Den finner du også oppskriften på her inne på bloggen.
Den fikk også ett lag med bringebærsyltetøy til fyll, slik at den smaker litt friskere og ikke blir altfor søt med bare oreokrem.Neste steg var å lage smørkrem etter denne oppskriften,denne gangen farget jeg den blå fordi det var en bursdagskake til min svoger og da passet det seg med blå.
Deretter ble hele kaken smurt opp med den blå smørkremen. Når smørkremen vel er på kan du med fordel sette kaken i kjøleskap en 20 minutters tid før du dekorerer den.Grunnen til dette er at da rekker smørkremen å stivne litt så om du skulle legge dekorasjonene litt skjevt eller ville endre noe på kaken så er det mye lettere da de ikke setter seg helt fast i smørkremen.
Dekorasjonen denne gangen var rett og slett småsjokolader i forskjellige størrelser,to sjokolademacroner og noen sjokoladekjeks,så enkelt kan det nemlig gjøres.Først laget jeg striper i smørkremen ved hjelp av å dra en gaffel opp langs siden på kaken. Effektfullt og enkelt!Deretter brukte jeg sjokoladestrøssel til å lage en bord rundt kaken.
Ha strøssel i hånden og trykk den så mot kaken slik at strøsselet fester seg i smørkremen. Veldig klissete men lettvint, om det blir litt ujevnt gjør det absolutt ingenting. Så er det bare å dandere sjokoladebitene dine på en side av kaken og på toppen. Prøv å få litt høyde på toppen av kaken din,ellers er det fritt frem.
Så enkelt kan det altså gjøres så om du vil prøve deg er det bare å løpe til kjøkkenet. Håper du fikk inspirasjon til å bake nå og at du titter innom meg her på bloggen snart igjen.
Ha en fin bakedag videre!


lunes, 11 de marzo de 2019

Formkake med O'Boy crumble

Tilbake etter flere tekniske problemer men nå ser det lysere ut så i dag byr jeg på en langpannekake med deilig O'Boy crumble på toppen. Denne kaken er virkelig supermyk og supergod, den smelter i munnen og smaker helt himmelsk. Den er definitivt verdt 20 minutter på kjøkkenet, for lengre tid tar det nemlig ikke å mikse sammen denne herligheten, du må beregne en halv time i ovnen også ,men da kan jo du ligge på sofaen i mellomtiden.😉
Jeg lover deg at denne er det verdt å bake og dessuten er det en ganske så stor kake så om du skal bake til dugnad eller kakebasarer så er dette kaken.Til denne nydelige Vaniljekaken med O'Boy crumble trenger du følgende ingredienser til selve kaken;

                        3 egg               /                    3 huevos
                    2 dl sukker           /                 2dl d azucar
                      1dl mel              /                 7dl de harina
            1,5ss vaniljesukker     /       1,5cda de azucar avanillado
                4ts bakepulver        /         4cdtas de levadura royale
                     0,5ts salt            /                 0,5cdta de sal
                      4dl melk            /                   4dl de leche 
                    100g smør          /           100g de mantequilla

Til O'Boy crumblen trenger du følgende ingredienser;

                   100g smør           /           100g de mantequilla
                    2dl sukker           /                  2dl de azucar
                2dl havregryn         /          2dl de copos de avena
                   1dl O'Boy            /                1dl de Cola Cao

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader og legg bakepapir i en 25x35 cm stor langpanne.Smelt smøret ditt. Ha deretter egg og sukker i bakebollen din og pisk det fluffy. Når det er gjort har du i det smeltede smøret.
Ha deretter i mel,salt,bakepulver og vaniljesukker mens du hele tiden pisker på lav hastighet. Du får nå en ganske så tykk røre så da er det tid for å piske inn melken din. Ha deretter røren over i den bakepapirkledte langpannen din mens du setter i gang med å lage O'Boy crumblen.
Også til crumblen begynner du med å smelte smøret ditt. Ha det deretter over i bakebollen din med sukkeret,havregrynene og O'Boyen.
Pisk det hele lett sammen i bakemaskinen din før du fordeler det jevnt over kakerøren din. Stek deretter kaken din midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.
Bruk en kakenål til å kjenne etter når den er ferdig stekt,kakenålen din skal komme tørr ut igjen. La kaken avkjøles i formen en 10 minutters tid før du ved hjelp av bakepapiret løfter den over på rist og lar den avkjøles videre der.
Så er det bare å finne en kniv,dele kaken opp i biter og sette seg tilbake i godstolen og nyte,denne kaken er fantastisk god.Crumblen er sprø og har en deilig crunch og smaker fantatisk sammen med vaniljekaken,er en stor kake også så da rekker den til mange.
Om du mot formodning skulle få noe til overs så kan denne kaken fryses og den smaker like godt etterpå.Håper du ble fristet til å prøve deg på å bake denne ,du vil ikke bli skuffet og dessuten er denne den perfekte kake å levere til kakebasarer lett å bake og veldig god.Takk for titten og håper jeg ser deg her inne snart igjen.
Ha en fin bakedag videre!