miércoles, 30 de noviembre de 2016

Trillingnøtter

Godterier hører julen til likeså gjør Tre nøtter til Askepott, og noe å kose seg med når man ser på det, må jo bli trillingnøtter. Nydelig julegodis med sjokolade som er enkelt å lage og som smaker kjempegodt. Det er dessuten gjort på en halvtimes tid og det er jo alltid en fordel.
Disse er også kjempefine å pakke inn i litt cellofan å ha med seg som vertinnegave om du skulle bli bedt bort i disse førjulstider,sjokolade er jo dessuten noe alle liker. Om du vil prøve deg på disse trillingnøttene trenger du følgende ingredienser;

          ca 100g hasselnøtter              /        ca100g de avellanas
  200g sjokolade m appelsinsmak    /   200g de chocolate de naraja
     25g røde sjokoladeknapper        /           25g chocolate rojo
   25g grønne sjokoladeknapper       /          25g chocolate verde
                 julestrøssel                      /         virutas navidenas

Begynn med å legge bakepapir på ett stekebrett og spre hasselnøttene dine utover stekebrettet,rist dem så på 250 grader midt i ovnen din i ett par minutter til skallet begynner å løsne og de har fått litt farge
Når du tar dem ut av ovnen "pakker" du dem inn i ett kjøkkenhåndkle og gnir dem slik at mesteparten av skallet faller av,så er nøttene dine klare til bruk.Neste steg er å smelte den mørke appelsinsjokoladen din,jeg brukte slaget Valor, men er litt usikker på om den finnes hjemme i norge.Bruk en du liker.
Når sjokoladen er smeltet bruker du en spiseskje og drypper sjokoladepletter på bakepapiret,de bør være på størrelsen med en femkroning.Drypp klart en fire fem før du setter tre hasselnøtter fast i hver sjokoladeplett.Fortsett til det er slutt på appelsinsjokoladen.
Neste steg er å smelte de røde sjokoladeknappene dine,om du ikke har røde sjokoladeknapper går det like greit med hvit sjokolade.Bruk så en teskje og ringle over hasselnøttene på sjokoladeplettene og strø over litt julestrøssel.
Gjenta samme prosess med den grønne sjokoladen ,og som sagt jeg vet jo att ikke alle er like bakegale som meg og røde og grønne sjokoladeknapper er kanskje ikke noe man har, men da bruker du bare hvit sjokolade.
Enkelt og greit og kjempegode,trillingnøttene holder seg fint i en lukket boks i ett par uker,om de overlever så lenge.De bør oppbevares kjølig,men ikke i kjøleskap for da blir fort den mørke sjokoladen misfarget.Lettvint julegodt og supergodt,håper du fikk lyst til å prøve. Stikk gjerne innom her snart igjen for mere julegodter.
Ha en fin førjulsdag videre!


lunes, 28 de noviembre de 2016

Ingefær snøkrystaller

Da går startskuddet for julen her inne hos Bakemester Snipp,det var jo første søndag i advent i går,så da er det fult lovlig å starte med julebaksten. Skal innrømme at jeg allerede har startet slik at dere som titter innom her kan få litt tips på godsaker nå i førjulstiden. Selv elsker jeg julen og gleder meg stort til feiring hjemme i gamle landet. Først ut får du oppskriften på noen aldeles nydelige ingefær snøkrystaller.
Disse smaker nydelig ,mannen i huset som ikke spiser kjeks spiste 10 på rappen, så disse blir du garantert ikke skuffet over ,om du leter etter ett alternativ til de 7 slagene. Med ett hint av sitron er dette deilige ,friske kjeks. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser;

                1,5dl fløte                  /               1,5dl de nata
              2,5dl sukker                /              2,5dl de azucar
            1,5dl hvit sirup              /          1,5dl de sirope blanco
        1,5 ss malt ingefær           /       1,5cda de jenjibre molido
            1ss bikarbonat               /          1cda de bicarbonato
     4-5 dråper sitronessens       /     4-5 gotas de esencia de limon
                 8,5dl mel                  /               8,5dl de harina

Begynn med å vispe fløten din lett,etter ett par minutter har du i sukkeret,deretter sirupen hele tiden mens du pisker videre.
Ha så i ingefær,sitronessensen og bikarbonaten. Når det er godt blandet inn sikter du inn melet ditt litt etter litt. Det blir en litt klissete deig,så du kan med fordel slå av maskinen og elte inn det siste melet for hånd.
Når deigen din er ganske så fast ,så er den klar og nå trenger den å hvile. Pakk den inn i plast og la den ligge i kjøleskapet til neste dag. Det gjør ikke noe om den ligger lenger heller om det skulle passe deg bedre.
Når du skal kjevle ut og steke snøkrystallene dine setter du ovnen din på 175 grader. Ta fram en del av deigen og ha den på ett melet bakebord, kjevl så deigen din ut, det skal være ganske så tynt.
Så er det bare å stikke ut snøkrystallene,eller hvilken som helst annen form om du ønsker det,bare husk å tilpasse steketiden din etter størrelsene på kjeksene,jo større jo lengre tid trenger de i ovnen.
Legg snøkrystallene på ett bakepapirkledt stekebrett og stek dem midt i ovnen i ca.7-8 minutter. De er fortsatt lyse når de er ferdige men de begynner å få en gyllen kant. Ta snøkrystallene ut av ovnen og la de avkjøles på stekebrettet en stund,da de fortsatt er myke når du tar dem ut.
Flytt deretter snøkrystallene dine over på rist og la de avkjøles helt. Dryss gjerne litt melis over før du serverer slik at det ser ut som snø. Håper du fikk lyst til å prøve disse og begynne med julebaksten nå.
 Jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet over disse supergode snøkrystallene,og de kan fint oppbevares i kakeboks frem til jul. Skulle ikke disse snøkrystallene falle i smak finner du over 80 andre juleoppskrifter under kategorien JUL🎅🎄 på bloggen. Man merker kanskje at jeg er litt i overkant glad i julen😄Titt innom snart igjen for mere julegodt!
Ha en fin førjulsdag!

miércoles, 23 de noviembre de 2016

Havrekjeks

Nå som høsten eller straks vinteren er over oss for fullt er det alltid kjekt å ha noen gode havrekjeks på lur, til å kose seg med sammen med te eller kaffekoppen en dag det er litt guffent ute. Disse havrekjeksene har jeg bakt i åresvis og jeg tror oppskriften ble klippet ut av ett ukeblad for mange,mange år siden.

Disse er lettbakte,har en litt myk kjerne og holder seg fint i over en uke i en tett kakeboks.Ungene her i huset simpelthen elsker dem og jeg er raskt til å finne kakeboksen jeg også når disse har blitt bakt skal jeg ærlig innrømme. Om du vil prøve deg på disse havrekjeksene trenger du følgende ingredienser til ca.30 stk;

           100g smør               /        100g de mantequilla
          125g sukker              /           125g de azucar
            0,5dl melk               /             0,5dl de leche
            125g mel                /             125g de harina
           0,5ts kanel              /            0,5cdta de canela
        1/4ts malt nellik         /       1/4 cdta de clavo molido
         1,5ts hornsalt           /     1,5cdta de levadura quimica
        125g havregryn          /       125g de copos de avena

Begynn med å sette stekeovnen din på 180 grader. Ha deretter smør og sukker i bakebollen din og pisk det hvitt. Ha i kanel og malt nellik samt hornsaltet.
Pisk videre mens du har i melken din før du sikter inn melet. Til slutt har du i havregrynene og pisker til du får en myk men fast deig. Blir det veldig klissete har du i litt mere mel.
Trekk så en bakeplate med bakepapir. Bruk to spiseskjeer og form en slags kule ut av deigen din, sett dem med litt avstand på bakeplaten,husk at de siger litt ut under steking. Jeg fikk 20 stk på en stekeplate. Deretter stekes havrekjeksene i ca 10-12 minutter midt i ovnen til de begynner å få en litt gyllen farge i kanten.
La havrekjeksene avkjøles litt på stekebrettet da de er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen. Avkjøl dem deretter videre på rist. Som sagt herlige på smak og den litt myke kjernen setter prikken over ien for meg.
Verdt litt tid på kjøkkenet og fine å ha å by på om du skulle får kaffebesøk en dag. Håper du fikk lyst til å bake litt nå og titt gjerne innom her på bloggen snart igjen,det setter jeg veldig pris på.
                                   Ha en fin dag videre!

miércoles, 16 de noviembre de 2016

Pestobrød med mozarella

Skal du kun bake en ting sånn på tampen av året så kommer oppskriften her,dette brødet er noe av det beste jeg har smakt og det passer til det meste.Som tilbehør til grillmat,til suppe,på tapasbordet, til kveldskos kort sagt alt. Smaken er helt himmelsk og det ser dessuten smashing ut så her det bare å løpe til kjøkkenet og sette i gang.
Det er slett ikke vanskelig å få til denne flettingen heller selvom det ser ganske så komplisert ut,jeg kan love deg at det er mye enklere enn du tror. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til ett brød:

           1,6dl melk               /            1.6dl de leche
            20g gjær               /       20g de levadura fresca
          0,5ts sukker            /          0,5 cdta de azucar
            300g mel               /             300g de harina
        30ml olivenolje          /         30 ml aceite de oliva
        ca.100 g pesto          /            ca 100g de pesto
          1 mozarella             /                1 mozarella

Begynn med å varme melken din til ca.37 grader og rør deretter ut sukkeret i melken. Smuldre i gjæren og rør til den er oppløst.Sett deretter eltekroken på og ha i melet litt etter litt sammen med salt og olivenoljen,til du får en fast deig.
Når deigen er ferdig eltet dekker du den til og setter den på ett lunt sted til heving. Den skal heve til dobbelt størrelse,det tar 45-60 minutter. Ha deretter deigen din over på et melet bakebord og kjevl den ut til en rektangular form. Min var ca 40X25 cm.
Smør deretter pestoen utover deigen din. Du kan bruke ferdigkjøpt , men hjemmelaget hever smaken ennå ett hakk,om du har tid og annledning til å lage egen,men det går fint med ferdigkjøpt også. Deretter deler du mozarellaen din opp i biter og fordeler den utover deigen også.Rull deretter sammen deigen din på langs.
Du får da en lang pølse som du ved hjelp av en skarp kniv deler i to på langs,som du ser på bildet over. Deretter tvinner du de to lengdene rundt hverandre og vips har du ett lekkert flettet pestobrød. Pensle brødet med litt olivenolje før du steker det midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
Når det begynner å få en gyllen farge og det kommer en hul lyd når du banker på undersiden av brødet er det ferdig. La det avkjøles litt på rist før du gjør deg klar til en fortreffelig smaksopplevelse.
Du kan gjerne spise det varmt ,det er helt nydelig med den smeltede mozarellaen inni. Som sagt vel verdt en liten stund på kjøkkenet og grillmaten vår har definitivt fått ett nytt tilbehør.
Håper jeg klarte å vekke bakelysten hos deg nå og titt gjerne innom her snart igjen og har du lyst er det bare å legge igjen en kommentar,det blir jeg veldig glad for.
                                  Ha en fin bakedag videre!

martes, 15 de noviembre de 2016

Bursdagskake Irene

Da var det på tide med en kake her inne på bloggen igjen,nok en bursdagskake denne gangen til Irene en av min datters beste venner. Jeg har laget mange kaker til hennes søster Sofia du finner dem alle her på bloggen, men dette er den første bursdagskaken jeg lager til Irene. Ikke fordi jeg ikke har villet men Irene har bursdag i sommerferien og da er jo jeg som regel hjemme i norge,men denne gangen tok hun feiringen på etterskudd og da ble det endelig kake.
Siden Irene har sett mange av kakene mine spurte jeg hva hun ville ha og svaret var klart, stjerner,hjerter og navnet mitt. Jeg må innrømme at jeg pustet litt lettet ut for de kan være ganske så kravstore disse barna når det gjelder kakene de vil ha ,men denne gangen slapp jeg "billig" unna.
Sjokoladekake og oreokrem som fyll var også på ønskelisten til Irene,så da var det bare å sette igang å bake. Sjokoladekakebunnen jeg brukte finner du oppskriften på her på bloggen. den kan fint bakes i forveien og fryses ned, eller om du baker den samme dag som kaken skal dekoreres er det viktig at den er kjøleskapskald når du begynner å dekorere,ellers blir det lett kondens og sukkerpastaen din kan krympe.
Oppskriften på oreokremen finner du her på bloggen, jeg dynker alltid kakebunnen godt med appelsinjuice om det kun er krem som fyll i kakene mine,ellers kan det fort bli litt tørt.Så ble selvfølgelig kaken smurt opp med min vanlige smørkrem før den ble dekket med hvit sukkerpasta,litt som ett blankt ark klart til å bli tegnet på.
Jeg brukte rosa,blå,gul og rød sukkerpasta til å trykke ut hjerter med og de fikk plass på toppen av kaken,sammen med navnet irene og 9 for det var nemlig 9 år hun fylte. Deretter lagde jeg noen svarte sommerfugler i ulike størrelser som også fikk plass på kaken og det var det hele. En enkelt dekorert kake som det var fort gjort å pynte.
Irene ble strålende fornøyd og da er bakeren fornøyd også ,noen ganger er det viktig å huske at less is more. Håper du fikk litt inspirasjon nå, titt gjerne innom her snart igjen det kommer mye godt her på bloggen fremover.
                               Ha en fin bakedag videre!

viernes, 11 de noviembre de 2016

Panerte aubergine skiver

Fredag brått og da er det tapastid her inne på Bakemester Snipp som vanlig.I dag en kjempegod variant med aubergine som ifølge småtrolla i huset nesten smaker som potetgull,jeg vil driste meg til å si at de til og med er hakket bedre enn potetgull jeg da.Smaker aldeles nydelig og er deilig crispy.
Disse er veldig lette å lage også ,om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca.12 panerte aubergine skiver;

             1 aubergine             /           1 berenjena
             1 stort egg              /              1 huevo
                 litt mel                 /               harina
               griljermel              /             pan rallado
                   salt                   /                  sal
   ca.70g revet parmesan    /     ca 70g de parmesano

Sett ovnen din på 220 grader. Begynn med å vaske og skjære auberginen din i ca 0.5cm tykke skiver.Størrelsen på auberginen din påvirker selvsagt hvor mange skiver du får,men en normalstor aubergine gir ca 12 skiver.
Pisk deretter egget ditt og ha vanlig hvetemel blandet med litt salt på en asjett.Vend deretter aubergineskivene dine først i hvetemel.
Deretter har du aubergineskivene over i asjetten som inneholder pisket egg og vender dem godt rundt i egget også.
Deretter blander du sammen den revne parmesanosten din og griljermelet, og til sist dypper du aubergineskivene i denne blandingen. Sørg for at de blir godt dekt.
Legg så de ferdigdyppede aubergineskivene på en bakepapirkledt stekeplate og stek dem midt i ovnen på 220 grader i 17-20 minutter.
Følg med underveis slik at de ikke blir brent,de skal være litt brune og crispy i kantene når de er ferdige.La de avkjøles ett par minutter før du gjør deg klar til å nyte denne ukens tapas
En av mine favoritter dette her,de smaker best varme syntes jeg men de kan fint spises kalde også om du skulle ønske det. Håper du fikk lyst på tapas nå i helgen,om du prøver deg på en av mine oppskrifter blir jeg veldig glad for tilbakemelding her inne på bloggen
Ha en trivlig helg!

miércoles, 9 de noviembre de 2016

Enkle sjokoladekjeks

Høsten er tiden for baljer med te og en masse gode kjeks for meg,det samme gjelder for barna her i huset så det bakes stadig nye kjeks her i heimen. Disse ble til en sen kveld når kjeksbehovet var akutt og kjeksboksen tom. Sjokolade slår jo sjeldent feil og ei héller denne gangen,dette ble kjempegode kjeks som er vel verdt en halvtime på kjøkkenet.
Disse sjokoladekjeksene er dessuten veldig enkle å lage,du bare klikker dem rett ut på stekeplaten så mínimum med annstrengelser gjelder her. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca 35 nydelige sjokoladekjeks;

            120g smør            /         120g de mantequilla
           160g sukker           /            160g de azúcar
           en klype salt           /           un pincho de sal
        1ts vanilje essens      /   1cdta de esencia de vanilla
         0,5ts bakepulver       /    0,5cdta de levadura royale
              130g mel              /            130g de harina
              25g kakao            /             25g de cacao
                1 egg                  /                1 huevo

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader og legg bakepapir på to stekeplater. Ha deretter smør,sukker,egg og vaniljeessens i en bakebolle. 
Pisk det hvitt og til det blir luftig. Miks deretter alle de tørre ingrediensene i bolle og sikt dem inn i smørblandingen din litt etter litt til du får en fast og smidig deig.Pisk godt. Deigen din skal være litt klissete men allikevel lett å håndtere.
 Bruk to spiseskjeer og sett klumper av deigen på stekebrettet ditt, ha god avstand mellom kjeksene da de flyter ut under steking. Jeg satt ca 20 kjeks på en stekeplate.
 Stek deretter kjeksene midt i ovnen i 10-12minutter. La så kjeksene avkjøles på stekeplaten. Datteren i huset spiste 5 på rappen så det skulle vel si litt om hvor gode disse ble. 
Perfekte til å dyppe i tekoppen også. De holder seg fint en uke eller to i en tett bakeboks,men jeg tviler vel på at de holder så lenge ,om du ikke baker dobbelt porsjon da,det kommer jeg til å gjøre neste gang.
Titt gjerne innom her igjen snart,det blir jeg veldig glad for, jeg lover deg at november vil by på mange spennende oppskrifter her inne på bloggen. Velkommen skal du være.
                              Ha en fin bakedag videre!