Den må lages i tre etapper,først selve kaken,så karamellen og til sist sjokoladeglasuren, men det er vel verdt ventetiden.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til en kakeform på 24 cm;
Sjokoladekaken;
150g smør / 150g de mantequilla
2 egg / 2 huevos
2dl sukker / 2dl de azucar
2ts vaniljesukker / 2cdtas de azucar avanillado
1ts bakepulver / 1cdta de levadura en polvo
0,5dl kakao / 0,5dl de cacao
1,5dl mel / 1,5dl de harina
Peanøttkaramell:
1,5dl fløte / 1,5dl de nata
1,5dl sukker / 1,5dl de azucar
2ss lys sirup / 2cda de sirope
100g melkesjokolade / 100g de chocolate de leche
75g smør / 75g de mantequilla
2dl salte peanøtter / 2dl de cacahuetes salados
Sjokoladeglasur;
200g melkesjokolade / 200g de chocolate con leche
2ts solsikkeolje / 2cda de aceite de girasol
Begynn med å lage sjokoladekladdkaken din.Sett ovnen på 175grader og smør og kle med bakepapir en 24 cm kakeform.Smelt smøret ditt samtidig som du pisker lett sammen eggene dine og sukkeret med en stålvisp.
Pisk deretter inn alle de øvrige ingrediensene litt etter litt, og pass opp så du ikke får klumper i røren. Ha så røren over i formen og stek den midt i ovnen i ca 25 minutter. den skal fortsatt være litt "bløt" i midten når den er ferdig.
Sett den så i kjøleskapet til avkjøling uten å ta den ut av formen. Mens du venter på at kaken skal bli helt kald lager du karamellen.Ha fløte,sukker og sirup i en kjele,når sukkeret begynner å oppløse seg har du i melkesjokoladen også.
Så lar du blandingen din koke i 6-7 minutter til den får en tykk og litt kremete konsistens.Pass på å røre godt i kjelen hele tiden så ikke karamellen svir seg. Ta så platen av kjelen og rør inn smøret og peanøttene dine.Bland godt og pass på at alt smøret smelter.
Så trenger kaken ca en times tid i kjøleskapet igjen slik at karamellsausen stivner. Så er det klart for det siste steget nemlig sjokoladeglasuren.Smelt melkesjokoladen din over vannbad sammen med solsikkeoljen din. Når alt har smeltet heller du glasuren over kaken før du igjen plasserer den i kjøleskapet slik at den stivner.
Kaken holder seg fint i kjøleskapet ett par dager så denne kan du bake god tid i forveien om du skal ha gjester. Det tar litt tid å bake denne kaken,men det er absolutt ikke vanskelig. Og som sagt dette smaker himmelsk og er verdt hvert eneste minutt på kjøkkenet.
Jeg pyntet med noen peanøtter på toppen av kaken også. Når du skal servere kaken kan det være greit at den står en stund på kjøkkenbenken først og ikke kommer rett fra kjøleskapet. Da er den letter å skjære opp og den smaker rett og slett litt bedre.
Håper du fikk lyst til å prøve deg og titt gjerne innom bloggen snart igjen, straks desember og da går startskuddet for juleblogging her inne,det gleder jeg meg til.
Ha en fin dag videre!