En vidunderlig kake som er myk som silke og smelter i munnen, barna i huset gomlet ivei, meget fornøyde.Om du vil prøve deg på denne sitronkaken med chiafrø og mandelflak til påskebaksten trenger du følgende ingredienser:
150g smør / 150g de mantequilla
300g sukker / 300g de azucar
3 egg / 3 huevos
300g mel / 300g de harina
2ts bakepulver / 2cdtas de levadura
1ts vaniljesukker / 1cdta de azucar avanillado
2dl melk / 2dl de leche
2ss chiafrø / 2cda semillas de chia
1sitron / 1 limon
Sett ovnen din på 150 grader og kle en liten langpanne med bakepapir.Deretter begynner du med å ha sukker og smør i bakebollen din og pisker det hvitt.
Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert av dem.Ha deretter i salt,bakepulver,vaniljsukker og chiafrø,hele tiden mens du pisker videre.Ha deretter saften av sitronen din i og riv skallet på sitronen og bland det inn i røren også.Sikt så inn hvetemelet.
Til slutt har du i melken din litt etter litt til du ender opp med en kremete røre. Ha den så over i langpannen din og ha mandelflak på toppen.Deretter steker du kaken på 150 grader midt i ovnen i ca 45 minutter.
Kaken blir litt gyllen når den er ferdig stekt, men den er fortsatt ganske lys når den er ferdig så bruk en kakenål til å kjenne etter om den er gjennomstekt.La den avkjøles i langpannen i ca 10 minutter før du flytter den over på rist for videre avkjøling.
Dette blir en høy og fluffy kake som bare smelter i munnen, den er kvalitetssikret av både mann og barn samt noen naboer så den kommer med gode skussmål,det var bare lovord å høste,så her er det bare å løpe til kjøkkenet å sette igang.
Det fine med denne er at den kan fryses så da kan du bake noe godt til påsken allerede i dag,prøvesmake litt og legge resten i fryseren til det er klart for påskekos.Håper du fikk lyst til å bake litt til påske nå og titt gjerne innom snart igjen for flere påsketips.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario