Jeg synes det er noe eget med hjemmebakt brød,og det slår alltid butikk kjøpt brød en høy gang. Om du fikk lyst til å prøve deg på dette halvgrove rødbetebrødet så trenger du følgende ingredienser;
25g gjær / 25g de levadura
100g rødbeter / 100g de remolacha
1ts salt / 1cdta de sal
3ss chiafrø / 3cda de semilla de chia
3dl linfrø / 3dl de semillas de lino
2dl melk / 2dl de leche
3dl vann / 3dl de aqua
7dl grovbakstmel / 7dl de harina integral
ca 3 dl hvetemel / ca 3dl de harina
Begynn med å blande melken og vannet ditt og varm det opp til ca 40 grader.Ha det så i en bakebolle og rør inn salt, chiafrø og linfrø .La dette stå på kjøkkenbenken i ca 10 minutter slik at chiafrøene rekker å trekke til seg litt væske.
I mellomtiden tar du rødbeten din og kjører den til en grøtaktig røre i en foodprocessor.Når frøene har trukket til seg litt væske har du i gjæren i bakebollen og grovbakstmelet ditt litt etter litt mens du elter på medium hastighet.
Når du har hatt i alt grovbakstmelet ditt har du i rødbete mosen din. Deigen din får nå en fantastisk rosa farge og den blir veldig klissete. Ha deretter i hvetemel til deigen slipper bollekanten din og er fast og fin.Ha den så over i en brødform som du på forhånd har smurt godt med olivenolje og sett den under ett kjøkkenhåndkle til heving i en time.
Når brødet er ferdig hevet,pensler du det med litt vann og strør over litt chiafrø før du steker brødet midt i ovnen på 240 grader i 40-45 minutter.Bruk en bakepinne og stikk den inn i brødet mot slutten av steketiden,den skal komme tørr ut igjen,da er brødet ditt ferdig.Ta brødet ut av formen når det er ferdig stekt,ellers danner det seg lett fuktighet i formen og brødet blir vått på undersiden,og la det avkjøles på rist.Du blir belønnet med ett saftig og velsmakende brød med en sprø skorpe.
Jeg pleier å skjære det opp i skiver og fryse det ned slik har jeg alltid ferskt brød klart til matpakker og kveldsmat. Brødet holder seg fint i ett par dager på kjøkkenbenken i plast også. Som sagt godt på smak og rødbete smaken er tilstede men den er ikke overveldende.Håper du fikk lyst til å bake brød nå.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario