Neste steg var å lage sjokoladekremen som skulle dekke kaken og bli til ett av lagene med fyll. Jeg lagde en enkel sjokoladekrem , dobbelt porsjon da den skulle holde til både fyll og til å dekke kaken. Jeg brukte;
6dl fløte / 6dl de nata
400g melkesjokolade / 400g de chocolate de leche
Varm opp fløten og la melkesjokoladen smelte i den, blandingen din må ikke koke. Når sjokoladen har smeltet setter du den kaldt til avkjøling. La den stå i minst 8 timer eller helst over natten. Det andre fyllet denne gangen var blåbærmousse, den smakte nydelig sammen med sjokoladen syntes jeg.Oppskriften fant jeg hos Bakverk och Fikastunder men den ble litt moderert underveis.
Til blåbærmoussen brukte jeg følgende;
200g blåbær / 200g de arandanos
2,5 gelatinblad / 2,5 hojas de gelatina
5ss sukker / 5 cuhcaras de azucar
100g philadelfiaost / 100g de queso philadelfia
2,5dl fløte / 2,5 dl de nata
3ts vaniljesukker / 3 chucaraditas de azucar avanillado
Ha blåbærene sammen med en spiseskjee eller to med vann i en kjele, ha så i sukkeret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Når blåbærblandingen koker har du i gelatinen og vaniljesukkeret , rør godt sammen og la det avkjøles i kjøleskapet. Når den er kald visper du fløten til krem , deretter visper du inn blåbærblandingen og philadelfiaosten. Om den blir litt løs la den stå litt kaldt før du fyller kaken. Slik ble kaken seende ut inni.
Deretter var det bare å starte på jobben med monteringen av kaken, først delte jeg kaken i tre og hadde i blåbærmoussen som ett lag og sjokoladekremen som det andre laget med fyll.
Deretter smørte jeg opp hele kaken med den samme sjokoladekremen, jeg bruker en slett smørkniv og en kakespade når jeg gjør dette, det funker for meg og gir et fint resultat.
Sett så kaken kaldt en stund slik at kremen får litt tid til å "sette" seg , før du eventuelt dekorerer videre. Jeg benyttet tiden til å lage noen blomster og min lille prins sin mus i sukkerpasta. Mammas lille prins sover nemlig med en blå mus hver eneste natt , så jeg tenkte det kunne være en fin dekorasjon til kaken. Synes selv min i sukkerpasta ble temmelig lik orginalen. Eller hva sier du?
Deretter brukte jeg en Wilton tipp , og fylte resten av sjokoladekremen i en sprøytepose, deretter sprøytet jeg ut kremen etter en teknikk som jeg har sett på blandt annet flere bakeblogger og you tube. Resultatet ble fint det, jeg satte noen sukkerpastablomster der jeg begynte og sluttet med sprøytingen slik at ikke skjøten skulle synes så godt.
Jeg brukte en penn med spiselig blekk til å tegne detaljene på musa. Alt i alt synes jeg det ble en enkel og stilfull kake til lille prinsen min. Det var stor stas å blåse ut lyset, vel og merke med litt hjelp fra storesøster.
Alt i alt en vellykket kake og det er kjapt og greit å kunne sprøyte ut dekoren istedefor å kle med sukkerpasta som er litt mere tidkrevende.
Håper du ble inspirert og fikk lyst til å bake nå.
Ha en fin dag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario