Aqua de azahar er en smaktilsetning som brukes mye i bakst her i spania, og den er laget av blomstene på appelsin og sitron trær. Det er å få kjøpt i alle daglivarehandler her nede og det dufter alldeles nydelig når du baker med denne.Selve navnet azahar kommer fra arabisk og betyr blomster. Så om du er i spania så kjøp med deg en flaske hjem,og skulle du ikke ha tilgang på azahar vann som det kalles, så kan det fint utelates fra oppskriften.
Kjeksene blir gode uansett. Om du vil prøve deg på disse nydelige azahar og kokoskjeksene trenger du følgende ingredienser;
175g smør / 175g de mantequilla
1 egg / 1 huevo
40g kokos / 40g de coco
100g brunt sukker / 100g de azúcar moreno
300g mel / 300g de harina
2ts bakepulver / 2cdta de levadura royale
0,5ts azaharblomst essens / 0,5cdta de aqua de azahar
en klype salt / un pincho de sal
Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Ha så smøret og det brune sukkeret ditt i bakebollen og pisk det godt. Ha så i egget ditt sammen med azahar essensen din om du har,mens du pisker videre. Så er det klart for å ha i salt,bakepulver og kokos. Til slutt har du i melet litt etter litt mens du hele tiden pisker videre.
Du skal få en fast og smidig deig som du lett kan rulle til kuler, om deigen blir litt klissete har du i mere mel. Bruk gjerne hendene til å få det hele sammen til en fast deig på slutten.
Rull så kuler av deigen din, ca35 kuler ,det vil si kjeks fikk jeg ut av denne deigen,legg kulene på en bakepapirkledt stekeplate med litt distanse mellom kulene da du skal trykke de ut med gaffel.
Jeg trykte vannrett og loddrett på hver kjeks med en gaffel for å lage litt mønster i kjeksen. Dypp gaffelen din i vann mellom hver kjeks da setter den seg ikke fast. Kjeksene stekes så midt i ovnen i 10-15 minutter.
De er ganske myke når de kommer ut så la de avkjøles litt på stekeplaten før du flytter dem over på rist.De holder seg fint i ett par uker i en tett kakeboks men som regel tar de slutt lenge før det. Ungene var ikke overbegeistret for denne kjeksen, den har kanskje en litt mer "voksen" smak,men de spiste altså, det stod ikke på det.
Håper du fikk lyst til å prøve deg på disse, gjør du det er det alltid koselig med en tilbakemelding her inne eller på instagram. Om ikke disse falt i smak finner du over 60 andre oppskrifter på kjeks her på bloggen, så du finner sikkert noe som faller i smak. Takk for at du tittet innom meg og jeg håper vi ses snart igjen.
Ha en fin bakedag videre!
lunes, 30 de enero de 2017
viernes, 27 de enero de 2017
Tapas; Paibiter med karamelisert løk og chevre
Fredag og da blir det som vanlig en ny tapas oppskrift her på bloggen. Denne helt nydelige paien med chevre og kalamelisert løk er en ny favoritt her i huset ,og smaker absolutt himmelsk. Den kan fint spises til middag med litt salat som tilbehør,eller du kan dele den opp i munnfuller og servere den som tapas. Helt nydelig til ett glass rødvin på fredagskvelden og slett ikke vanskelig å lage.
Dessuten pleier jeg å bruke ferdigkjøpt paideig når jeg lager denne og da går det enda lettere. Om du vil prøve deg på denne fantastiske chevre og karameliserte løkpaien trenger du følgende ingredienser;
1 stk ferdig paideig / 1 paquete de masa quebrada
2 store løk / 2 cebollas grandes
1 rødløk / 1 cebolla roja
smør / mantequilla
olivenolje / aceite de oliva
frisk timian / tomillo fresco
1 egg / 1 huevo
1dl fløte / 1dl de nata
100-120g chevre / 100-120g de queso de cabra
Du begynner med å karamelisere løken din,dette tar litt tid men du kan fint gjøre andre ting mens løken står på kokeplata eller du kan lage den dagen i forveien. Ha en spiseskje eller to med olivenolje og den samme mengden smør i en stekepanne. Skjær all løken din i tynne ringer og ha den i stekepannen.Strø over litt salt.
Rør godt rundt ,sett deretter lokk på stekepannen og la løken stå og putre og karamelisere seg på medium varme i 35-40 minutter. Rør om i løken av og til, det kan virke som det er mye løk, men det blir mindre av den når den er ferdig karamelisert.Når løken er ferdig karamelisert har du i 2ts hakket timian og rører godt rundt,trekk så stekepannen av varmen.
I mellomtiden setter du ovnen din på 200 grader. Ta den ferdige paideigen og strekk den utover den formen du velger å bruke,jeg brukte en avlang paiform ,men det går like bra med rund som firkantet. Dekk så paideigen til med bakepapir og ha i noen tørre kikerter for å holde papiret nede.
Stek paiskallet midt i ovnen i 25-30 minutter ,ta det så ut og ,fjern kikertene og bakepapiret forsiktig.Sett deretter paiskallet ditt i kjøleskapet en halv times tid slik at det blir ordentlig avkjølt. Senk samtidig temperaturen på ovnen din til 170 grader. Fyll så paiskallet ditt med den karameliserte løken.
Pisk sammen egget ditt og fløten og ha i litt salt og pepper,hell deretter blandingen over i paiformen.
Skjær opp chevren,eller den hvite geitosten din, i skiver og legg den på toppen i paiformen din.Ha over litt hakket timian,deretter steker du paien din midt i ovnen på 170 grader i 25-20 minutter til fyllet har stivnet. La den avkjøles litt før du skjærer den opp i passe store munnfuller.
Pynt gjerne med litt frisk timian på toppen. Denne kan fint spises både varm,lunken eller kald den smaker like godt okke som. Den smelter i munnen og er litt av en smaksbombe,du burde virkelig prøve den,jeg lover deg at du ikke blir skuffet.
Nå som fredagstapasen er oppe og går igjen her på bloggen,tenkte jeg at jeg skulle høre med dere som besøker meg her inne om det er en tapas dere gjerne skulle hatt oppskriften på. De fleste av oss har sikkert spist en tapas som vi gjerne skulle kunne lage hjemme. Har du en favoritt så legg gjerne igjen en kommentar her inne eller på instagram, navnet der er også Bakemester Snipp, så skal jeg se hva jeg kan gjøre.
Happy Friday!!
miércoles, 25 de enero de 2017
Bringebær og pistasj kake
Mammas lille prins fylte hele 6 år i oktober i fjor og han ville selv velge kake og vi tittet inn på pinterest og der fant han en bringebær kake som han gjerne ville ha. Så da satte mamma igang med å bake selvfølgelig,problemet var at oppskriften som var fra en amerikansk internett side innehold en del ingredienser som ikke er å oppdrive her i spania,så da måtte jeg improvisere litt.
Resultatet ble kjempegodt og mammas lille prins var fornøyd. Om du vil prøve deg på min versjon av denne nydlige bringebær og pistasj kaken trenger du følgende ingredienser til en 20 cm kake;
150g mariekjeks / 150g de galletas Maria
6ss smeltet smør / 6 cda de mantequilla
170g bringebær / 170g de frambuesas
440g philadelfiaost / 440g de queso philadelfia
100g sukker / 100g de azucar
1ts vaniljeekstrakt / 1 cdta de extracto de vanilla
300g pistasjnøtter / 300g de pistachoes
2dl fløte / 2dl de nata
Begynn med å smelte smøret ditt,samtidig kjører du mariekjeksene dine til fine smuler i en foodproccesor. Til slutt blader du det godt sammen og deretter trykker du blandingen ut i bunnen på kakeformen din.
Sett så kakeformen din i fryseren i minst 10 minutter gjerne lengre. Deretter moser du bringebærene dine ved hjelp av en gaffel eller du kan mose dem med en stavmikser.Ta av noen bringebær til å pynte med om du ønsker det. Du skal få en litt tykk bringebærpuree som du deretter smører utover kakebunnen din.
Sett så kakeformen din kaldt i kjøleskapet mens du forbereder ostekremen din. Ha philadefiaosten din og sukkeret i bakebollen din og miks det godt sammen. Du må kjører mikseren en stund slik at sukkeret løser seg godt opp.
I mellomtiden kjører du pistasjnøttene dine i foodproccesoren til de er finmalte. Pass på at du bruker usaltede pistasjnøtter. Ha deretter fløten din i osteblandingen og pisk på høy styrke i ett par minutter. Deretter blander du inn de malte pistasjnøttene dine,spar gjerne noen til å dekorer med.
Når alt er godt blandet,tar du frem kakeformen din og smører osteblandingen din ut over kakebunnen. Jevn til toppen på kaka ved hjelp av en slikkepott og derette må kaken stå kaldt i minst 3 timer før du serverer.
Når kaken skal serveres trenger du en skarp kniv, skjær rundt kanten på kakeformen og løft forsiktig av springformen din. Kaken er fortsatt litt løs i teksturen men med litt tålmodighet så går det greit å få den ut av formen.
Så kan du bruke resten av bringebærene og de malte pistasjnøttene dine til å dekorere med. Som sagt jeg syntes kaken var kjempegod og det var flere i bursdagen som var enige med meg i det. Dette er en liten kaken,men den rekker allikevel til ganske mange da dette er en mektig kake.
Håper jeg fikk vekket bakelysten hos deg nå,denne kaken er definitivt ikke vanskelig å lage og smaken er det ingenting å si på. Titt gjerne innom her igjen snart det kommer flere gode oppskrifter og om ikke lenge går startskuddet for juleblogging her inne på bloggen også,så følg med.
Ha en fin bakedag videre!
Resultatet ble kjempegodt og mammas lille prins var fornøyd. Om du vil prøve deg på min versjon av denne nydlige bringebær og pistasj kaken trenger du følgende ingredienser til en 20 cm kake;
150g mariekjeks / 150g de galletas Maria
6ss smeltet smør / 6 cda de mantequilla
170g bringebær / 170g de frambuesas
440g philadelfiaost / 440g de queso philadelfia
100g sukker / 100g de azucar
1ts vaniljeekstrakt / 1 cdta de extracto de vanilla
300g pistasjnøtter / 300g de pistachoes
2dl fløte / 2dl de nata
Begynn med å smelte smøret ditt,samtidig kjører du mariekjeksene dine til fine smuler i en foodproccesor. Til slutt blader du det godt sammen og deretter trykker du blandingen ut i bunnen på kakeformen din.
Sett så kakeformen din i fryseren i minst 10 minutter gjerne lengre. Deretter moser du bringebærene dine ved hjelp av en gaffel eller du kan mose dem med en stavmikser.Ta av noen bringebær til å pynte med om du ønsker det. Du skal få en litt tykk bringebærpuree som du deretter smører utover kakebunnen din.
Sett så kakeformen din kaldt i kjøleskapet mens du forbereder ostekremen din. Ha philadefiaosten din og sukkeret i bakebollen din og miks det godt sammen. Du må kjører mikseren en stund slik at sukkeret løser seg godt opp.
I mellomtiden kjører du pistasjnøttene dine i foodproccesoren til de er finmalte. Pass på at du bruker usaltede pistasjnøtter. Ha deretter fløten din i osteblandingen og pisk på høy styrke i ett par minutter. Deretter blander du inn de malte pistasjnøttene dine,spar gjerne noen til å dekorer med.
Når alt er godt blandet,tar du frem kakeformen din og smører osteblandingen din ut over kakebunnen. Jevn til toppen på kaka ved hjelp av en slikkepott og derette må kaken stå kaldt i minst 3 timer før du serverer.
Når kaken skal serveres trenger du en skarp kniv, skjær rundt kanten på kakeformen og løft forsiktig av springformen din. Kaken er fortsatt litt løs i teksturen men med litt tålmodighet så går det greit å få den ut av formen.
Så kan du bruke resten av bringebærene og de malte pistasjnøttene dine til å dekorere med. Som sagt jeg syntes kaken var kjempegod og det var flere i bursdagen som var enige med meg i det. Dette er en liten kaken,men den rekker allikevel til ganske mange da dette er en mektig kake.
Håper jeg fikk vekket bakelysten hos deg nå,denne kaken er definitivt ikke vanskelig å lage og smaken er det ingenting å si på. Titt gjerne innom her igjen snart det kommer flere gode oppskrifter og om ikke lenge går startskuddet for juleblogging her inne på bloggen også,så følg med.
Ha en fin bakedag videre!
lunes, 23 de enero de 2017
Kanelbollekake
Hei igjen og beklager at det ble ett lite opphold her inne på bloggen,men 2017 har ikke akkurat startet bra for meg jobbmessig så da måtte desverre bloggen vike litt.Men jeg er back on track nå, så da går vi over til noe hyggelig,nemlig kanelboller! Jeg kunne lett spise kanelboller 24 timer i døgnet tror jeg,det smaker jo alltid godt,men noen ganger er det ikke tid til å vente på at deigen skal heve og da kan det være kjekt å ha denne kanelbollekaken i bakhodet.
Denne lager du nemlig på en liten halvtime,og det beste er at den smaker som kanelboller.Bedre enn det blir det ikke.Barna her i huset gumlet i vei og det gjorde jeg også om jeg skal være ærlig.Denne kanelbollekaken er veldig enkel å bake og ingrediensene har du som regel allerede i hus. Så om du vil prøve deg på denne trenger du;
Til selve kaken,
3 egg / 3 huevos
3 dl sukker / 3 dl sukker
3dl mel / 3dl harina
2ts bakepulver / 2cdtas de levadura en polvo
1dl kokende vann / 1dl de aqua hirviendo
Til kanelfyllet,
125g smør / 125g de mantequilla
1dl melk / 1dl de leche
4ss sukker / 4cda de azucar
2ts kanel / 2cdtas de canela
Begynn med å sette ovnen din på 200 grader.Deretter pisker du egg og sukker til eggedosis. Ha i mel og bakepulver mens du pisker videre og til slutt har du i det kokende vannet.
Ha så røren i en 20 cm smurt form med bakepapir i bunnen. Kaken stekes så midt i ovnen i ca 30 minutter,kakepinnen din skal være tørr når du tar den ut. La så kaken avkjøles i ca 10 minutter i formen før du avkjøler den videre på rist.
I mellomtiden lager du kakefyllet. Smelt smøret ditt i en kjele,rør deretter inn melken og sukkeret,Kok det hele opp og la det koke i 3-4 minutter,rør underveis. Ta så kjelen av varmen og rør inn kanelen,la blandingen avkjøles litt.
Del så kakebunnen din i to og hell halvparten av fyllet over hver av de to kakedelene. La det sige inn i kaken en liten stund før du setter kaken i sammen igjen.
Strø litt melis på toppen av kaken om du vil og voila kanelbollekaken din er ferdig og klar til å nytes. Den blir utrolig saftig og god og som sagt smaken ja den er akkurat som en kanelbolle.
Kaken holder seg fint i kjøleskapet en dag eller to ,den kan også fryses om du ønsker det ,eller om det i det hele tatt skulle bli noe igjen. Det tviler jeg vel på.Orginaloppskriften til denne fant jeg hos den supre bakebloggen Søta saker som jeg har fulgt i mange år,vel verdt å titte innom der.
Håper det ikke er altfor kaldt i hjemlandet om dagen,og er det nettopp det er jo det en perfekt annledning til å bli inne å bake noe godt. Prøver du deg på en av mine oppskrifter blir jeg superglad for tilbakemelding,på godt og vondt. Velkommen tilbake her inne snart.
Denne lager du nemlig på en liten halvtime,og det beste er at den smaker som kanelboller.Bedre enn det blir det ikke.Barna her i huset gumlet i vei og det gjorde jeg også om jeg skal være ærlig.Denne kanelbollekaken er veldig enkel å bake og ingrediensene har du som regel allerede i hus. Så om du vil prøve deg på denne trenger du;
Til selve kaken,
3 egg / 3 huevos
3 dl sukker / 3 dl sukker
3dl mel / 3dl harina
2ts bakepulver / 2cdtas de levadura en polvo
1dl kokende vann / 1dl de aqua hirviendo
Til kanelfyllet,
125g smør / 125g de mantequilla
1dl melk / 1dl de leche
4ss sukker / 4cda de azucar
2ts kanel / 2cdtas de canela
Begynn med å sette ovnen din på 200 grader.Deretter pisker du egg og sukker til eggedosis. Ha i mel og bakepulver mens du pisker videre og til slutt har du i det kokende vannet.
Ha så røren i en 20 cm smurt form med bakepapir i bunnen. Kaken stekes så midt i ovnen i ca 30 minutter,kakepinnen din skal være tørr når du tar den ut. La så kaken avkjøles i ca 10 minutter i formen før du avkjøler den videre på rist.
I mellomtiden lager du kakefyllet. Smelt smøret ditt i en kjele,rør deretter inn melken og sukkeret,Kok det hele opp og la det koke i 3-4 minutter,rør underveis. Ta så kjelen av varmen og rør inn kanelen,la blandingen avkjøles litt.
Del så kakebunnen din i to og hell halvparten av fyllet over hver av de to kakedelene. La det sige inn i kaken en liten stund før du setter kaken i sammen igjen.
Strø litt melis på toppen av kaken om du vil og voila kanelbollekaken din er ferdig og klar til å nytes. Den blir utrolig saftig og god og som sagt smaken ja den er akkurat som en kanelbolle.
Kaken holder seg fint i kjøleskapet en dag eller to ,den kan også fryses om du ønsker det ,eller om det i det hele tatt skulle bli noe igjen. Det tviler jeg vel på.Orginaloppskriften til denne fant jeg hos den supre bakebloggen Søta saker som jeg har fulgt i mange år,vel verdt å titte innom der.
Håper det ikke er altfor kaldt i hjemlandet om dagen,og er det nettopp det er jo det en perfekt annledning til å bli inne å bake noe godt. Prøver du deg på en av mine oppskrifter blir jeg superglad for tilbakemelding,på godt og vondt. Velkommen tilbake her inne snart.
Ha en fin dag videre!
miércoles, 4 de enero de 2017
Guttebursdagskake
Da blir det en liten oppdatering på kakefronten igjen nå på det nye året,denne gangen med en bursdagskake som ble bakt til sønnen til en venninne da han fylte 18 år. En morsom kake til 18 årige gutter er ikke akkurat enkelt,men jeg synes løsningen jeg kom opp med ble både tøff og stilren.
Det ble en skjortekake med tversover sløyfe istedet for slips,ble fornøyd med det og synes at det kan være passende til en 18 årig blivende gentlemann.Om du vil prøve deg på en kake som denne trenger du en av mine sjokoladekakebunner,som du finner oppskriften på her. Kakebunnen ble deretter delt i tre før kaken ble fylt med melkesjokoladefluff.
Oppskriften på melkesjokoladefluffen finner du her på bloggen.Husk at denne bør lages dagen i forveien eller minst 8 timer før den piskes opp. Melkesjokoladefluffen fikk selskap av tropisk fruktblanding.En frisk og god kombinasjon.
Kaken ble deretter smurt opp med min vanlige smørkrem. Jeg brukte hvit sukkerpasta til å trekke kaken med. Deretter trykket jeg ut navnet på bursdagsbarnet i svarte bokstaver og "limte" dem på kaken ved hjelp av litt vann.
Deretter lagde jeg tveroversløyfen og skjorteknappene i svart sukkerpasta og "limte" dem på kaken også. For å få litt farge på kaken lagde jeg bukseselene på kaken i mintgrønn og svart sukkerpasta.Bukseselene ble festet litt på siden av kaken.
Jeg syntes "baksiden" av kaken ble litt tom da dette var gjort så jeg skar til noen svarte halvmåner de fikk forme en bord i skjøten mellom kaken og kakefatet. Det ble også plass til ett par mintgrønne blomster og noen sølvperler.
Det var også det hele ,ganske få dekorasjoner på kaken,men som sagt jeg syntes den ble stilig allikevel.Det heter jo så fint at "less i more" og det er helt sant noen ganger. Fikk rapporter om at bursdagsbarnet var fornøyd også,så da var det ett vellykket kakeprosjekt.
Håper du fikk inspirasjon til å bake litt nå, og falt ikke denne kaken i smak så titt innom kategorien kaker her på bloggen,der finner du over 90 forskjellige kaker,så det skulle være noe for enhver smak. Besøk meg gjerne her inne snart igjen,det setter jeg pris på.
Det ble en skjortekake med tversover sløyfe istedet for slips,ble fornøyd med det og synes at det kan være passende til en 18 årig blivende gentlemann.Om du vil prøve deg på en kake som denne trenger du en av mine sjokoladekakebunner,som du finner oppskriften på her. Kakebunnen ble deretter delt i tre før kaken ble fylt med melkesjokoladefluff.
Oppskriften på melkesjokoladefluffen finner du her på bloggen.Husk at denne bør lages dagen i forveien eller minst 8 timer før den piskes opp. Melkesjokoladefluffen fikk selskap av tropisk fruktblanding.En frisk og god kombinasjon.
Kaken ble deretter smurt opp med min vanlige smørkrem. Jeg brukte hvit sukkerpasta til å trekke kaken med. Deretter trykket jeg ut navnet på bursdagsbarnet i svarte bokstaver og "limte" dem på kaken ved hjelp av litt vann.
Deretter lagde jeg tveroversløyfen og skjorteknappene i svart sukkerpasta og "limte" dem på kaken også. For å få litt farge på kaken lagde jeg bukseselene på kaken i mintgrønn og svart sukkerpasta.Bukseselene ble festet litt på siden av kaken.
Jeg syntes "baksiden" av kaken ble litt tom da dette var gjort så jeg skar til noen svarte halvmåner de fikk forme en bord i skjøten mellom kaken og kakefatet. Det ble også plass til ett par mintgrønne blomster og noen sølvperler.
Det var også det hele ,ganske få dekorasjoner på kaken,men som sagt jeg syntes den ble stilig allikevel.Det heter jo så fint at "less i more" og det er helt sant noen ganger. Fikk rapporter om at bursdagsbarnet var fornøyd også,så da var det ett vellykket kakeprosjekt.
Ha en fin bakedag videre!
lunes, 2 de enero de 2017
Kanelkake med valnøtter
Godt nytt år alle sammen!Da var julen ubønnhørlig over og hverdagen og det nye året 2017 venter oss. Rundt omkring i de tusen hjem tenker jeg at det står rester etter julen både i kjøleskap og kjøkkenskap. Har du som jeg valnøtter igjen etter julefeiringen kan jeg trygt annbefale deg å bruke dem i denne nydelige kanelkaken. Smaker supergodt og er lett å lage.
Dessuten kan det jo være greit å ha noe å kose seg med i dagene fremover så ikke abstinensen etter julegodteri blir altfor stor. Om du vil prøve deg på denne kaken trenger du følgende ingredienser;
150g smør / 150g de mantequilla
3 egg / 3 huevos
2dl sukker / 2dl de azucar
2dl mel / 2dl de harina
1ts bakepulver / 1cdta de levadura quimica
3ts kanel / 3cdtas de canela
1dl hakkede valnøtter / 1dl de nueces picadas
Begynn med å smelte smøret ditt og la det avkjøles litt.Kjør valnøttene dine i en foodprocessor til de blir ganske så finmalte.
Sett ovnen din på 175 grader og smør kakeformen din og legg bakepapir i bunnen.Bruk en kakeform som rommer 1,5 liter.Deretter visper du egg og sukker til en tykk eggedosis.
Bland mel,bakepulver og kanel sammen og sikt det ett par ganger. Deretter har du i melblandingen og det smeltede smøret ditt vekselvis i eggedosisen mens du hele tiden pisker videre.
Stopp bakemaskinen din og rør inn valnøttene med en slikkepott,pass på at de blir jevnt fordelt i hele røren din.Ha deretter røren over i den smurte kakeformen og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 50-55 minutter.
Bruk en bakenål til å kjenne etter om kaken er ferdigstekt,steketiden din vil avhenge litt av hva slags kakeform du bruker.Kaken er ferdig når det ikke henger røre igjen på bakenålen.La kaken avkjøles i 10 minutter i formen før den hvelves over på en rist.
Som sagt en veldig god kake som smaker like godt varm som kald.Kaken kan fint fryses også og den holder seg fint i fryseren i ca 2 måneder.Blir ikke hele spist opp med en gang oppbevar den i en plastpose i kjøleskapet da holder den seg saftig lenge.
Om du skulle ha andre nøtter igjen etter julen kan disse fint brukes også,eller du kan blande flere forskjellige nøtter,smaken vil variere litt men jeg har bakt den i 3 versjoner og alle har falt i smak så det skulle gå fint. Håper du vil være med meg her inne på bloggen i 2017 også,jeg kan love deg ett år med mange spennende oppskrifter.
Dessuten kan det jo være greit å ha noe å kose seg med i dagene fremover så ikke abstinensen etter julegodteri blir altfor stor. Om du vil prøve deg på denne kaken trenger du følgende ingredienser;
150g smør / 150g de mantequilla
3 egg / 3 huevos
2dl sukker / 2dl de azucar
2dl mel / 2dl de harina
1ts bakepulver / 1cdta de levadura quimica
3ts kanel / 3cdtas de canela
1dl hakkede valnøtter / 1dl de nueces picadas
Begynn med å smelte smøret ditt og la det avkjøles litt.Kjør valnøttene dine i en foodprocessor til de blir ganske så finmalte.
Sett ovnen din på 175 grader og smør kakeformen din og legg bakepapir i bunnen.Bruk en kakeform som rommer 1,5 liter.Deretter visper du egg og sukker til en tykk eggedosis.
Bland mel,bakepulver og kanel sammen og sikt det ett par ganger. Deretter har du i melblandingen og det smeltede smøret ditt vekselvis i eggedosisen mens du hele tiden pisker videre.
Stopp bakemaskinen din og rør inn valnøttene med en slikkepott,pass på at de blir jevnt fordelt i hele røren din.Ha deretter røren over i den smurte kakeformen og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 50-55 minutter.
Bruk en bakenål til å kjenne etter om kaken er ferdigstekt,steketiden din vil avhenge litt av hva slags kakeform du bruker.Kaken er ferdig når det ikke henger røre igjen på bakenålen.La kaken avkjøles i 10 minutter i formen før den hvelves over på en rist.
Som sagt en veldig god kake som smaker like godt varm som kald.Kaken kan fint fryses også og den holder seg fint i fryseren i ca 2 måneder.Blir ikke hele spist opp med en gang oppbevar den i en plastpose i kjøleskapet da holder den seg saftig lenge.
Om du skulle ha andre nøtter igjen etter julen kan disse fint brukes også,eller du kan blande flere forskjellige nøtter,smaken vil variere litt men jeg har bakt den i 3 versjoner og alle har falt i smak så det skulle gå fint. Håper du vil være med meg her inne på bloggen i 2017 også,jeg kan love deg ett år med mange spennende oppskrifter.
Ha en fin bakedag videre!