miércoles, 8 de mayo de 2019

Konfirmasjonskake

Plutselig så var maimåned her igjen dere og det er jo da klart for høysesong når det gjelder konfirmasjon og barnedåp. Jeg har selv en konfirmant i år,så døgnets 24 timer rekker ikke riktig til for en travel mamma nå i mai , men sove får man vel gjøre når man blir gammel. I fjor stod verdens vakreste tantegull Pernille til konfirmasjon, og vi fløy hjem for en helg og selvfølgelig ble det også bakt konfirmasjonskaker. Disse byr jeg deg på her på bloggen nå fremover.
Håper det kan gi noen ideer til dere som selv har konfirmanter der ute i år eller barnedåp, eller om du har tilbydt deg å bake til noen. Det er ikke så bra bilder jeg har av disse kakene desverre da bildene ikke ble tatt med mitt kamera men jeg håper de kan være til inspirasjon allikevel.Den første kaken ut er like fin til bårnedåp som til konfirmasjon.Jeg har en lignende versjon av denne her på bloggen. Denne er det ikke vanskelig å få til men det tar litt tid siden det skal mange bittesmå blomster til for å forme korset på toppen av kaken.
Men la oss begynne med selve kaken først,jeg brukte en enkel sjokoladekakebunn som du finner oppskriften på her på bloggen. Jeg liker å bake den i god tid i forveien og fryse den ned,da er det letter å dele den jevnt og tidspresset blir ikke like stort som om du skal bake og dekorere kaken på samme dag.Dessuten siden jeg fløy hjem til denne konfirmasjonen bare for en helg , ble kakebunnen bakt i påsken når jeg var hjemme og var klar til dekorering på fredag da jeg var tilbake i Norge.
Så ble hele kaken smurt opp med smørkrem. Jeg brukte min romsmørkrem som du finner oppskrift og fremgangsmåte på i denne oppskriften her på bloggen.Deretter trekte jeg hele kaken med hvit sukkerpasta,siden jeg brukte en sjokoladekakebunn er det viktig at smørkremen din dekker godt ellers kan kaken synes igjennom den hvite sukkerpastaen og det er ikke pent. Jeg tegnet deretter opp ett kors på ett papirark og klippet det ut,før jeg la det på toppen av kaken.
Så var det bare å finne frem den rosa sukkerpastaen og den minste blomsterutstikkeren jeg har. Jeg trykket ut blomst etter blomst som fikk en kremfarget sukkerperle i midten,før de ble plassert rundt papirkorset og overalt ellers på toppen av kaken.Jeg brukte en lys rosa sukkerpasta innerst , deretter en litt mørkere rosa før de ytterste blomstene var mørke rosa.Ett par sommerfugler på toppen ble det også.Før jeg festet ett rosa silkebånd rundt kanten på kaken, dette er ikke spiselig men for å spare tid denne gangen ble det løsningen,det taes selvølgelig av når kaken deles opp.
Som sagt en stilig kake til konfirmanten og skulle det være en gutt det er snakk om så er det bare å bruke blå sukkerpasta til blomstene istedet for rosa.Fyllet i denne kaken var oreokrem etter ønske fra konfirmanten, hva du velger å fylle din kake med er opp til deg eller hva konfirmanten måtte ønske.



 Må jo få lov til å smike inn ett bilde på kofirmanten og undertegnede også, vakre lille tanteungen som plutselig ble så veldig voksen og mye høyere enn tanta si, hjelp som tiden flyr.Håper du fikk inspirasjon til å bake nå i mai.Det kommer flere tips fremover så følg med.
Ha en fin bakedag videre! 



lunes, 6 de mayo de 2019

Skolebrød

Jeg har blogget lenge men merkelig nok har ingen oppskrift på skolebrød funnet veien til bloggen, noe som er litt rart tatt i betraktning at jeg baker det titt og ofte. Men i dag retter jeg opp på den feilen og byr på en kjempegod oppskrift på skolebrød. Det slår jo sjeldent feil å servere ett fat med rykende ferske skolebrød, det både dufter og smaker himmelsk.
Når jeg baker skolebrød må det være noen uten melis og kokos til min veldig finspiste datter, og skal du fryse dem ned, noe du fint kan gjøre,er det også en fordel om du ikke har på melis og kokos.Til circa 30 skolebrød trenger du følgende ingredienser: 


                       5dl melk                       /           5dl de leche
                      25g gjær                      /   25g de levadura fresca
                   150g sukker                   /          150g de azucar
               1ts kardemomme                /   1cdta de cardamomma
                        1ts salt                       /           1cdta de sal
                     150g smør                    /     150g de matequilla
                    ca.950g mel                 /        ca.950g de harina
                     vaniljekrem                    /      crema pastelera
                         melis                       /                   coco    
                         kokos                  /                  azucar glace
                         1egg                      /                  1 huevo

Denne oppskriften på gjærdeig kommer ifra Trines matblogg og det er den jeg bruker som utgangspunkt for min gjærbakst og det har jeg gjort i flere år.Begynn med å ha gjær,salt,sukker,kardemomme og 800g av melet ditt i bakebollen din. Rør det hele sammen.
Varm opp melken din til den er lunken og ha den deretter i blandingen din mens du lar eltekroken på bakemaskinen din gå.Når deigen begynner å slippe kanten på bakebollen din har du i smøret ditt litt etter litt,pass på at det er romtemperert. Ha i mere mel om det trengs,deigen din skal slippe bollekanten når alt smøret er hatt i.
La deigen eltes i minst ti minutter i maskinen din,før du dekker den til og setter den på ett lunt sted til heving. La den stå ett par timer eller lengre ,den bør ihvertfall bli dobbelt så stor som den opprinnelig var.Mens deigen din hever forbereder du vaniljekremen,du kan lage den fra bunnen av selv eller du kan jukse litt som meg og bruke ferdigkjøpt,det går like bra.Når deigen er ferdig hevet ruller du ut ca 30 boller.
Lag en grop i midten og ha i vaniljekremen før du igjen dekker til bollene med ett kjøkkenhåndkle til de hever til dobbelt størrelse ,det tar mellom 30 og 40 minutter.Deretter pensler du med litt sammenpisket egg før du steker dem midt i ovnen på 220 grader i 8-12 minutter.
Følg som vanlig med mot slutten på steketiden da gjærbakst går fra godt stekt til brent på ett blunk.Ta de deretter ut og la de avkjøles på stekebrettet ett par minutter før du flytter dem over på rist.
Bland deretter sammen melis og ha kokos på en asjett, når skolebrødene dine er kalde har du på melis før du dypper dem i kokosen på asjetten og vips så har du verdens luftigste og deiligste skolebrød klare. Bare å gjøre seg klar til å nyte for både store og små.
Jeg lover deg at disse vil få ben å gå på , det gjør de alltid når jeg baker dem. Håper du har en fin 1 mai,selv må jeg nok jobbe litt ,hvem sa at lærere har mange fridager,men med ett skolebrød som premie til meg selv så går det nok fint.Titt gjerne innom snart igjen.
Ha en fin bakedag!

miércoles, 1 de mayo de 2019

Kladdkake med marshmallow lokk

Det blir enda en enkel kladdkake med sjokolade på bloggen i dag, de er så farlig gode og dessuten enkle å bake. Denne her er en favoritt hos barna da marshmallows er ett av favoritt godteriet.Jeg pleier å ha en pose med minimarshmallos stående i skapet og denne gangen fant de veien til en kladdkake med sjokolade,supergod kombinasjon.
Kladdkaker er jo veldig takknemlige å bake og det er en kake som alle liker, så jeg håper du vil prøve deg på denne.Om du vil baker denne trenger du følgende ingredienser ;

           125g smør               /        125g de mantequilla
            3dl sukker              /              3dl de azucar
            2ss kakao               /            2cda de azucar
           1 klype salt              /           un pincho de sal
       1ts vaniljesukker         /    1cdta de azucar avanillado
                3egg                  /                 3 huevos
             2,2dl mel              /             2,2 dl de harina
   150g melkesjokolade    /    150g de chocolate con leche
 150g mini marshmallow  /            150g de mininubes 
      

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Deretter har du smøret og melkesjokoladen din i en ganske så romslig kjele,og smelter det hele på svak varme.
Rør godt om slik at du er sikker på at det ikke er noen klumper av sjokoladen igjen. La så blandingen avkjøles ett par minutter. I mellomtiden tar du frem en 24cm kakeform og smører den godt før du strør over litt kokos ,har du ikke kokos bruk vanlig hvetemel det fungerer like bra.
 Deretter har du i ett og ett egg og rører det godt sammen mellom hvert egg.Bruk en visp her trengs det ingen kjøkkenmaskin.Ha eggene rett i den samme kjelen,her snakker vi minimalt med oppvask kake;)
Mål så opp de tørre ingrediensene dine og rør dem inn i den samme kjelen,litt etter litt,til du får en jevn og klumpefri røre. Ha deretter i noen minimarshmallows og rør dem inn i kakerøren din før du heller den over i den smurte kakeformen din.
Bruk deretter en slikkepott til å jevne ut røren i formen din før du strør over minimarshmallowsene dine slik at de danner ett lokk over kakerøren din.
Kaken stekes så midt i ovnen i 25-30 minutter.Kaken skal fortsatt være litt kladdete i midten når den er ferdig, og marshmallowsen blir fryktelig klissete og seige , men de smaker himmelsk det kan jeg love deg.
Ha den så over på rist og la den avkjøles en stund før du nyter en bit herlig seig kladdkake.Som sagt ungene i huset var i ekstase.Ta deg tid til å sette deg ned å nyte en bit,en bit må man kunne unne seg selvom det er midt i uken.
Håper du titter innom meg her igjen snart og baker du noe ifra bloggen så setter jeg veldig stor pris på tilbakemelding.Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe som du vil se mere av på bloggen også.

Ha en fin bakedag videre!