lunes, 29 de abril de 2019

Kaffe og sjokolade biscotti.

Da var det klart for nok en biscotti oppskrift her inne på bloggen, jeg går ikke lei,biscotti kan spises når som helst og hvor som helst.Denne gangen en uslåelig kombinasjon av nydelig sjokolade og kaffesmak, jeg lover deg at de er kjempegode og det sier en som ikke drikker kaffe en gang.
Det blir ca 30 kjeks ut av denne oppskriften, men så gode som disse er kan du med fordel doble oppskriften. Om du vil prøve deg på disse kaffe og sjokolade biscottiene trenger du følgende ingredienser:

                       120g smør                      /       120g de mantequilla
                        2dl sukker                     /             2dl de azucar
                  2ts vaniljeessens                /  2cdtas de esencia de vanilla
                  4ts vaniljesukker                 /       4ts azucar avanillado
                          2 egg                          /                 2 huevos
                  1,5ts bakepulver                 /   1,5cdtas de levadura royale
                         4dl mel                      /                4dl de harina
                       1dl kakao                       /              1dl de cacao
                       3ss kaffe                         /             3cda de cafe
             Flerfarget kakestrøssel            /          fideos de colores

Begynn med å ha smør og sukker i en bolle og rør det hvitt.Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg til du får en tykk og jevn røre.Neste steg er å ha i vaniljeessensen din.
Ha i bakepulver og vaniljesukker før du sikter inn melet ditt litt etter litt, mens du pisker røren din hele tiden.Ha i kakaoen din sammen med kaffen din. Når den begynner å forme seg til en deig og slipper kanten på bakebollen er det klart til å forme det hele sammen til en deig ved hjelp av en slikkepott eller hendene dine.
Deigen settes så i 20 - 30 minutter i kjøleskapet, du trenger ikke å dekke den til. Jeg pleier ikke å ha tålmodighet til å vente mer en 20 minutter ,men det holder. Mens du venter varmer du opp ovnen din til 160 grader. Ta så ut deigen og del den i tre like store deler som du ruller ut til pølser.
Legg hver pølse på ett bakepapirkledt stekebrett og trykk dem litt ned med fingrene ,de skal være flate på toppen.Ha over flerfarget kakestrøssel og trykk det litt ned i deigen. Stek deretter sjokolade og kaffe biscottiene midt i ovnen på 160 grader i 30 min. 
Etter 30 minutter i ovnen ser de ut som på bildet ovenfor. Ta en skarp kniv og skjær dem i ca 1,5cm brede skiver. Separer dem litt fra hverandre med kniven før du setter hele stekebrettet inn i ovnen igjen i ytterlig 15-20 minutter. Ta dem deretter ut og la de avkjøles på brettet.
Biscotti er jo en typisk kjeks som skal dyppes i kaffen eller i tekoppen så de skal være litt harde når de er ferdig stekt. Deretter er det bare å nyte nydelig kjeks med masse sjokoladesmak. Jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet. Håper du fikk lyst til å bake nå, og titt gjerne innom meg her på bloggen snart igjen.
Ha en fin bakedag videre!

miércoles, 24 de abril de 2019

Yoghurt ,sjokolade og banankake

Da var vi vel alle godt tilbake i hverdagen igjen etter påske og hverdagen her i huset byr ofte på brune bananer som ingen spiser opp. Å kaste mat det får jeg meg ikke til å gjøre, så da resulterer det ofte i diverse bakverk med bananer i. Denne yoghurt, sjokolade og banankaken ble kjempegod og fikk full pott på scoringslisten hos ungene, så om du skulle ha noen brune bananer liggende etter påsken annbefales denne på det varmeste. 
Denne kaken er lett å bake og den blir myk og saftig med sjokoladesmak. Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingerdienser:

         1beger yoghurt naturell   /              1 yogur natural
             2 yohurtbeger mel       /      2 tazas de yogur de harina
          2 yoghurtbeger sukker   /      2 tazas de yogur de azucar
               1 moden banan        /                    1 platano
          1 yoghurtbeger kakao   /        1taza de yogur de cacao
                   100g smør           /              100g de matequilla
               1ts bakepulver         /         1cdta de levadura royale
                      3 egg                /                     3 huevos
                   mandelflak          /            laminas de almendras

Begynn med å dele den modne bananen din i to på langs, legg den ene halvdelen til side og den andre halvdelen moser du i bakebollen din.Ha deretter yoghurten din i bakebollen,og vask og tørk det tomme yoghurtbegeret før du måler opp mel og sukker med det og har det i bakebollen din også.
Pisk yoghurt ,mel og sukker sammen. Ha deretter i kakao som du igjen måler opp med det tomme yoghurtbegeret ditt. Neste steg er å ha i smøret ditt, bruk romtemperert smør og pisk det hele sammen på lav hastighet.Ha i bakepulver.
Til slutt har du i ett og ett egg og pisker godt mellom hvert egg til du får en jevn tykk røre. Ha bakepapir i en brødform og hell røren din over i den. Legg den resterende halve bananen på toppen og pynt med mandelflak, om du ønsker det ,før du steker kaken på 180 grader midt i ovnen i 35- 40 minutter.
Bruk en kakenål for å kjenne etter om kaken er ferdig stekt ,den skal komme tørr ut da er kaken din klar. Som sagt denne smaker deilig kombinasjonen sjokolade og banan er super. Om du mot formodning skulle få kake til overs kan den fint fryses .
Håper du fikk lyst til å bake litt nå, jeg er selv tilbake i spania og fullt kjør på jobb igjen men jeg skal prøve å poste jevnlig her inne. Snart er det mai måned og konfirmasjonstid så da vil det komme litt tips om bakst til det, så titt gjerne innom her snart igjen og legger du igjen en kommentar blir jeg ekstra glad.
Ha en fin bakedag videre!

lunes, 22 de abril de 2019

Påske: Enkel påskekake

Nå har nesten påskehelgen kommet til sin slutt og med det får dere årets påskekake her inne på bloggen,i år en påskekake som både er enkel å bake og enkel å pynte siden det er den type kake mange har spurt om her inne på bloggen i det siste.Jeg forstår jo at ikke alle har samme interesse for å dekorere kaker som meg og dermed er denne enkle påskekaken ett godt alternativ.At den er knallgod har jo også sine fordeler. 
Om du vil se tidliger års påskekaker som har dukket opp her på bloggen kan du se her,her,her og her det skulle være noe for enhver smak. Men nå tilbake til årets påskekake og oppskriften på den får du her:


           1dl vaniljesaus                /         1dl de salsa de vanilla
                50g smør                   /           50g de mantequilla
                   3 egg                       /                   3 huevos
                2dl sukker                   /                2dl de azucar
            1ts vaniljesukker            /      1cdta de azucar avanillado
                 3,8dl mel                   /                3,8dl de harina
             2ts bakepulver               /       2cdtas de levadura royale
               1 klype salt                  /               1 pincho de sal
       2 hermetiske ferskner         /          2 melocotones en bote
     0,5dl lake fra fersknene        /   0,5dl almibar de los melocotones

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader,deretter smelter du smøret ditt og rører inn vaniljesausen og laken i fra fersknene dine i kjelen.Jeg brukte ferdigkjøpt Piano vaniljesaus så denne kaken er fin å bake om du skulle ha litt vaniljesaus igjen i kjøleskapet.
Ha egg og sukker i bakebollen din og pisk til du får en tykk og god eggedosis. Bland mel,salt,bakepulver og vaniljesukker sammen .Ha deretter i smør blandingen og melblandingen din vekselvis i eggedosisen mens du pisker videre på lav hastighet.
Mens kakerøren piskes silkemyk og klumpfri deler du opp de to halve hermetiske fersknene dine i små ,små biter.Deretter vender du forsiktig inn ferskenbitene dine ved hjelp av en slikkepott.
Ha deretter røren over i en godt smurt blomsterform.Om du ikke har en blomsterform så kan du bruke en vanlig rund 21 cm kakeform.Stek så den enkle påskekaken din midt i ovnen på 175 grader i 30 - 35 minutter.
Kaken er ferdig stekt når kakenålen kommer tørr ut, ha så kaken over på rist men la den stå i formen til den nesten er helt kald,vend formen opp ned og vent på at kaken din sklir ut av formen av seg selv, det kan hende du må hjelpe til med en kniv langs kanten.
Denne kan fint spises som den er og smaker himmelsk , men om du vil påskedekorere den litt trenger du en halv porsjon av min vanlige smørkrem, oppskriften på den finner du her på bloggen og en pose med små sjokolade påskeegg, det er å få kjøpt overalt på denne tiden.
Når smørkremen din er ferdig laget deler du den i 3 like store deler og farger hver del med en valgfri farge , jeg brukte grønn, gul og oransj. Deretter smører du på smørkremen slik at den følger linjene på blomstermønsteret ditt. Brukte du en vanlig kakeform så bruk fantasien og dekorer i vei.
Til slutt fylte jeg opp midten i blomsten med mini sjokoladepåskeegg og vips på null komma niks har du en fin påskekake klar.Her er det kun fantasien som setter grenser og jeg er sikker på at det er mye annet påskegodt å få kjøpt i butikkene nå som også kan brukes til kakepynt.
Nyt påskens siste dag og bloggens siste påskeinnlegg for denne gang,men titt gjerne innom snart igjen det kommer mange flere deilige oppskrifter fremover.
Ha en super dag!

sábado, 20 de abril de 2019

Påsketapas:Vaktelegg munnfuller.

Fredag igjen og denne gangen langfredag så i dag er det nok av tid til å nyte tapas og til å kose seg på kjøkkenet med å lage dem. Disse små vaktelegg påskemunfullene smaker kjempegodt og er lette å lage. Du trenger ikke mer enn en liten halvtime på kjøkkenet og denne tapasen er klar til å nytes forhåpentligvis i solveggen nå i påsken,og om ikke solen skinner så kan de nytes innendørs selvfølgelig.
Disse falt i smak hos alle her i huset og de har kun 5 ingredienser,men smaker allikevel supergodt. Om du vil prøve deg på disse vakteleggmunfullene trenger du følgende ingredienser til ca 14 munfuller:

            14 vaktelegg                /   14 huevos de cordoniz
    ca.100g serrano skinke       /         100g de jamon
          7 cherrytomater             /        7 tomates cherry
        1 ferdig butterdeig           /     1 lamina de hojaldre
                 revet ost                 /           queso rallado

Det første du gjør er å sette ovnen din på 220 grader.Begynn med å finne frem noen stødig muffinsformer , jeg brukte mine plastformer.Smør de formene du bruker godt.Rull deretter ut butterdeigen din, jeg bruker ferdig laget som du bare ruller ut så er den klar til bruk.Bruk ett glass og trykk ut 14 sirkler.
Trykk deretter butterdeigs sirklene dine ned i muffinsformene og ha en halv cherrytomat i hver. Kutt deretter opp serrnoskinken din i små biter med litt tykkelse og ha litt i hver muffinsform også,før du strør over litt revet ost.
Hvilken ost du bruker spiller ingen rolle,fint å bruke opp osterester til denne tapasen. Neste steg er litt tricky, ha ett vaktelegg over hver muffinform,prøv å ikke ødelegge plommen ,det kan være litt vanskelig men ta deg god tid. 
Neste steg er å steke dem midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter, jeg liker de gode å sprøe så jeg lar de stå i ovnen til kanten som du ser av butterdeigen din begynner å få litt farge, da tar du de ut og lar de avkjøles i ca 5 minutter i formene dine før du vipper dem over på en rist ved hjelp av en kniv.
Så er de klare til å serveres, som du ser så er det en veldig enkel tapas å lage og det beste er at du kan kjøpe ferdig butterdeig og ha tapasen klar på null komma niks om du skulle få uventet besøk i påsken.
Ekelt og kjempegodt og en skikkelig påsketapas både i den gule fargen og egg, for det er visst ingen annen stund i året enn i påsken som vi nordmenn spiser mest egg. Håper du vil prøve deg på denne påsketapasen og gjør du det setter jeg pris på å høre hva du syntes. Titt innom snart igjen det blir litt mere blogging før påsken er over.
Ha en fin langfredag!

jueves, 18 de abril de 2019

Påske;Sitron,cottage cheese og valmuefrø scones.

Påskefrokostene er virkelig noe hellig, man har tid til å nyte, tid til å snakke sammen ,tid til å drikke tekoppen når den er passe varm og tid til å nyte freden over å ikke skulle stresse ivei til jobb og skole. Disse nydelige sitron,cottage cheese og valmuefrø sconsene kan sette prikke over ien på enhver påske frokost. Disse er dessuten lagd på under halvtimen,så mens du koker kaffe og dekker ett koselig frokostbord så gjør de seg ferdige i ovnen.
Dessuten rører du dem sammen for hånd i bakebollen så du lager hverken lyd eller oppvask. Om du vil prøve deg på 12 stk av disse nydelige sitron,cottage cheese og valmuefrø sconsene trenger du følgende ingredienser:

            3,5dl grovbakstmel               /    3,5dl de harina integral
                3,5dl speltmel                  /   3,5dl de harina de espelta
                3ts bakepulver                 /    3cdta de levadura royale
                      1ts salt                       /              1cdta de sal
                4ss valmuefrø                 /  4cda de semillas de amapola
          200g cottage cheese            /      200g de cottage cheese
                  3,5dl melk                     /               3,5dl melk
     saften og skallet fra 1 sitron      /        zumo y piel de un limon

Forvarm ovnen din til 230 grader.Det hele er såre enkelt ,ha alle de tørre ingrediensene dine i en bakebolle.Så vasker sitronen din godt før du finriver skallet og har det i bakebollen sammen med saften ifra sitronen også,jo mere saft jo mere sitronsmak får sconsene dine.
Ha deretter i cottage cheesen din og begynn å røre det sammen til en fast deig ved hjelp av en stor skje eller en sleiv.Spe deretter på med melken din, du får en klissete deig og du vil se de små hvite klumpene ifra cottage cheesen din, men det spiller ingen rolle. 
Fordel deretter deigen din ,ved hjelp av en spiseskjee, på ett bakepapirkledt stekebrett.Du skal få 12 scones det er cirka en og en halv spiseskje med deig.Ha god avstand mellom sconsene dine da de sklir litt ut under steking. Sett dem deretter midt i ovnen på 230 grader og stek dem i 10-12 minutter.
De får en gyllen farge når de er ferdig stekte og akkurat som når det gjelder vanlige rundstykker kan du banke litt på undersiden og er lyden du hører hul betyr det at sconsene dine er ferdig stekte. Ha dem over på rist og la de avkjøles litt.
Så er det bare å sette seg til bordet og nyte en lang og deilig påskefrokost. Disse smaker kjempegodt og jeg lover deg at de blir poppis både hos liten og stor. Nyt av påsken og påskefrokostene alle mann, og titt gjerne innom snart igjen, det kommer fortsatt flere påskeoppskrifter.
Ha en fin påskedag!


lunes, 15 de abril de 2019

Påske:Sitron og valmuefrø donutmuffins

I dag byr jeg på noe jeg har kalt donutmuffins ,fordi i orginaloppskriften som jeg har hatt på prøvelisten min en stund sto det donuts ,men alle som prøvesmakte disse trodde de var en slags muffins, så her er det bare å bake selv for å se hva du syntes. Uansett så var de kjempegode og siden sitrusfrukter hører påsken til , kommer disse under kategorien påskebakst.
Jeg lover deg at dette er godsaker som smelter på tungen.Orginaloppskriften til denne mener jeg å huske at jeg fant hos Mat på bordet, men som vanlig endret jeg den litt underveis.Oppskriften om du vil prøve deg på 12 donutmuffins med sitron og valmuefrø blir derfor følgende:

                 160g mel              /             160g de harina
             1ts bakepulver          /     1cdta de levadura royale
              3ss valmuefrø          /  3cda de semillas de amapola
               100g sukker            /            100g de azucar
           30g smeltet smør        /   30g de mantequilla derritida
                   1 egg                   /                  1 huevo
      finrevet skall av 1 sitron    /        ralladura de un limon
          saften av 1/2 sitron       /          zumo de 1/2 limon

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader og deretter smører du donut formene dine godt, mine er vel strengt tatt ikke ordentlige donutformer, men mer en blanding av muffins og donutformer,men det gikk bra det også.Ha mel,bakepulver,valmuefrø og sukker i en bolle og bland det godt sammen.
I en annen bolle blander du sammen melken,egget,saften av en halv sitron og finrevet skall av en sitron.Pisk det sammen og ha deretter i melblandingen din litt etter litt mens du rører kraftig for hånd slik at det ikke dannes melklumper.
Du ender opp med en ganske tykk røre som du har i en sprøytepose,klipp ett middels stort hull og sprøyt ut deig i hvert donut hull til de er 3/4dels fulle. Veldig klønete forklart men du ser av bildene hva jeg mener.
Neste steg er å steke donutmuffinsene dine midt i ovnen på 180 grader i 12- 15 minutter, de begynner å bli gyllene rundt kanten og da skulle de være ferdig stekt.
Ta dem ut og la de avkjøles i 5-7 minutter i selve formene, deretter bruker du en skarp kniv og drar den rundt kanten på donutmuffinsene før du vipper dem ut og avkjøler dem videre på rist.
Disse donutmuffinsene smaker godt slik som de er,men om du vil ha mere donut feeling over dem kan du gjerne dekorere dem med melis og strøssel. Bland saften av den halve sitronen som du har igjen med melis og smør den deretter ut på hver donutmuffins og om du ønsker det kan du gjerne strø på litt fargeglad strøssel på.
Jeg pyntet noen med litt valmuefrø også og alle tre smaktre like godt. Jeg rakk aldri å fryse ned noen av disse men jeg tør påstå at disse fint kan fryses, men da uten frosting.Som sagt her i huset fikk de bein å gå på og gode skussmål så det er bare å handle inn ingrediensene før påsken kommer.
Håper at du fikk inspirasjon til påskebaksten nå og falt ikke disse i smak så finner du over 50 andre påskeoppskrifter her inne på bloggen,så håper jeg du titter innom snart igjen det kommer flere påskeoppskrifter.
Ha en fin bakedag videre!

viernes, 12 de abril de 2019

Påsketapas:Sopp pizza

Fredag igjen dere og for en fredag, jeg begynner påskeferien i dag nemlig,en av fordelene ved å være lærer, så i dag skal kofferten pakkes for i morgen vendes nesen hjem til Norge og påskeferie, som jeg gleder meg.Men først får dere en helt nydelig tapasoppskrift som dere gjerne kan lage nå i påsken, nemlig sopp pizza som smaker himmelsk.
Jeg kjøpte disse nydelige soppene her på markedet i spania og ble opplyst om navnet der , jeg tror den riktige oversettelsen til norsk blir aromasopp,jeg er ingen soppekspert så om noen har ett annet navn på disse så skrik ut.De smaker som sjampinjong med er betrektelig større som dere kan se på bildet under.
Nok om det og tilbake til oppskriften,om du vil prøve deg på tre av disse nydelige sopp pizzaene til fredagstapasen trenger du følgende ingredienser;

        3 store aromasopp      /              3 setas grandes
       300g kyllingkjøttdeig    /     300g de carne picada de pollo
             tacokrydder           /              especies de taco
              tomatsaus            /                tomate orlando
               revet ost             /                  queso rallado
              olivenolje             /                           aceite 

Begynn med å sette ovnen din på 220 grader og vask soppen din før du skjærer av stilken og legger dem på ett stekebrett og har over litt olivenolje.Sett deretter aromasoppen inn midt i ovnen i 10 minutter.De får en del væske i seg,så etter 10 minutter tar du de ut og heller av væsken.
Mens aromasoppen er i ovnen steker du kyllingkjøttdeigen din i olivenolje i en stekepanne. Ha over ett par teskjeer med tacokrydder, alt ettersom hvor sterkt du liker det, og ha til slutt over tomatsausen din og la det putre i ca 5 minutter på ovnen.
Neste steg er å legge kjøttdeig blandingen din over på de forhåndstekte aromasoppene, husk å helle av væsken før du strør over revet ost.Jeg brukte en blanding av cheddar og mozarella, men bruk det du har.
Så er sopp pizzaene dine klare for ovnen i ytterligere 15-20 minutter, bruk en kniv og stikk den ned i midten av aromasoppen og er den myk så er sopp pizzaen din ferdig og klar til servering.Disse er såpass store at når jeg serverer dem som tapas så deler jeg dem i 4 deler,slik at 3 aromasopp gir 12 tapas.
Disse smaker best varme , men skulle du mot formodning få noen rester så holder de seg fint i kjøleskapet en dag eller to og kan fint varmen opp igjen.Håper du fikk lyst til å lage tapas i påsken nå, jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet.
Selvom jeg reiser hjem til Norge på påskeferie ,så fortsetter påskeoppskriftene å komme her inne på bloggen så titt gjerne innom snart igjen det setter jeg stor pris på. Og om du som meg starter påskeferien i dag så ønsker jeg deg god ferie og visst du ikke er så heldig så får du ha en god helg.
Ha en super fredag!