Så måtte jo det nye utstyret testes og neste annledning var mannens bursdag. Han til min store skuffelse ville ha firkløverkake, ikke noe pynting , men jeg gjorde en vri og mannen fikk firkløverkake og jeg fikk pynte. Til firkløverkaken brukte jeg min mammas oppskrift;
250g sukker / 250g de azucar
5 egg / 5 huevos
135g. mel / 135g de harina
1ts. vaniljesukker / 1 chucaradita de azucar vanillado
2ts. bakepulver / 2 chucaraditas de levaura royal
1 knivsodd salt / un pincho de sal
1 dl varmt vann / 1 dl.de aqua calienta
1 pl kokesjokolade / 1tabla de chocolate para postres
135 g smør / 135g de mantequilla
Til "kremen" oppå kaka brukte jeg;
1 kopp sukker / 1 taza de azucar
0,5 kopp meierismør / 0,5 taza de mantequilla
1 kopp fløte / 1 taza de nata
125 g firkløversjokolade / 125 g de chocolate noruego
Jeg begynte med å piske eggedosis av eggene og sukkeret, så smeltet jeg sjokoladen , smøret og vannet på plata og deretter blandet jeg det sammen med eggedosisen.
Så siktet jeg inn melet , saltet , bakepulveret og vaniljesukkeret , rørte det hele godt sammen før jeg hadde det i en smurt form . Kaken stekes på 170 grader i ca. 50 minutter, følg med på steketiden og bruk stekepinne. Mens kaken stekte lagde jeg "kremen". Denne er veldig enkel å lage , du bare har alle ingrediensene i en kjele, varmer det sakte opp til det begynner å koke og deretter lar du det koke i 5 til 10 min. til det har tyknet litt.
Avkjøl "kremen " noe før du har den oppå kaka. Det var her jeg gjorde en liten vri på mammas oppskrift , jeg ville jo gjerne dekorere kaka med min nyinnkjøpte sukkerpasta, så istedet for å ha "kremen" oppå kaka , delte jeg kaka i to og brukte "kremen" som fyll.
Nå i ettertid synes jeg nok fargene er litt grelle og jeg ser at kaken var alt annet en jevn, men mannen fikk kake på dagen sin og den ble spist opp, så da var den vel ikke så ille allikevel.
Uansett om du vil prøve deg på vanlig firkløverkake eller firkløverkake med vri , så er og blir dette min favoritt sjokoladekake, og merkelig nok synes jeg mamma sin smaker bedre enn min selvom det er samme oppskrift. Er noe spesiellt med mammaer tror jeg. En stor klem til min mamma.
Ha en fin bakedag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario