Midt oppi det hele ble det faktisk også tid til litt baking, nemlig denne nydelige nøttefoccaciaen, smaker helt fortreffelig og passer utmerket som tilbehør til ost og supper.Ny favoritt hos meg , og blir det noe til overs er dette perfekt matpakkebrød også, blir litt som fest midt i uka når man baker denne. Om du vil prøve trenger du følgende ingredienser;
25g gjær / 25g de levadura fresca
4dl vann / 4dl de aqua
0,5dl olivenolje / 0,5dl de aceite de oliva
2ts salt / 2 cdta de sal
ca 1l mel / ca 1l de harina
3ss solsikkefrø / 3cdt de pipas de girasol
3ss sesamfrø / 3cdt de semillas de sesamo
3ss linfrø / 3cdt de semillas de lino
40g pistasjenøtter / 40g de pistachos
40g de cashewnøtter / 40g de anacardos
litt havsalt / sal gorda
Sett ovnen din på 225 grader. Begynn så med å røre ut gjæren din vannet, pass på at vannet ditt er lunkent, rundt 37 grader. Rør deretter inn salt og olivenolje. Mål så opp linfrø,sesamfrø og solsikkefrø og ha dem i væsken også. Rør godt å la det stå å svelle i ett par tre minutter. Sett deretter eltekroken på maskinen og ha i mel litt etter litt .
Se ann på mel mengden din, det kan hende du trenger litt mere enn 1l. og det kan hende du trenger mindre, deigen skal være litt klissete når den er ferdig så hold igjen litt på melet.Når du synes teksturen på deigen din er bra,har du i både pistasje og cashewnøttene dine. Sørg for at de blir godt fordelt i deigen.La så deigen heve i ca 40 minutter i bakebollen,eller til den har fått dobbelt størrelse.
Ha så deigen din i en bakepapirkledt form på 30X40cm,bruk håndflaten til å trykke den jevnt utover. Bruk så pekefingeren din til å lage litt små groper tilfeldig rundt i foccacian din , før du ringler over litt olivenolje og til slutt avslutter med ett dryss av havsalt, jeg liker å bruke maldon salt selv. Sett deretter foccacian midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter.
Følg med underveis,foccacian er ferdig når den begynner å få en gyllen farge på toppen. Du kan også banke på undersiden av foccaciaen, om lyden du hører er en hul lyd tyder det på at den er ferdig. Ta den ut og la den avkjøles på rist, den kan fint spises lunken også.
Dufter nydelig av nøtter og som sagt perfekt tilbehør til supper , på koldtbordet eller rett og slett med en ostebit på. Nøttene gir en fyldig og rik smak til foccacian. Altså bare gode ting å si om denne nøttefoccacian, den er dessuten temlig lettlaget og det blir jo aldri feil heller. Håper du fikk lyst til å prøve,og bloggen skulle nå være tilbake til sine vanlige oppdateringer. Takk for at du stakk innom,og titt gjerne innom meg på instagram også.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario