lunes, 30 de octubre de 2017

Halloween kake

Da var den store trick or treat dagen her allerede i morgen og jeg vet det er mange som gleder seg.Her på bloggen får dere årets Halloween kake som knask eller knep av meg. Den er veldig enkel, men samtidig effektfull og stilren. Det er en kake som det slettes ikke er vanskelig å få til om du skulle bli fristet til å prøve deg.
Det er en stor kake som rekker til mange om du skulle holde en stor Halloween fest. Om du vil prøve deg på denne trenger du en 20 cm kakebunn og en 15cm kakebunn. Jeg brukte som vanlig min bombesikre sjokoladekakebunn som du finner oppskriften på her på bloggen
Det eneste er at denne oppskriften er litt stor til en 15cm form,men det jeg gjør da er at jeg fyller kakeformen 3/4 dels full og resten av røren steker jeg muffins av.Kaken ble deretter fylt med melkesjokoladefluff og friske bringebær og oppskåret fersken.
Begge kakene ble selvsagt smurt opp med min smørkrem, pass på å lage dobbelt porsjon og husk at om du får smørkrem til overs kan den fint fryses ned og brukes til en annen kake. Så ble den minste kaken trukket med sort sukkerpasta og den største med oransj sukkerpasta.Halloween fargene over alle Halloween farger.
Pass på å vaske hendene dine godt når du arbeider med sort sukkerpasta,den setter alltid flekker og det vil vi ikke ha på den oransje delen. Jeg kjøper dessuten alltid ferdigfarget sort sukkerpasta da det nærmest er umulig å farge helsort selv.
Deretter stabler du de to kakene oppå hverandre,pass på å stikke noen avklipte sugerør i den nederste kaken slik at de fungerer som støtte for vekten av den øverste kaken.Rundt skjøtene på kaken trykte jeg ut små sorte og oransje stjerner i sukkerpasta. Jeg liker alltid å dekke til skjøtene da det fort blir litt ujevnt der.
Så plasserte jeg noen sorte katter rundt den oransje kaken, jeg har en utstikker som jeg brukte til å trykke dem ut med. Og rundt den sorte kaken plasserte jeg oransje flaggermus. Begge typiske Halloween figurer.
På toppen ble det en Heksehatt i sort sukkerpasta,med en oransj stjerne og bånd på. Det ver det hele når det gjaldt dekorasjonen. Enkel å lage men samtidig effektfull. Jeg syntes selv kaken ble fin.
Håper du har hatt en fin Halloween feiring så langt og skulle du ikke synes noe om Halloween så er det ett helt år til neste gang det blir Halloween oppskrifter her på bloggen.
Happy Halloween!

viernes, 27 de octubre de 2017

2 nye "i siste lita " tips til Halloween

Jeg kjører på med i siste lita tips til Halloween i år også da disse inleggene er utrolig populære her på bloggen nå i disse Halloween tider. Det viser vel bare dessverre at den berømte tidsklemma fortsatt lever i beste velgående,men Halloween det liker vi å feire uansett.Så da blir det 2 "i siste lita" tips her på bloggen i dag istedet for tapas som er vanlig her inne på fredagene.Du finner de andre "i siste lita" tipsene her,her,her og her. Det blir 12 tips til sammen her på bloggen,det skulle fint holde til en fantastisk Halloween feiring.
Først ut av tips i dag er rett og slett den gode gamle vaflene,alle liker vafler og de er relativt raske å røre sammen og de fleste ingrediensene har vi alltid i hus. Eneste forskjellen her er at jeg har lekt litt med pastafarger i vaffelrøren.
Lag den vaffelrøren du liker best ,jeg har oppskriften på en kjempegod skogsbærvaffel her på bloggen,om de skulle friste,hvis ikke bruk den vaffeloppskriften du måtte ha for hånden. Når vaffelrøren er ferdig deler du den i to og den ene delen farger du oransj og den andre sort ved hjelp av pastafargene.
Så har du i den oransje røren i vaffeljernet og deretter litt av den sorte før du steker vaflene som normal og vips så har du Halloween vafler. Om du setter en lapp på bringebærsyltetøyet med blod på så oppnår du garantert frydfulle hyl fra den yngre garde. Lett som en plett og godt smaker det også.
Neste tips er om mulig enda enklere men ikke mindre populært hos den yngre garde av den grunn.Du trenger tre ingredienser og noen grillpinner og det hele er ferdig laget på 2 minutter.
Ingrediensene ser du vel av deg selv på bildet men for sikkerhets skyld skal jeg ramse dem opp for dere.

                druer                /              uvas
             epleskall             /     piel de manzana
          spislige øyne         /     ojos comestibles

Såre enkelt dette her ,tre druene dine på grillpinnene,kutt av litt epleskall av ett rødt eple og form det til slangetunger som du fester ytterst på grillpinnene.
Deretter tar du litt vann på baksiden av de spiselige øynene og fester dem på den siste druen. Vips supert og sunt Halloween snacks til de miste,eller til de største også for den saks skyld.
Utrolig populær her i heimen og det lover jeg deg at den vil bli der du serverer den også.Vel,da er det nesten Halloween og det gjennstår ett Halloween innlegg til i år før bloggen går tilbake til mere vanlige oppskrifter. Håper du fikk lyst til å prøve deg på noe Halloween godt.

Ha en trivlig helg!


miércoles, 25 de octubre de 2017

Halloween Heksecupcakes

Mere Halloween godis kommer det her på bloggen i dag,supergode fantamuffins som sammen med en nydelig frosting og heksehatter i sukkerpasta blir en super Halloween heksecupcake. Ungene elsker disse og de er supersaftige og gode,liker du ikke Halloween så er det bare å kutte ut å pynte med heksehattene i sukkerpasta så får du supergode cupcakes.
De fine Haloween muffinsformene kjøpte jeg på Tiger her i Spania ,de har dem sikkert hjemme i norge også.Om du vil prøve deg på ca 12 muffins trenger du følgende ingredienser;

                 100g smør         /         100g de mantequilla
                 2dl sukker         /              2dl de azucar
                    3 egg            /                   3 huevos
                   4dl mel           /              4 dl de harina
              2ts bakepulver      /       2cdta de levadura royale
            1ts vaniljesukker    /      1cdta de azucar avanillado
                1,5dl fanta         /          1,5dl de fanta naranja

Begynn med å piske smør og sukker hvitt. Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt i mellom hvert egg.
Bland alle de tørre ingrediensene sammen og ha dem inn vekselvis i røren sammen med fantaen. Pisk videre på lav hastighet til du har en kremete røre.
Sett deretter muffinsformene dine i ett muffinsbrett og fyll muffinsformene 3/4dels fulle. Stek deretter muffinsene midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden og bruk en stekepinne til å kjenne etter om muffinsene dine er ferdig stekt,stekepinnen skal komme tørr ut.
Mens muffinsene dine stekes pisker du sammen frostingen din som skal sprøytes ut på toppen av muffinsene. Jeg brukte min lemoncurd frosting som smaker alldeles himmelsk til disse cupcaksene, du finner oppskriften på den her på bloggen. den eneste forskjellen var at jeg farget den lysegrønn ved hjelp av grønn pastafarge.
Når muffinsene dine er ferdig stekte avkjøles de på rist,pass på at de er ordentlig kalde før du har på frostingen,ellers smelter den. Mens du venter på at de skal avkjøles kan du utnytte tiden til å lage heksehatter i svart sukkerpasta.
Det er vedlig enkelt, trykk ut en passe stor sirkel i den sorte sukkerpastaen til heksehattens brem,form deretter en kjegle i svart sukkerpasta som du fester midt på sirkelen. Om du vil fester du ett pyntebånd i skjøten mellom bremmen og kjeglen. Jeg pyntet også mine med noen sukkerstjerner. 
Til slutt trykker du ut frostingen med en sirkeltipp i to sirkler på toppen av muffinsen før du plasserer en heksehatt i sukkerpasta på toppen og vips så er Halloween reddet og du kan servere nydelige hekse cupcakes.
Disse gjør garantert suksess hos den yngre garde og som sagt så er dette kjempegode muffins som smaker fantastisk godt.
Håper du fikk inspirasjon til å bake noe til Halloween nå ,og falt ikke disse i smak finner du over 20 andre Halloween oppskrifter her på bloggen. Titt innom snart igjen, vi rekker enda noen flere Halloween oppskrifter før den store knask eller knep dagen.
Ha en super dag!

lunes, 23 de octubre de 2017

Halloween sjokoladepudding

Vi fortsetter med Halloween på bloggen i dag også. Nå er det den trofaste sjokoladepuddingen som har fått seg en liten Halloween oppdatering og blitt til en riktig så skremmende Halloween dessert,til jubel ifra både store og små. Den er slettes ikke vanskelig å lage heller så her er det bare å løpe til kjøkkenet.
Du kan enten velge å servere den i små porsjonsskåler sånn som jeg,da holder denne oppskriften til ca 12 porsjoner,eller du kan lage en stor sjokoladepudding og dekorere den på toppen,her er det smak og behag som gjelder. Til selve sjokoladepuddingen trenger du følgende ingredienser;

            4 gelatinplater           /          4 hojas de gelatina
                 3dl melk               /                3dl de leche
                 2dl fløte                /                 2dl de nata
              50g sukker              /               50g de azucar
       100g melkesjokolade     /     100g de chocolate con leche

Til toppingen;

           10-12 oreokjeks         /             10-12 galletas oreo
            smågodt ormer         /           serpientes de gominola

Begynn med å lage sjokoladepuddingen din. Legg gelatinplatene dine i kaldt vann. Ha sukker,melk og fløte i en tykkbunnet kjele og la det koke opp under opprøring.
Pass på at du ikke har for sterk varme på slik at melken svir seg,rør om hele tiden til alt sukkeret er løst opp og blandingen din koker.Ta så kjelen av platen og ha i melkesjokoladen din som du på forhånd har hakket i småbiter.
Rør godt om til all sjokoladen er oppløst.Deretter klemmer du vannet ut av gelatinplatene dine og rører dem inn også,til de er helt oppløste. La så blandingen din stå i kjelen til den avkjøles litt ,ca.5 minutter,før du heller den opp i porsjonsglassene dine.
Sett deretter porsjonsglassene i kjøleskapet og vent på at de skal stivne,det tar mellom 2 og 3 timer alt ettersom hvor store glassene dine er og hvor kaldt du har det i kjøleskapet. I mellomtiden tar du ut det hvite i oreokjeksene dine og " maler" dem til sand ved å legge dem i en pose og kjevle over dem.
Deretter når sjokoladepuddingen har stivnet stikker du ned en eller to gelee ormer i sjokoladepuddingen før du strør over oreosand på toppen,og vips så serverer du sand og leire blandet med ormer til gjestenes store fryd.
Det smaker veldig godt med den krønsjen som oreosmulene gir til sjokoladepuddingen og jeg kan garantere deg at du kommer til å score mange mamma eller pappapoeng med denne desserten,unger simpelthen elsker denne desserten.
Håper du fikk lyst til å lage noe godt til Halloween nå, og liker du Halloween som meg ,så følg med på bloggen fremover det kommer flere skumle oppskrifter.
Ha en fin uke alle sammen!

viernes, 20 de octubre de 2017

Halloweentapas; Edderkopp ostesmørbrød

Fredag og tapastid her p`bloggen selvsagt i beste Halloweenstil den også. Det ble ett lite opphold i fredagstapasen her på bloggen men det får min nye jobb ta skylden for,mye nytt som skal læres og kurs som skal følges opp,men forhåpentligvis er jeg i rute igjen nå. Så her får dere fredagstapasen denne uken i god tid til Halloween.
Denne ukens tapas er derfor superskumle edderkopp ostesmørbrød,en tapas for de minste men også for de voksne om noen skulle være i tvil.Denne tapasen er dessuten enkel å lage så her er det bare å løpe til kjøkkenet for litt Halloween stemning. Om du vil prøve deg på denne tapasen trenger du følgende ingredienser;

                loffeskiver        /            pan bimbo
                 saltpølse         /               salami
                tomatsaus       /         salsa de tomate
                   gulost           /                queso
               sorte oliven      /        aceitunas negras

Begynn med å lage sirkler av loffeskivene dine,det gjør du enkelt ved å presse et glass ned i skiva og skjære rundt.
Neste steg er å ha på tomatsaus på hver loffesirkel,deretter saltpølse og gulost. Bruk det samme glasset til å trykke ut sirkler i gulosten også. 
Jeg skriver ikke noe antall på ingredienslista her da du beregner en loffskive,en halv salamiskive og en osteskive på hvert eddekoppsmørbrød.Deretter er det klart for å lage en eddekopp på toppen.
Del en sort oliven i to ,den ene halvdelen blir edderkoppens kropp mens den andre delen deler du opp i 6 tynne remser som blir edderkoppens bein. Jeg tror du lett skjønner hva jeg mener av å se på bildene.
Deretter steker du ostesmørbrødene på 225 grader i ca 10 minutter midt i ovnen, til osten begynner å bolbe opp litt.Så er det bare å gjøre seg klar til å nyte,vær klar for å motta stående applaus fra de yngste i heimen om du serverer disse. De blir garantert populære.
Litt skremmende men supergod klassisk ostesmørbrød smak, en liten tapas som fint kan nytes nå en fredagskveld i disse Halloween tider. Håper denne falt i smak og vil du se flere Halloween tips ifra meg trykker du bare her for å komme til bloggens helt egne Halloween kategori.
Ha en skremmend god fredag!!

miércoles, 18 de octubre de 2017

Halloween Knokkelkjeks

Halloween er rundt hjørnet og dere som har fulgt bloggen en stund vet at jeg liker Halloween. Dermed blir det en del halloween blogging her på bloggen fremover. Om det er mulig er jeg ivrigere enn barna når det gjelder Halloween,men den får dere ta.I dag byr jeg på morsomme kjeks som ser ut som knokler,barna elsker dem og de smaker godt også så her er det bare å bake i vei.Kanskje en ide å gi bort om du skulle få besøk av barn som går knask eller knep.
Om du eller barna ble fristet til å prøve dere på disse trenger du følgende ingredienser;

            250g melis             /           250g de azucar glace
             1/2ts salt               /                1/2cdta de sal
     80g malte mandler        /       80g de almendras molidas
             240g mel               /                240g de harina
           1/2ts kanel              /             1/2cdta de canela
   1/2ts mandelessens        /  1/2cdta de esencia de almendra
               2 egg                   /                    2huevos
            0,5dl melk              /                0,5dl de leche

Begynn med å male mandlene dine,om du ikke kjøper ferdig malte slik jeg gjorde. Ha mandlene,melisen,kanel og salt i bakebollen din og bland det godt sammen.
Ha deretter i eggene  og mandelessensen din og visp det hele godt sammen. Ha deretter i melet ditt litt etter litt.Når deigen din begynner å bli tørr har du i melken din og deretter litt mere mel til du får en fast deig.
Deigen blir ganske så seig så det kan hende du må røre den sammen med en slikkepott mot slutten.Den skal være litt klissete men det skal gå fint å rulle kuler av den ,så om den er veldig seig så justerer du på melmengden.
Deretter er det klart for å forme knoklene.Rull litt av deigen din til en ca 7cm lang pølse,klipp deretter ett hakk i hver ende av pølsen med en saks,til slutt "ruller" du inn de fire endene slik at det ser ut som en knokkel.
Jeg tror det er enkelt å skjønne om du ser på bildet.Legg kjeksen på en bakepapirkledt bakeplate og la de stå på kjøkkenbenken i ca 1 time.De skal tørke litt på utsiden før de stekes ellers sklir de ut og mister formen under steking.
Når timen har gått steker du knokkelkjeksen midt i ovnen på 160 grader i ca 20 minutter.De er fortsatt litt myke når de er ferdig stekte og vær obs på at de ikke skifter noe særlig i fargen.La de ligge ett par minutter på stekeplata før du flytter de over på rist til avkjøling.
Som sagt en sikker vinner hos barna og disse kan de også fint være med på å bake,mine syntes det var morsomt å forme og klippe deigen slik at det ble knokler.Perfekte til Halooween festen som er rett rundt hjørnet nå.
Håper du fikk lyst til å bake litt til Halloween nå,husk at jeg har en egen Halloween kategori her på bloggen,der finner du over 20 Halloween inspirerte oppskrifter.Følg med fremover på bloggen også ,det vil komme flere tips til Halloween.
Ha en skremmende dag videre!