25g. gjær / 25g. de levadura fresca
5dl. vann / 5dl. de aqua
1ss. honning / 1 cuhara de miel
1ss. salt / 1 chucara de sal
1dl. melk / 1dl. de leche
5dl. grovbakst mel / 5dl. harina intgral
1dl. linfrø / 1 dl de semillas de lino
1dl. sesamfrø / 1 dl. de semillas de sesamo
1dl. havregryn / 1 dl de copos de avena
1dl. hvete bran / 1 dl.de salvado de trigo
3dl. hvetemel / 3 dl. de harina
1 stor gulrot / 1 zanahoria grande
Ha vannet i bakebollen og pass på at det er lunkent, rør så ut gjæren og honningen i vannet. Ha i saltet og riv gulroten opp i . Deretter setter du eltekroken på maskinen og har i de ulike meltypene og kornene. Elt det godt sammen , det tar ca. 5 min med kjøkkenmaskinen.
Mens deigen eltes smører du en brødform godt med olje. Ha deigen oppi brødformen og sett den til heving under ett håndkle i 1 time. Deigen er ganske klissete og det er slik den skal være, derfor er det viktig å ha riklig med olje i brødformen.
Mens brødet hever forvarmer du ovnen til 240 grader. Etter en time settes brødet inn på nederste rille og stekes i ca. 30 min. Se ann steketiden litt ingen ovner er like. Om du ikke skulle ha alle de ulike kornslagene i hus kan du fint kutte ut den eller de du ikke har, du øker da tilsvarende mengden av vanlig hvetemel, brødet blir like godt men litt mindre grovt.
Jeg baker gjerne 3 brød i slengen , skjærer dem opp på brødskjæreren og fryser dem i skiver, dermed har jeg alltid ferskt grovt brød. Håper det smaker!
Ps; alle spanjoler som smaker på brødet liker det , så det er håp for oss grovbrødelskere her i baguettland.
No hay comentarios:
Publicar un comentario