Fredag, og som lovet, tid for tapas her på bloggen. Lakserull er en klassiker både hjemme i norge og her i spania. Veldig lettvint å lage,men utrolig godt allikevel. Enkelt når man skal ha tapas til mange da det ikke er nødvendig med hverken steking eller koking.
Jeg som egentilg ikke er så begeistert for røkelaks,elsker denne tapasen og den er alltid en suksess når den serveres. Om du vil prøve min variant trenger du følgende til 12 biter;
3 tortillalefser / 3 tortillas
150g røkelaks / 150g salmon ahumado
philadelfia krydderost / philadelfia de hierbas
ruccola salat / ruccola
litt gressløk / cebollino fresco
rød paprika / pimiento rojo
Begynn med å smøre philadelfia krydderost på hvetetortillasene dine, jeg bruker ca 2 ss på hver tortilla. Skjær så løvtynne skiver av den røde paprikan din og plasser 4 halve skiver på hver tortilla. Klipp så over litt frisk gressløk på hver tortilla.
Deretter legger du to skiver med røkelaks på hver hvetetortilla, før du topper det hele med ruccolasalat. Ikke ta for mye ruccolasalat da vil det bare bli vanskelig å rulle sammen tortillaene dine.
Neste steg er å rulle sammen tortillaene , rull dem så tett du bare kan, om det stikker ut litt ruccolasalat for mye bare fjerner du den.Nå trenger du en skarp kniv og 4 tannpirkere pr hvetetortilla.Skjær først endene av tortillaen, skjær på skrå og fjern ca.1/2 cm på hver side.(Tips; avskjæret er perfekt til prøvesmaking) Deretter skjærer du hver tortilla, i 4 biter, på skrå og putter en tannpirker gjennom hver bit slik at tortillaen ikke ruller seg ut igjen.
Volia det var det hele , da gjennstår det bare å legge opp på fat og nyte. Passer veldig godt sammen med rødvin synes nå jeg, men det er smak og behag.Håper det kan friste og at vi ses igjen her inne på bloggen neste fredag for flere tapas.
Ha en fin fredag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario