Denne Ärets 17 mai kake er en nydelig red velvet kaken pyntet med smÞrkrem.Det er vel litt sent for Ä bake denne i dag ,men du kan jo ha den i bakhodet til 17 mai neste Är. Om du vil prÞve deg pÄ denne trenger du fÞlgende ingredienser til red velvet kakebunnen:
3egg / 3 huevos
3dl sukker / 3dl de azucar
75g smĂžr / 75g de mantequilla
1,5dl melk / 1,5dl de leche
4dl mel / 4dl de harina
3ts red velvet essens / 3cdtas de red velvet
2ts vaniljeessens / 2cdtas de essencia de vanilla
3ts bakepulver / 3 cdtas de levadura royale
Begynn med Ä sette ovnen din pÄ 175 grader, deretter har du bakepapir i og smÞrer en form pÄ 21cm.Ha sÄ eggene og sukkeret ditt i bakebollen din og visp det luftig. Smelt smÞret ditt og bland det med melken. Skru ned styrken pÄ kjÞkkenmaskinen din og hell melkeblandingen forsiktig ned i smÞrblandingen og visp til du fÄr en klumpefri rÞre.
Ha i red velvet essensen og vaniljeessensen din. Deretter sikter du inn mel og bakepulver litt etter litt. RÞren has sÄ i den smurte formen og stekes i 45-50 minutter pÄ 175 grader i nederste delen av ovnen. AvkjÞl deretter kaken pÄ rist og del den sÄ i tre like hÞye deler fÞr du begynner Ä fylle den.
Kaken min denne gangen ble fylt med oreokrem,lettvint Ä lage og den smaker fantastisk. oppskriften pÄ den finner du her inne pÄ bloggen. Dessuten er dette ett fyll som faller i smak bÄde hos liten og stor.
Deretter hadde jeg friske blÄbÊr i kaken ogsÄ,slik at den ble rÞd,hvit og blÄ pÄ innsiden ogsÄ. Er det 17 mai sÄ er det jo lov Ä gÄ "all in" ikke sant?
SÄ ble hele kaken smurt opp med smÞrkrem. Jeg brukte min vanlige smÞrkrem som du finner oppskriften pÄ her pÄ bloggen. Jeg lagde dobbelt porsjon av smÞrkremen siden hele kaken skulle dekoreres med smÞrkrem
NÄr kaken var ferdig smurt opp,delte jeg den gjenblivende smÞrkremen i to like store deler og farget en del rÞd og den andre delen blÄ.Deretter brukte jeg en liten stjernetipp til Ä dekke halve kaken med rÞde smÞrkremstjerner og den andre halve delen av kaken med blÄ smÞrkremstjerner.
PÄ toppen av kaken lot jeg det vÊre en sirkel uten smÞrkrem og der pyntet jeg opp med hvite sukkerpastablomster med spiselige blÄ sukkerperler i midten. RÞdt,hvitt og blÄtt som seg hÞr og bÞr til en 17 mai kake.
Da gjennstÄr det bare Ä Þnske dere en riktig trivelig 17 mai feiring og spis gjerne litt vafler og is for meg ogsÄ. Selv skal jeg trÄle internett og prÞve Ä fÞlge NRK sendingen fra det ganske land mens jeg lengter litt hjem.
HÄper du titter innom meg snart igjen her pÄ bloggen, det kommer flere supre og enkle oppskrifter fremover. Og er det noe du lurer pÄ er det bare Ä spÞrre ivei i kommentarfeltet,sÄ skal jeg svare sÄ godt jeg kan. Ha det bra sÄ lenge!
Hipp hipp hurra!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario