viernes, 31 de marzo de 2017

Tapas;Blomkålputer med currydipp

Fredag og da regner jeg med at dere venter på den ukentlige tapasen her inne,og da skal dere selvfølgelig få det. Det er dessuten en vegetarisk tapas om jeg skulle ha noen lesere som er vegetarianere,eller om du vil ha en litt sunnere tapas, for det er definitivt denne. Min nye favoritt dette her og jeg har allerede spist en hel porsjon helt alene opptil flere ganger😉
Dette er dessuten en genial måte å få i ungene litt grønnsaker på, min datter spiser IKKE blomkål men hiver fint nedpå ett par av disse. Om du vil prøve deg på disse fantastiske blomkålputene trenger du følgende ingredienser ;

          400g blomkål            /          400g de coliflor
           100g rødløk              /     100g de cebolla roja
       50g parmesanost         /     50g queso parmesano
         50g mozarella            /   50g de queso mozarella
          70g griljermel            /        70g de pan rallado
       2 ts tørket persille         /      2cdta de perejil seco
               2 egg                    /             2 huevos
                 salt                     /                  sal
               pepper                  /               pimienta

Til currydippen trenger du;

       4ss creme fraice          /   4cda de creme fraiche
           1,5ts curry               /         1,5cdta curry
       0,5ts gurkemeie          /      0,5cdta curcuma 

Begynn med å rive løken og blomkålen din på ett rivjern. Ha det i en bolle og sett så bollen din på full styrke (850watt) i mikroovnen din i 8 minutter.Samtidig setter du stekeovnen din på 180 grader.
Rør så litt rundt i bollen din slik at blomkålen blir godt blandet med løken og den avkjøles litt. Riv deretter parmesanosten din i blandingen og ha i ferdig revet mozarella. Strø over grijermel og tørket persille.Ha i eggene og salt og pepper.
Rør så det hele sammen ved hjelp av en sleiv,rør til du har en klissete deiglignende masse. Pass på å blande det hele god.Deretter er det klart for den mest klissete delen av denne oppskriften.Form små "puter" av en spiseskje deig og legg dem på ett bakepapirkledt stekebrett.
Deretter steker du blomkålputene dine midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.Da har de fått en gyllen farge og henger fint i sammen.Mens blomkålputene stekes forbereder du currydippen din. Av denne oppskriften får du ca 16 blomkålputer.
Den er det latterlig enkelt å lage,du har alle ingrediensene i en bolle og rører dem sammen.Stort enklere enn det kan det ikke bli.Så er det bare å senke skuldrene og la fredagsfølelsen ta over mens du nyter disse fantastiske blomkålputene med sin currydipp.
Jeg advarer om at de er sterkt vanedannende,de er kanskje ikke all verdens å se på, men smaker himmelsk.De har en nydelig kremet konsistens,du må bare prøve. En god og litt sunnere erstatning for potetgull har det blitt for meg.
Dessuten er de ypperlige til å få i barna sine fem om dagen. Håper du ble fristet nå og om du prøver deg på disse setter jeg stor pris på tilbakemelding om hva du synes enten her inne eller på instagram,navnet er Bakemester Snipp der også.Titt gjerne innom snart igjen.
Ha en super fredag!

miércoles, 29 de marzo de 2017

Innbakte pølser

Nå er påsken straks rundt hjørnet og jeg gleder meg til påskeferie i gamlelandet Norge, og til å starte påskebloggingen her inne på Bakemester Snipp.Håper det blir litt ålreit vær også sånn at vi kan få til en tur eller to i frisk luft,og da er disse innbakte pølsene geniale å putte i tursekken sammen med appelsiner og kvikklunsj selvfølgelig😉 
Bak dem i dag og frys dem ned så er du klar for påsketuren jeg lover deg at de kommer til å få bein å gå på. Mine barn simpelthen elsker disse og de er fine som matpakke på skolen også.Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til selve deigen;

               25g gjær                /    25g de levadura fresca
               3dl melk               /            3dl de leche
               50g smør              /       50g de mantequilla
               0,5ts salt               /           0,5cdta de sal
              1ts sukker              /          1cdta de azucar
      4dl sammalt hvetemel     /      4dl de harina integral
               3,5dl mel               /           3,5dl de harina

I tillegg trenger du ;
        egg til pensling          /                   huevo
              pølser                  /           salchicas frankfurt
               
Begynn med å smelte smøret ditt i en kjele,ha deretter i melken,saltet og sukkeret i den samme kjelen.Ta kjelen av varmen når væskeblandingen er på mer eller mindre på 37 grader. Rør inn gjæren din i væskeblandingen.
Ha deretter i melet i bakebollen din litt etter litt mens du elter på medium styrke,se ann på melmengden ,deigen din har passe konsistens når den slipper bakebollen. Dekk deretter til deigen din og la den heve til dobbelt størrelse,ca 40 minutter.
Når deigen din er ferdig hevet setter du ovnen din på 225 grader. Ha så deigen over på ett melet bakebord og del den opp i boller.Hver bolle triller du så ut til en lang "slange" deretter slynger du den rundt pølsene dine ,før du legger dem på en bakepapirkledt stekeplate.
Hvilke pølser du bruker er valgfritt,jeg brukte små wienerpølser fordi det var disse jeg hadde i kjøleskapet,men vanlige wiener og grillpølser fungerer utmerket det også,så her er det bare å bruke din favoritt eller de pølsene du måtte ha i hus. 
Dekk deretter pølsene til og la de etterheve i 25-35 minutter, Deretter pensler du pølsene dine med egg før du steker dem midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter. Følg godt med på slutten av steketiden når deigen begynner å bli gyllen er de innbakte pølsene dine ferdige. Ha de over på rist og la de avkjøles litt.
Hvor mange innbakte pølser du får kommer litt ann på hvilke pølser du bruker, men mellom 15 og 20 innbakte pølser burde deigen holde til.Disse smaker helt nydelig varme med litt ketcup og sennep til å dyppe dem i ,men de smaker også veldig godt kalde.Og som sagt ypperlige til å fryse og perfekt turmat.
Håper bakelysten ble vekket og følg gjerne med her inne på bloggen fremover,jeg begynner med påskeblogging nå denne uken så der kan du finne inspirasjon til påskegodt Håper du titter innom snart igjen.
Ha en fin dag videre!

lunes, 27 de marzo de 2017

Bursdagskake jente

Da var det på tide med en kake her inne på bloggen igjen ,denne gangen en bursdagskake til Ana som jeg også fikk æren av å lage denne bursdagskaken til i fjor ,da fikk jeg fri hender, i år var det ønske om ett symbol på toppen av kaken og da ble det selvfølgelig det,"kunden" har alltid rett vet du😉
Har kalt denne bursdagskake til jente da vel fargene ikke akkurat ville passet i en guttebursdag. Jeg valgte å dekorere med smørkrem og ikke trekke kaken med sukkerpasta denne gangen og det ble veldig pent syntes jeg.Utgangspunktet for kaken var min ufeilbare sjokoladekakebunn som du finner oppskriften på her på bloggen.
Jeg liker å bake kakebunnen i god tid i forveien og fryse den ned,dette er det to grunner til. Den første er at det er mye lettere å skjære kaken i tre rette deler når den er halvtint ,og nummer to er at du ikke må vente med å ha i fyllet i kaken da den allerede er kald.Kakefyllert denne gangen ble marshmallows krem.
Fryktelig enkelt å lage,du pisker 3 dl fløte sammen med 3-4 spiseskjeer melis og har i mini marshmallows. Disse "smelter" sammen med kremen inne i kaken og fyllet smaker nydelig av marshmallows.I tillegg puttet jeg inn litt hermetisk fersken.Deretter ble hele kaken smurt med smørkrem.
Oppskriften på min smørkrem finner du her inne på bloggen.Denne gangen lagde jeg dobbelt porsjon siden kaken både skulle smøres opp og pyntes med smørkremen. Jeg farget den i en nydelig mintgrønn farge,den ser veldig grønn ut her på bildene men den var mye lysere og mere delikat i virkligheten.
Deretter brukte jeg en rund tipp og sprøytet ut på siden av kaken ,med hjelp av baksiden på en skje dro jeg smørkremen utover slik at det ble ett fint mønster. Veldig enkelt å gjøre men ser super profft ut. Innimellom plasserte jeg ut rosa sukkerpastablomster med en spiselig sølvperle i midten.
På toppen ble symbolet jeg ble bedt om å ha med på kaken plassert og deretter laget jeg en bord med smørkrem ved å sprøyte på samme måte som rundt på sidene på kaken.
Selve kaken ble enkel stilmessig men samtidig dekorativ syntes jeg. Har fått tilbakemeldinger på at bursdagsbarnet selv likte både dekoren og smaken på kaken så da er jeg fornøyd.
Håper du fikk lyst til å bake nå og at du titter innom meg her på bloggen snart igjen.Det kommer flere godsaker fremover på bloggen.
Ha en fin bakedag videre!

domingo, 26 de marzo de 2017

Kanelbollevafler på vaffeldagen

Selveste vaffeldagen i dag og da måtte jeg jo kikke innom med en kjempegod oppskrift på kanelbollevafler i dag. Datterens ubestridte favoritt etterfulgt av kanelboller og nettopp vafler,så da er det kanskje ikke så rart at denne er en hit her i heimen. Smaker nydlig kanel og minner om nybakte kanelboller. Her er det bare å kjøre igang vaffelpressa😉
Jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet ,og vaffeldagen til ære mener nå jeg bestemt at man kan spise så mange vafler man vil i dag. Om du vil prøve deg på disse kanelbollevaflene trenger du følgende ingredienser til ca 10 vaffelplater;

Til vaffelrøra;

                  240g mel               /           240g de harina
                 40g sukker             /            40g de azucar
              1ts bakepulver          /    1cdta de levadura royale
             1ts vaniljesukker         /  1cdta de azucar avanillado
                  0,5ts salt                /           0,5cdta de sal
          0,5ts kardemomme       /     0,5cdta de cardamomma
                  1ts kanel                /         1cdta de canela
                  4 dl melk                /            4dl de leche
                    3 egg                   /              3 huevos
                 100g smør                /      100g de mantequilla

Til kanelbolletoppingen;

               70g smør                 /       70g de mantequilla
              3 ts kanel                  /        3cdtas de canela
              30g sukker                /          30g de azucar

Begynn med å ha melet samt alle de tørre ingrediensene dine i en stor bakebolle. Deretter trenger du en ballongvisp.
Bland de tørre ingrediensene godt før du heller i melken mens du rører kraftig, rør hele tiden og bruk litt muskler slik at det ikke danner seg klumper i vaffelrøren. Ha deretter i ett og ett egg og pisk de godt inn i røra.
Til slutt smelter du smøret ditt og pisker det godt inn i vaffelrøra det også.Deretter lar du vaffelrøra stå på kjøkkenbenken din å svelle i 15-20 minutter.
Mens du venter gjør du klar kanelbolletoppingen. Du må passe på at smøret ditt er romtemperert. Ha deretter smør,sukker og kanel i en bolle og rør det hele godt sammen med en gaffel. Akkurat som om du skulle lage fyllet til kanelboller.
Ha deretter kanelbolletoppingen i en sprøytepose med en 3 tipp, det vil si en tipp med ett lite hull. Når vaffelrøren din har stått lenge nok på kjøkkenbenken varmer du opp vaffeljernet.
Pass på at det er ordentlig varmt før du begynner å steke. Ha en slev med vaffelrøre i jernet ditt,men ikke lukk ned toppen på vaffeljernet med en gang,ta sprøyteposen din og sprøyt en spiral med kanelbolletoppingen ut på vaffelen før du lukker igjen vaffeljernet og steker videre som normalt.
Når vaffelen din er ferdig stekt legger du den over på rist og lar den avkjøles. Disse vaflene får en sprø stekeskorpe på grunn av kanelbolletoppingen og de knaser herlig når du spiser dem.Fantastisk gode og slett ikke vanskelig heller.Pass bare på å fjerne litt overflødig smør,ved hjelp av litt tørkepapir i vaffeljernet ditt,som tyter ut ved stekingen av disse kanelbollevaflene.
Som sagt bare å komme seg ut på kjøkkenet,du kommer ikke til å angre deg. Og om du ikke prøver deg på disse i dag prøv en annen dag og la meg gjerne få vite hva du syntes,det setter jeg stor pris på. Håper vi ses her inne snart igjen.
Ha en super vaffeldag!!

Tapas; Spinatvafler med kalkun og pesto

I morgen er det vaffeldagen og den til ære så består denne ukens tapas av knallgode spinatvafler. Disse er laget etter å ha sett utallige oppskrifter på proteinvafler både i blader,på blogger og på pinterest. Min versjon forvandlet seg altså til denne ukens fredagstapas så denne tapasen er av den litt sunnere varianten.
Men de smaker fantastisk og passer fint til fredagskosen selvom de er i det sunnere hjørnet. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til ca 5 vaffelplater,hvor mange vaffelplater du får kommer litt ann på størrelsen på vaffeljernet ditt;

Til spinatvaflene;

     80g cottage cheese            /         80g cottage cheese
            60g spinat                    /         60g de espinacas
        60g havregryn                  /       60g copos de avena
               4 egg                         /             4 huevos
           2ss chiafrø                     /   2cda de semillas de chia
              1ts  salt                       /           1cdta de sal
               pepper                       /           pimienta negra

Til toppingen trenger du;

       røkt kalkunpålegg              /            fiambre de pavo
                pesto                         /                  pesto
        rød spisspaprika               /              pimienta roja
                agurk                         /           pepino holandes
           bataviasalat                   /           ensalada batavia

Begynn med å gjøre klar vaffelrøren din,mål opp havregryn,chiafrø og cottage cheese og ha det i en bolle. Tilsett salt og pepper samt de 4 eggene dine.
Ta frem en stavmikser og miks det hele til en glatt røre før du har i den friske spinaten din.
Fortsett og miks med stavmikseren din,pass på at du ikke får klumper i røren etter spinatbladstilkene. Når du har en klumpefri røre lar du den stå å svelle på kjøkkenbenken din i ca 15 minutter.
Når røren er klar til bruk varmer du opp vaffeljernet ditt og steker vaflene som normalt. Vær obs på at disse sveller også under steking så bruk 3/4 dels full sleiv med vaffelrøre på hver vaffelplate.

La deretter vaflene avkjøles på rist mens du gjør klar toppingen til denne tapasen.Hvor mange tapas du får kommer litt ann på vaffeljernet ditt,mitt består av 5 hjerter så det vil si at jeg får fem tapas av hver vaffelplate.
Jeg skriver heller ikke antall gram etc. når det gjelder toppingen da du bare beregner en skive kalkunpålegg osv til hvert vaffelhjerte.
Så er det bare å smøre litt pesto på hvert vaffelhjerte.Legge på litt bataviasalat,det høres veldig fancy ut, men det er rett og slett bare navnet på den røde salaten du finner i alle daglivarebutikker.
Topp bataviasalaten med en skive røkt kalkunpålegg pynt med spisspaprika og en skive agurk,så er tapasen din klar. Smaker nydelig og dette er også en genial måte å få i barna litt spinat på,grønne monstervafler slår ann, det kan jeg love deg.
Håper du fikk lyst til å steke vafler nå eller til å spise tapas,husk at jeg har en egen kategori for tapas her på bloggen,der finner du mange ideer. Titt gjerne innom i morgen også da feirer jeg vaffeldagen her på bloggen.
Ha en strålende helg!

miércoles, 22 de marzo de 2017

Pull - apart brød med fetaost,karamelisert løk og bacon

Pull apart brød i diverse varianter har florert på diverse matblogger og i matblader en god stund nå og det har også stått på min to do liste lenge,men nå har jeg endelig fått eksprimentert meg frem til min egen versjon,og det angrer jeg ikke på. Nydelig brød som smaker himmelsk var belønningen.
Så jeg annbefaler deg så absolutt å bruke litt tid på kjøkkenet for å prøve deg på ett pull-apart brød ,du kommer ikke til å angre.Det smaker fantastisk. Om du vil prøve deg på min versjon med bacon og fetaost trenger du følgende ingredienser til 2 brød;

Til deigen trenger du;

           ca.650g mel          /        ca 650g de harina
              25g gjær            /    25g de levadura fresca
           2 klyper salt          /         2 pinchos de sal
            1,5dl melk           /           1,5dl de leche
              3dl vann             /            3dl de aqua
                 1egg               /               1 huevo
             100g smør           /     100g de mantequilla

Til fyllet trenger du;

          200g fetaost          /       200g de queso feta
          150g bacon           /          150g de bacon
             gressløk             /              cebollino
             1 rødløk             /           1 cebolla roja
               1 løk                /              1 cebolla
            olivenolje            /           aceite de oliva


Begynn med å ha melet ditt i bakebollen,deretter smuldrer du gjæren opp i melet ditt.Bland melk og vann sammen ,slik at det har en temperatur på ca 37 grader, og ha det i bakebollen sammen med egget ditt.
Elt så det hele sammen og ha i saltet ,la deigen eltes en god stund ,jo lengre du elter desto saftigere blir pull apart brødet ditt. Etter ca 10 minutters elting har du i smøret ditt i deigen. Pass på at det er romtemperert og ha i litt etter litt mens du stadig lar eltekroken gå. 
Blir deigen din litt løs justerer du med litt mere mel om nødvendig. Når deigen er ferdig eltet dekker du den til og lar den heves i en time til den er dobbelt så stor som i utgangspunktet.
Mens deigen hever forbereder du fyllet. Begynn med å karamelisere løken din da det er dette som tar lengst tid.Skjær både løken og rødløken i tynne skiver, ha godt med smør og olivenolje i en stekepanne og sett den på medium varme.Ha i løken og senk varmen litt,sett på lokk og la løken karameliseres,rør om av og til. Vær tålmodig det tar litt tid.
Deretter gjør du klart baconet ,begynn med å skjære eller klippe det i bitte små biter,før du steker det sprøtt i en stekepanne. Fetaosten din smuldrer du i biter med hånden.Når så deigen din er ferdig hevet deler du den i to og kjevler den ut til to store avlange firkanter. som er ca 0,5cm tykke.Fordel deretter den karameliserte løken,baconet og fetaosten på de utkjevlede firkantene.
Til slutt klipper du over litt gressløk og ringler over litt olivenolje. Deretter deler du firkanten opp i remser på langs. Legg deretter en og en remse oppå hverandre og så deler du remsene opp i ca 5cm lange firkanter.
Vanskelig å forklare men jeg tror dere skjønner hva jeg mener av å se på bildene. Deretter stabler du firkantene etter hverandre i en 12x25cm brødform.Det hele er en litt klissete prosess men jeg lover deg at det ferdige pull-apart brødet er verdt det.
Dekk deretter til de to brødformene med ett kjøkkenhånkle og la de etterheves i 30-40 minutter. i mellomtiden varmer du opp ovnen din til 250 grader,når pull-apart brødene er ferdig hevet setter du dem inn i ovnen på 250 grader i 5 minutter før du senker temperaturen til 220 grader og steker videre i ca 35 minutter.
Følg med på slutten av steketiden ,ett sikkert tegn på at pull-apart brødene er ferdig stekt er om du banker på undersiden da skal du høre en hul lyd. Avkjøl brødene i formene i en 10 minuttes tid før du har dem over på rist.
Disse kan fint spises varme,lunkne eller kalde alt ettersom,smaker himmelsk og det er en fryd å sette tennene i disse.Dessuten er duften som sprer seg i huset mens de stekes fantastisk også,høy vann i munnen faktor på disse.
Når du skal spise dem er det bare å dra de forskjellige lagene ifra hverandre,derav det engelske navnet pull-apart. Deilig klissete med smeltet fetaost i midten sammen med det salte baconet ,det blir nesten ikke bedre enn dette.
Denne oppskriften gir jo to brød , men du kan fint fryse disse ned,sett gjerne brødet tilbake i formen etter at det er avkjølt og frys det i selve formen slik unngår du at det deler seg. Som sagt ikke vent like lenge som meg med å prøve pull-apart brød,bak det i dag.Mitt neste eksperiment nå blir en søt variant av det samme brødet.
Ha en fin bakedag videre!