.Mens vi var på ferie her i Spania i sommer kom jeg over noen busker med bjørnebær på, disse ble behørlig ribbet for alt som var av bær og fryst ned for så å være med på lasset hjem til Toledo.I går mens jeg lette i fryseren etter noe til middag tok jeg samtidig opp en boks med fryste bjørnebær. Muffins er alltid kjekt å ha på lur, så da ble det bjørnebærmuffins på menyen. Om du vil prøve trenger du følgende;
50g smør / 50g de mantequilla
200g sukker / 200g de azucar
1ts vaniljefrø / 1 chucaradita de vanilla
1 egg / 1 huevo
1ts vaniljesukker / 1 chucaradita de azucar vanillado
1ts bakepulver / 1 chucaradita de levadura en polvo
250g mel / 250g de harina
200g bjærnebær / 200g de moras
Begynn med å smelte smøret og la det avkjøles. Sett ovnen din på 200 grader. Pisk vaniljefrø, smør og sukker godt sammen før du tilsetter egget. Deretter sikter du inn bakepulver, vaniljesukker og mel, før du rører det hele lett sammen med en slikkepott.
Om du er usikker på om muffinsene er ferdige kan du bruke en tannpirker for å sjekke. Stikk tannpirkerer ned i midten av en av muffinsene, om det følger med litt røre på tannpirkeren når du drar den opp , trenger muffinsene å stekes litt lengre, om tannpirkeren er tørr derimot er muffinsene dine ferdige. Formene dine fylles nesten fulle før muffinsene stekes på 200 grader , midt i ovnen i ca. 20 minutter. Det dufter himmelsk mens de steker.
Deretter er det bare å prøvesmake som gjenstår, de ble veldig gode og av de 15 muffinsene vi fikk av røra , ble det ikke mange igjen til fryseboksen, men pytt pytt. Gode var de.
Håper du har bjørnebær i fryseren du også , og hvis ikke er jeg ganske sikker på at det går fint å bytte ut bjørnebærene med for eksempel blåbær.
No hay comentarios:
Publicar un comentario