Krumkakene i år har fått seg en vri, det ble sjokoladekrumkaker etter litt eksprimentering på kjøkkenet, Meget vellykket ekspriment og vi er allerede på andre porsjon her i huset.
Smaker nydelig , tradisjonell julebakst dette her men med en utradisjonell vri. Om du vil prøve trenger du følgende;
3 egg / 3 huevos
150g sukker / 150g de
azucar
135g mel / 150g de
harina
150g smør / 150g de
mantequilla
ca.5 ss vann / ca.5 chucaras de
aqua
15 g kakao / 15g de cacao
Begynn med å smelte smøret ditt og la det avkjøles litt.
Imens pisker du egg og sukker til eggedosis.
Pisk så inn kakao, mel og det smeltede
smøret vekselvis til du får en jevn røre. La deretter røren din stå en stund å
svelle. Min stod i nesten 1 time, når den har stått en stund tykner røren litt
og da rører du inn litt vann til du får ønsket konsistens, jeg hadde i 5 spiseskjeer med vann og da ble den perfekt.
Ha 1 spiseskje røre i jernet og stek til krumkakene blir litt brune i kantene , da er de ferdige.
Rull dem raskt sammen med en gang du tar dem
ut av krumkakejernet, og vær forsiktig med fingertuppene for dette er
varmt ,om du ikke er så heldig som meg og har en" krumkakeruller" , det gjør jobben litt enklere.
Av
denne røren fikk jeg 20 krumkaker, så nå gjenstår det bare å se om de varer frem
til jul eller om jeg må steke en runde til. Noe jeg gjerne gjør altså.
De smaker som krumkaker skal gjøre men med ett hint av sjokolade. Prøv da vel de blir garantert godt mottatt.
Ha en fin førjulsdag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario