En litt morsom variant nå til jul. Om du vil prøve trenger du følgende til ca. 40 julemarengstrær;
2 eggehviter / 2 claras de huevo
200g sukker / 200g de azucar
grønn pastafarge / colorante verde
Begynn med å skille eggehvitene dine fra eggeplommene, det er en fordel om eggene dine er kalde før du skal piske marengs. Pisk så eggehvitene dine til de blir blanke og fine og begynner å forandre seg til marengs.
Ha så i sukkeret litt etter litt mens du stadig pisker videre. La alt sukkeret løses opp før du har i mere. Til slutt når du har en tykk marengs har du i pastafargen din, jeg brukte 3 dråper, men det kommer ann på hvor sterk fargen din er og hvilken farge du vil ha på juletrærne dine.
Fyll så marengsen din i en sprøytepose og bruk en stor stjernetipp. Sprøyt så ut juletrær på en bakepapirkledt stekeplate. De kan stå ganske så tett i tett da de ikke forandrer form under steking.
Men hva er vel ett juletre uten pynt, her er det bare å bruke fantasien . Jeg satte på små sukkerstjerner i toppen , og noen av juletrærne fikk sukkerhjerter som pynt, mens andre fikk fargerike sukkerperler som pynt.
Deretter setter du marengsen midt i ovnen på 175 grader,deretter skrur du ned varmen til 100 grader og lar marengsen stå å tørke i ovnen i ca.1,5 time. Følg med underveis det kan hende de må stå enten litt lengre eller kortere tid.
Veldig morsomme å sette frem til gjester og blandt den yngre garde er disse en sikker vinner det kan jeg garantere. Og datteren i huset ble veldig fornøyd med mammas marengser denne gangen. Kakeboksen er allerede nesten tom så det spørs om ikke en ny runde må lages snart.Håper du fikk lyst til å prøve.
Ha en fin førjulsdag videre!
Så mye godt du lager. Får lyst til dra hjem fra jobb og prøve oppskriftene dine!
ResponderEliminarTusen takk så veldig snilt sagt Nå ble jeg veldig glad. Takk foe at du titter innom Gog jul Stor klem til deg
Eliminar