miércoles, 17 de mayo de 2017

17 mai kake 2

Hipp hipp hurra hurra hurra😍Gratulerer sĂ„ mye med dagen til alle mine bloggleser der hjemme i gamlelandet🙌 Skal ĂŠrlig innrĂžmme at denne dagen er det litt "trist" Ă„ ikke vĂŠre hjemme i gamlelandet men hjemmelangselen skal bĂžtes pĂ„ med kake,siden jeg hverken fĂ„r pĂžlser eller krone-is i dag. 
 Denne Ă„rets 17 mai kake er en nydelig red velvet kaken pyntet med smĂžrkrem.Det er vel litt sent for Ă„ bake denne i dag ,men du kan jo ha den i bakhodet til 17 mai neste Ă„r. Om du vil prĂžve deg pĂ„ denne trenger du fĂžlgende ingredienser til red velvet kakebunnen:

              3egg               /                       3 huevos 
           3dl sukker          /                   3dl de azucar
            75g smĂžr           /              75g de mantequilla
           1,5dl melk           /                  1,5dl de leche
             4dl mel             /                   4dl de harina
  3ts red velvet essens      /           3cdtas de red velvet
      2ts vaniljeessens       /      2cdtas de essencia de vanilla
        3ts bakepulver      /           3 cdtas de levadura royale

Begynn med Ă„ sette ovnen din pĂ„ 175 grader, deretter har du bakepapir i og smĂžrer en form pĂ„ 21cm.Ha sĂ„ eggene og sukkeret ditt i bakebollen din og visp det luftig. Smelt smĂžret ditt og bland det med melken. Skru ned styrken pĂ„ kjĂžkkenmaskinen din og hell melkeblandingen forsiktig ned i smĂžrblandingen og visp til du fĂ„r en klumpefri rĂžre. 
Ha i red velvet essensen og vaniljeessensen din. Deretter sikter du inn mel og bakepulver litt etter litt. RĂžren has sĂ„ i den smurte formen og stekes i 45-50 minutter pĂ„ 175 grader i nederste delen av ovnen. AvkjĂžl deretter kaken pĂ„ rist og del den sĂ„ i tre like hĂžye deler fĂžr du begynner Ă„ fylle den.
Kaken min denne gangen ble fylt med oreokrem,lettvint Ă„ lage og den smaker fantastisk. oppskriften pĂ„ den finner du her inne pĂ„ bloggen. Dessuten er dette ett fyll som faller i smak bĂ„de hos liten og stor.
Deretter hadde jeg friske blÄbÊr i kaken ogsÄ,slik at den ble rÞd,hvit og blÄ pÄ innsiden ogsÄ. Er det 17 mai sÄ er det jo lov Ä gÄ "all in" ikke sant?
SĂ„ ble hele kaken smurt opp med smĂžrkrem. Jeg brukte min vanlige smĂžrkrem som du finner oppskriften pĂ„ her pĂ„ bloggen. Jeg lagde dobbelt porsjon av smĂžrkremen siden hele kaken skulle dekoreres med smĂžrkrem
NÄr kaken var ferdig smurt opp,delte jeg den gjenblivende smÞrkremen i to like store deler og farget en del rÞd og den andre delen blÄ.Deretter brukte jeg en liten stjernetipp til Ä dekke halve kaken med rÞde smÞrkremstjerner og den andre halve delen av kaken med blÄ smÞrkremstjerner.
PÄ toppen av kaken lot jeg det vÊre en sirkel uten smÞrkrem og der pyntet jeg opp med hvite sukkerpastablomster med spiselige blÄ sukkerperler i midten. RÞdt,hvitt og blÄtt som seg hÞr og bÞr til en 17 mai kake.
Da gjennstÄr det bare Ä Þnske dere en riktig trivelig 17 mai feiring og spis gjerne litt vafler og is for meg ogsÄ. Selv skal jeg trÄle internett og prÞve Ä fÞlge NRK sendingen fra det ganske land mens jeg lengter litt hjem.
HĂ„per du titter innom meg snart igjen her pĂ„ bloggen, det kommer flere supre og enkle oppskrifter fremover. Og er det noe du lurer pĂ„ er det bare Ă„ spĂžrre ivei i kommentarfeltet,sĂ„ skal jeg svare sĂ„ godt jeg kan. Ha det bra sĂ„ lenge!
Hipp hipp hurra!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario