De er kjempegode på smak og de hvite sesamfrøene gir en spennende touch,en kjeks jeg så absolutt annbefaler deg å bake. Hvite sesamfrø er frøene med skall på og er lett å få tak i på helsekostbutikker om du ikke skulle ha det i hus.Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser;
350g mel / 350g de harina
225g smør / 225gde mantequilla
110g honning / 110g de miel
75g sukker / 75g de azucar
65g brunt sukker / 65g de azucar moreno
1 egg / 1 huevo
1/2ts bikarbonat / 1/2cdta de bicarbonato
1/2ts bakepulver / 1/2 cdta de levadura royale
1/2ts salt / 1/2cdta de sal
hvite sesamfrø / semillas de sesamo
Begynn med å piske smør og sukker kremete,det er viktig at du bruker romstemperert smør slik at du får en jevn blanding.Ha deretter i honningen din mens det hele piskes på lav hastighet.Neste steg er å ha i egget ditt.
Når det er vel pisket inn så har du i alle de tørre ingrediensene dine litt etter litt,la dem piskes godt inn i deigen før du har i mere.Du vil få en fast litt seig deig,stopp kjøkkenmaskinen din og kna sammen til en stor klump.Jevn deigklupen litt ut og pakk den så inn i plastfolie.
Deigen din skal så ligge i plastfolien i en times tid i kjøleskapet,deretter tar du deigen ut og ruller kuler av den.Jeg veide mine kuler og hver enkelt veide 45g,det gir passe store kjekser syntes jeg.Når du har trillet ut kulenen av deigen din har du sesamfrøene dine i en skål.Rull hver enkelt deigkule rundt i sesamfrøene til kulen er jevnt dekket med sesamfrø.
Legg kulene dine med god avstand seg i mellom på en bakepapirkledt stekeplate og bruk deretter bunnen på ett kjøkkenglass til å trykke dem flate med.Deretter steker du kjeksen din midt i ovnen på 175 grader i 10-12 minutter.
Vær obs på at kjeksene fremdeles er ganske lyse når de er ferdig stekte,når de begynner å bli gyllene rundt kanten er de ferdig stekt.De er fremdeles myke når de kommer ut av ovnen så la de avkjøles på bakeplaten i noen minutter før du flytter dem over på rist.
De kan fint oppbevares i en lufttett boks i 14 dagers tid,men jeg tviler sterkt på om du vil ha noen igjen så lenge for disse kommer det til å bli rift om,de er supergode ,så det er bare å komme seg ut på kjøkkenet og prøve seg.Håper du fikk litt bakeinspirasjon nå selvom det fortsatt er sommer og sol ute og at du titter innom her igjen snart.
Ha en fin bakedag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario