Dette brødet er også perfekt til grillmat eller som tilbehør til skalldyr da det får en litt salt smak av de sorte olivenene.Annbefaler deg virkelig å prøve deg på dette oliven og ostebrødet.Om du vil forsøke trenger du følgende ingredienser til 2 brød;
3dl vann / 3dl de aqua
1/2 dl olivenolje / 1/2 dl de aceite de oliva
250ml gresk yoghurt / 250ml de yogur griego
50g gjær / 50g de levadura
3ts salt / 3cdtas de sal
3dl linfrø / 3dl de semillas de lino
8dl grovbakst mel / 8dl de harina integral
5dl hvetemel / 5dl de harina
100g sorte oliven / 100g de aceitunas negras
150g blandet revet ost / 150g de queso rallado
Begynn med å la vannet renne av de sorte olivenene dine før du kutter dem opp i små små biter.Riv deretter 150g ost,bruk gjerne blandet og skalker som du har igjen,dette er en ypperlig måte å få brukt opp all osten din på.
Ha deretter lunkent vann,olivenolje,gjær,salt og linfrø i bakebollen din.Bland det godt sammen før du har i den greske yoghurten din.Pass på at yoghurten er romtemperert, slik at den ikke kommer rett ifra kjøleskapet, og er så kald at gjæringsprosessen din stopper opp.Ha deretter i grovbakst melet ditt og elt i minst 5 minutter,til du har en seig deig.
Neste steg er å ha i 100g av osten din,når du har i osten blir deigen din litt klissete igjen,så da har du i hvetemel til den slipper kanten på bollen og du har en fast deig.Det kan hende at du trenger mindre enn 5dl hvetemel men det kan også hende du trenger mer,se ann.Til slutt har du i de sorte olivenene.
Sett deretter deigen til heving under ett kjøkkenhåndkle til den er dobbelt så stor,det tar 30-40 minutter.Kna så deigen litt på ett melet bakebord og del den i to like store deler som du former til to brød. legg så brødene på en bakepapirkledt stekeplate og la de etterheve under kjøkkenhåndkle i ca 1 time.
Brødet er ferdig stekt når du hører en hul lyd når du banker på undersiden.Avkjøles på rist før det nytes sammen med noe godt.Som sagt ett brød som har mye smak og jeg personlig elsker det.Gir litt ekstra til en kjedelig brødskive.
Brødet kan fint fryses,enten oppskåret eller helt,det blir like godt når det tiner igjen. Håper du kanskje prøver deg på brødbaking nå i ferien,det er definitivt verdt litt tid på kjøkkenet,det er ikke mye som slår hjemmebakt brød.Håper du titter innom her snart igjen,ha en fin ferie om du har startet på den,eller nyt de lange sommerkveldene om du fortsatt jobber.
Ha en fin bakedag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario