Jeg har bakt disse utallige ganger og de er veldig enkle å få til.Jeg mener å huske at jeg fant orginaloppskriften på nettsiden til Opplysningskontoret til brød og korn . Om du vil prøve deg på ca 16 nydelige havrerundstykker trenger du følgende ingredienser;
6dl lunkent vann / 6dl de aqua
50g gjær / 50g de levadura fresca
2ss olivenolje / 4cda de aceite de oliva
2 ts sukker / 2cdtas de azucar
1ts salt / 1cdta de sal
120g små havregryn / 120g de copos de avena
650g hvetemel / 650g de harina
Begynn med å ha hvetemel,havregryn,salt,sukker og olivenoljen din i en bakebolle. Rør det sammen.
Sett deretter eltekroken på bakemaskinen din og kjør på lav hastighet mens du har i vannet ditt. Det skal være lunkent vann slik at bakteriene i gjæren får noe å jobbe med.Til slutt smuldrer du inn gjæren din og elter videre i 6-8 minutter.
Du får en veldig klissete deig men den skal være slik,husk at havregrynene suger opp væske under hevingen.
Dekk deigen til med plast og la den stå til heving i ca 30 minutter, til den har blitt dobbelt så stor.Du vil se fine tråder i deigen din når den er ferdig hevet ,det tyder på at gjæren har gjort jobben sin.
Ha så deigen over på ett melet bakebord og del den i 16 deler. Du trenger godt med mel for å få trillet ut disse rundstykkene, men det lar seg gjøre uansett. Legg rundstykkene på en bakepapirkledt stekeplate med god avstand seg imellom da de etterhever masse.La de heve under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
I mellomtiden varmer du ovnen opp til 220 grader, når rundtykkene er ferdig hevet pensler du dem med vann og strør over noen havregryn før du steker dem midt i ovnen i 10-12 minutter,følg med mot slutten av steketiden da disse rundstykkene er ganske lyse når de er ferdig stekte.
La de avkjøles litt på rist før du gjør deg klar til å sette tennene i nydlige, nybakte og supermyke rundstykker.Som sagt om det skulle bli noen til overs så er disse perfekte å fryse ned.
Håper du ble fristet til å bake litt nå og om du prøver en oppskrift ifra bloggen min setter jeg veldig stor pris på tilbakemelding enten her inne i kommentarfeltet,via mail eller på instagram.Håper vi ses her inne snart igjen.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario